Sista dagen

2010-12-31 - 12:38:50
Nu är det Nyårsafton igen och för en gångs skull så är det inte sivnkallt. Det brukar ju annars vara närmare -30 på nyår, men nån gång ska det väl vara lagom!

Det var tänk att vi skulle fara in till stan idag och lämna några saker, men pappa känner sig inte riktigt pigg så det blev inte av nån stadsresa. Får ta den på söndag i stället.
Hoppas bara att pappa inte blir sjukare framåt kvällen... Min förkylning bara försvann däremot. Det har varit likadant hela hösten, först känner man sig lite sjuk, sen mår man bra, sen sjuk. Men jag har aldrig haft feber i höst. En långvarig flunsa...

Hela morgonen har tillbringats framför tv:n. Det var Räddningspatrullen och Knatte, Fnatte, Tjatte på äventyr. Två av mina favoritprogram när jag var liten! Nu också i och för sig. Och ja, jag tycker fortfarande om att se på barnprogram, från när jag var liten då för dagens program är helkassa. Dom flesta i alla fall...

Jag har skrivit ett inlägg tidigare om massa barnprogram som jag tyckte var bra, som jag nu saknar. Jag tror jag ska skriva en lista till alla tv-kanaler på alla barnprogram som jag tycker att dom ska visa. Typ Planeten Pi, Bumbibjörnarna, riktiga Nalle Puh, riktiga Kalle Anka, Räddningspatrullen, Björnes magasin, osv...

Kollade i min låda

2010-12-30 - 18:30:29

Björn Borg SPA från hotellet när vi va i sthlm.


Känslig mot solen? Japp.


Spraybalsam, för barn, funkar jättebra mot mitt elektriska hår. Hade dock glömt att jag hade kvar den.


Varför sparar man tomma burkar/flaskor...


...eller sånt som man aldrig mer kommer använda?

Anne Franks dagbok

2010-12-30 - 12:17:30
Anne Franks dagbok är ett av de viktigaste dokumenten från Förintelsen.
I denna utgåva av Anne Franks dagbok återfinns dagboksanteckningar som tidigare lyfts ut av Annes far, Otto Frank.
Dessa textställen utgör drygt trettio procent av boken och understryker att Anne först och främst var tonårsflicka och en människa- inte en symbol.

Anne Frank föddes den 12 juni 1929. Sommaren 1942 gick hon och hennes familj under jorden, på flykt undan nazisterna. Annde var då tretton år och i dagboken får vi följa hennes utveckling till ung kvinna och skarpögd iakttagare av den mänskliga naturen. I augusti 1944 avslöjades gömstället. Anne Frank dog i Bergen-Belsen tre månader före sin sextonårsdag.

Jag läste ut denna boken på knappt ett dygn. Det gick inte att lägga ifrån sig boken. Det är inte den mest spännande bok jag har läst, men själva handlingen i sig gör att man inte kan sluta läsa. Hur klarar man av att vara gömd sådär i över två år? Det går inte att tänka sig in i Annes situation heller, jag är inte direkt jagad av nazister...

Jag har läst boken en gång tidigare, men då tyckte jag inte alls om den. Det var drygt att läsa dagboksanteckningar och det hände inget speciellt. Men uppenbarligen så har jag ändrat uppfattning.

Året närmar sig sitt slut

2010-12-30 - 11:55:23
Dagen innan Nyårsafton! Näst sista dagen på året 2010. Vad ska alla göra i morrn? Jag ska fortsätta på traditionen och vara hos moster, med delar av släkten. Det brukar vara riktigt kul, så hoppas det gäller för i år också.

Idag vet jag inte riktigt vad jag ska göra. Plugga? Städa? Det lutar nog mest åt städningen tror jag...

Snorigt överallt

2010-12-29 - 12:21:40
Johan är här nu. Han kom hit strax efter två i natt, efter att ha varit och jobbat. Nu ligger han och sover, medans jag funderar på att se nått på tv. Om det ens finns nått att se, troligtvis inte...

Jag börjar nog bli sjuk. Hade sån huvudvärk inatt så jag kunde inte sova plus att jag var fruktansvärt snorig och tät i näsan. Pappa är också lite förkyld, så det är väl han som har smittat mig. Men så länge jag inte är sjuk på fredag så är jag nöjd.

Ska kolla om Johan tycker att han har sovit klat nu.

Några fynd blev det idag

2010-12-28 - 20:57:20
Hemma från mellandagsrean och en heldag i stan. Det blev en del saker som fick följa med hem faktiskt. Några tröjor, linnen och ett par skor. Riktiga "krogenskor". Nästa år så måste jag och Linda göra ett schema. Vi hann inte riktigt med allt. Jag har aldrig gått igenom affärer i stan så grundligt som jag gjorde idag!
Innan det var dags för hemfärd så bjöds det på pizza. Jag tror dock att den var ganska salt för nu är jag supertörstig.

Nu är det OS-krönikan på svt1 och jag och pappa sitter bänkade framför tv:n. Sportintresserade? Ja, jag i alla fall.

If my heart was a house

2010-12-27 - 23:47:21
Dags att sova så jag orkar med morgondagen. Allt folk som springer runt som hysteriska höns. Trängseln. Och framför allt min kusin... Haha nä men det ska bli kul att följa med Linda till stan. Det lär väl bli lite planering av lite av varje också skulle jag tro, det behövs!

Ögonlocken blir allt tyngre...

Annandagen i bilder

2010-12-27 - 20:14:08
Annandagen tillbringades i Skellefteå, hos Kenneth och Sonja.Julafton i bilder

2010-12-27 - 19:00:36
Julafton bjöd inte på nån värme. Det var inte varmare än -30 grader på hela dagen.

Stadsresa

2010-12-27 - 12:49:06
För ungefär 5 minuter så bestämdes det att jag och Linda ska åka in till stora staden och kolla runt där. Jag gissar på att det blir mest att kolla på allt folk som springer om kring, sånt kan man roa sig med också! Nä men det ska bli roligt, hoppas bara att det inte är allt för kasst väder. Det brukar kunna blåsa i Umeå...

Nu ska jag röjja upp lite på mitt rum, sen ska jag gå ner i källaren och kolla igenom min kista med alla mina saker. Flytta-hemifrån-saker.

Spökerier och sånt

2010-12-27 - 01:01:04
Lika trevlig som vanligt var det i Skellefteå. Lika mycket konstigheter som blir i denna släkt. På vägen hem så låg några renar och slumrade, dumma små idioter... Tur att vi såg dom i alla fall.

Ikväll, sen jag kom hem vid tio, har jag bara suttit vid tv:n. Först var det Marie Antoniette och sen såg jag lite på Hemsökta hus.
Alla dessa serier tycker jag om, där dom söker efter paranormalaktivitet som i Hemsökta hus, Ghost Hunters, Ghost Adventures, osv osv.  Det vore så jäkla fränt om det verkligen var sant allt som hände, men vad ska man tro? Det är tv, vad som helst kan hittas på. Även om dom nu är så övertygande om att alla var på ett ställe... Ja ni kanske förstår.

Men jag vill, jag vill, att det ska vara sant! Jag tror inte på spöken, bara på att det finns nån slags aktivitet och vissa är mer känsligare för att upptäcka sånt än andra.

Jag har faktiskt sovit i ett spökhus. Jag och Tessan åkte till Prästgården i Borgvattnet. Där sägs det att många har hört fotsteg och andra ljud där, en gammal telefon på nedre våningen, som inte var inkopplad, skulle ha börjat ringa nån gång, plus att kyrkogården ligger rätt nära. Att sitta och läsa i alla gästböcker som fanns var också spännande i sig, få veta vad andra har upplevt.
Det berättas även om tre gråterskor som finns i ett rum som iaktar dom som sover.

Det finns olika sovrum, som alla har sin berättelse om vilka som har bott där och vad som tidigare upplevts. Det var ett riktigt mysigt litet ställe att sova på och stannade man kvar hela natten så fick man ett diplom, ett bevis på att man varit där. Mitt ligger nån stans...

Vi fick inte uppleva nånting annorlunda, men det var en trevlig resa ändå med nya upplevelser. Nästa gång vill jag besöka nått annat välkänt spökhus eller liknande. Förslag?

1 Borgvattnets Spökprästgård

Narnia- the Voyage of the Dawn Treader

2010-12-26 - 08:51:53
Filmen var både bra och dålig, jag kan inte bestämma mig. Lite smått besviken blev jag, även fast jag har läst böckerna. Men den var nog bra i alla fall.
Gu´ vad jag velar, men det går ju inte att bestämma sig om filmen!

Nu är jag på väg till Skellefteå, till Kenneth och Sonja. Nu ska hela familjen Andersson samlas. Jag är lite småtrött, sitter i bilen och gäspar. Kom hem från stan vid halv ett i natt och sen var det dags att kliva upp igen vid sju...
Men tur jag kan se film, då blir det kanske inte lika många gäspningar.

Juldagen

2010-12-25 - 12:29:57

Nu är ännu en julafton slut. God mat (kalvsylta och köttbullar för min del), fina julklappar och delen i Agnäs av familjen Andersson var samlad. Ungefär som alla jular.
Men igår började vi med en ny tradition också. Pappa skottade fram grytan som vi har på baksidan, och sen kom alla hit och drack glögg som värmts över elden. Det var lite kallt ändå, -30 grader. Sådär lagom...
Men senare på kvällen blev det varmare. Kan nån förstå att man kan bli så glad över att tempen har stigit till -25 grader? Haha det är ju sjukt!

Jag ska hämta min laddare till datorn ikväll så jag kan lägga in alla mina bilder.

Ikväll blir det bio. Den nya Narniafilmen.

GOD JUL!

2010-12-24 - 14:00:00

Goda köttbullar

2010-12-23 - 21:34:47

Nu är det rimstugan på radion, granen är klädd, julklapparna ligger på sin plats, nybakade kakor och hemmagjorda köttbullar. Nu är vi alla redo för morgondagen!

Julstädning

2010-12-23 - 14:46:37

Idag är det städning som gäller. Städning och fixa inför i morrn, eftersom att julen ska vara här i år. Sen ikväll ska vi självklart klä julgrannen! Och lyssna på rimstugan på P4 vbtn. Fullt upp idag alltså. Det är en gång om år som det är roligt att städa och det är vid jul. Är det nån som håller med? Man blir så glad av all julmusik och julpynt, så då smittar det väl av sig på städningen också antar jag.

Nä, bäst att fortsätta med vad jag höll på med, va de nu va...

Lite glömsk är jag nog

2010-12-23 - 13:00:55
Jag har glömt min laddare till datorn i stan! Surt. Jag som skulle lyssna på musik och så har jag ingen ström kvar i datorn...

Hemma

2010-12-22 - 18:59:12
Nu är jag hemma, hem ljuva hem. Har nyss ätit mat och smakat på mammas ischoklad, mumsigt. Nu har jag bara en sak kvar att göra idag, vila!

Flickan som kom till Auschwitz av Sören Sommelius

2010-12-22 - 12:58:23
Den femtonåriga polska flickan Kazimiera Kurdziel begår sitt livs misstag när hon stiger på fel tåg. I stället för att åka hem transporteras hon till förintelselägret Auschwitz. Som slavarbetare i Hitlers rike blir hon ögonvittne till det krigsdrabbade Europa och nazismens ondska.
Under andra världskrigets allra sista dagar befrias hon och kommer till Sverige. Då är hon tjugo år och väger trettio kilo. Här får hon ett nytt liv och ett nytt namn, Katja Olsson.


Jag som är rätt så intresserad om andra världskriget och allt vad som hände under den tiden, tycker den här boken var väldigt bra. Det är en ganska tunn bok, bara 125 sidor, och det finns några bilder. Ett lättläst alternativ till Anne Franks Dagbok kanske? Man får följa med under hennes tid i Auschwitz, Ravensbrück och Natzweiler-Struthof.
Det Katja har varit med om hör inte till varje människas vardag, jag blev lite illa berörd när jag läste allt hon fick uppleva...

"Ravensbrück var ökänt för de medicinska experiment som utfördes i lägret. Sår infekterades för att behandls med bakteriedödande ämnen i syfte att studera soldatskador. Förhoppningen var att man bättre skulle kunna vårda sina egna sårade. Här utfördes också transplatationer av skelettben. Muskler och nerver skars av för att man sedan skulle studera i vilken mån de återbildades."

"I Ravensbrück fanns kvinnor med svullna händer. Deras naglar hade slitits av utan att Katja förstod varför, men hon gissade på att det var någon slags bestraffning. Andra klippte de av ena örat på. Åter andra brände de in stora fångnummer på i pannan."


http://bilder.fsys.se/9789186297350.jpg

Dags att börja leva igen

2010-12-22 - 12:05:07
Jag har bara legat och dragit mig hela morgonen, sett på Morden i Sandhamn och sen dragit mig lite till. Nu fick jag precis ett sms från biblioteket, så jag ska väl gå ner och äta frukost och sen gå till bibblan. Vilket roligt liv jag har..!


Dreaming People

2010-12-22 - 06:57:00

Klockan är natt

2010-12-22 - 01:18:43
Eftersom att jag nu har jullov så passar jag på att vara vaken lääänge. Ligger och lyssnar på musik med mina nya fina och vita hörlurar som jag fick av Johan. Älskar ljudet!
Jag ska ändå upp tidigt i morrn hade jag tänkt. Klockan sex ringer Johans väckarklocka och då lär väl jag vakna (garanterat). Ska kanske ta en sväng om på gymmet, sen se dom två avsnitten av  Morden i Sandhamn som jag har missat. Efter det blir det att packa, nån gång under eftermiddagen så åker jag hem!

Jullov

2010-12-21 - 16:33:16
Ja, nu är det jullov. En dag tidigare än vad som var tänkt, men jag klagar abslout inte. Några veckor med frihet (om man nu kan kalla 2.5 veckor tenteplugg för frihet...), jag har längtat.
Jag vet inte om jag åker hem ikväll eller i morrn. Det verkar som att Johan ska följa med, så det är väl han som bestämmer eftersom att han har sin utbildning också. Jag hade dock hemskt gärna åkt hem ikväll...

Sen är jag så himla glad att min dator funkar igen, jag hade aldrig haft råd med en ny! Min dator får allt lov att hålla sig vid liv ett tag till.

Snart är det slut!

2010-12-21 - 12:24:44
Vars är alla? Det är nästan folktomt på universitetet. Det går till och med att hitta en ledig plats när man ska äta. Jag gissar på att många har fått (eller tagit) jullov och åkt hem. I morrn får jag åka hem, då får jag mitt jullov. Eller som det står i schemat: "räkneövningar hemma, eventuellt kallat jullov"... Hur kul lät det?

Juste, jag införskaffade mig en ny tomteluva igår, min gamla är lite liten. På Rusta finns allt!

TOMTELUVA LYX 75CM

JAA!

2010-12-20 - 22:13:54
Äntligen! Nu är min dator fixad. Jag kollade upp hur man skulle göra, sen fixade Henke resten! Superbra, och tack!
Nu är det filmdags, sen tid att få lite sömn.

Åter till vardagen

2010-12-20 - 15:59:43
Hallå igen! Nu är jag tillbaka i stan igen efter en härlig helg hemma. På lördagen så var jag ute och plumsade runt i snön och på kvällen var vi bjudna över till Tessan. Lite  glögg, julmust och kex och sånt.
Söndagen hade inte så mycket att komma med, föutom fika hos farmor, strömavbrott och middag som gjordes med hjälp av gasolkök. På kvällen när jag var tillbaka i stan så bjöds det på biofilm, Tron. Faktiskt ganska bra film, ungefär som vilken annan film som helst men ändå inte.

Idag är det blåsig och kallt. Det snöar också. När jag gick idag så gjorde det rent ont i ansiktet när snön blåste i ansiktet. Det är nästan så att jag vill tro att jag har fina sår nu haha!

Min dator är fortfarande "sjuk", vilket betyder att jag inte kan uppdatera lika ofta eller skicka in min fysikuppgift! Jag hoppas att datorn är fixad innan jul, annars blir jag ledsen. Jag har som sagt min fysikuppgift där och jag vill kunna ha med min dator hem. Lägga in alla bilder på datorn och allt vad som finns.

Nån som vill ge mig en ny dator?

2010-12-17 - 19:20:33

Jag har ett litet problem, ett ganska tråkigt problem faktiskt. Min dator håller på att säga upp sig. Den har blivit förkyld till och med. 681 virus, bara sådär. Johan ska försöka fixa, byta hårddisk eller vad det nu va. Men jag kommer förlora allt... Det var bara rena turen att jag fick en smart idé igår kväll att lägga över alla bilderna på ett usb. Nästan alla i alla fall. Jag har inget annat att säga än att det här SUGER!! Jag är inte alls glad nu...

Men grattis till Maggan i alla fall som fyller år idag!

17/12

2010-12-17 - 12:10:21
Vilken härlig träningsvärk jag har nu! Var först på gymet igår och sprang, sen spelade vi laserdome i 40 min, hur kul som helst! Men det tar inte slut där på idrottspass...
Jag och Johan skulle lämna loftsängen hos Sara och där utanför så kör johan fast, med ett as till släpvagn och ett ännu större as till bil! Bilen gick tillslut att köra loss, efter att vi hade kopplat av släpet. Så då var det bara att börja knuffa ner släpet... Och när vi kommit fram så var det bara att börja bära upp aset till säng.
Det hela kan man sammanfatta med träningsvärk i ben och rygg!

Nu ska jag strax gå till bussen och åka hem! Hoppas att resan inte blir så utdragen pga det fina vädret vi har...

Sov gott!

2010-12-16 - 22:36:57
Vilken härlig kväll det har varit! Goa träningsvärken i morrn då. Nu blir det film och sen sova, kan berätta lite mer om kvällen i morrn. Finnemang!

Vatten, ännu mer vatten

2010-12-16 - 12:14:08
Jag lider av vätskebrist (?). Sen i morse så har jag druckit två liter vatten, men jag är fortfarande kruttor i munnen och törstar ihjäl mig. Läpparna är så torra så att det gör ont.
Såhär har det varit i några dagar, men inte lika mycket som idag. Nån som kan tala om för mig vad jag ska göra??

Onsdag och Torsdag

2010-12-16 - 07:22:01
Gårdagen var nog den roligaste dagen på mycket länge tror jag.
Vid tolv åt jag en trevlig lunch med Linda, massa prat och sånt och vidare gick vi runt och kollade lite på stan. Även Helen kom ner på stan innan slutet. Alltså en supertrevlig lunch! Och nu önskar jag Linda lycka till innför idag!

Men dagen var inte slut där. På kvällen, vid åtta, så kom Johans gammla kompis Terese in (hon är inte gammal, bara en kompis sen länge haha). Och vad gjorde vi då... Satt framför datorn och chattade med konstiga personer och skrattade hur mycket som helst, tills klockan var ett! Jag har träningsvärk i smilemusklerna nu...

Idag är jag ledig, mycket skönt! Var det igår också, men det är aldrig fel med två dagar på raken. Jag förstår dock inte varför jag är vaken nu, jag borde sova minst två timmar till med tanke på att det blev ganska sent i gårkväll.
Men ikväll ska vi spela laserdome (!). Har gjort det en gång i mitt liv och det var i Italien. Vet inte om det är likt här, men där var det då awesome. Det ska bli kul att göra lite annat än att bara sitta här och dega.

Det känns som att jag har hur mycket som helst att berätta, men nu får det räcka än så länge. Om det integår att förstå så mycket av det som står ovan så tänk på att klockan är tidigt på morgonen och jag inte har sovit så många timmar. Tack på förhand.

Önskedrömmen

2010-12-14 - 22:28:55
En av mina drömmar när jag var liten var att få ha en loftsäng. Nu slår drömmen in!

140x200cm och 600:-, ett riktigt kap!

En samhällsuppgift

2010-12-14 - 19:16:36
Jag satt och kollade lite i min gamla blogg idag och hittade ett inlägg som speglar hela min gymnasietid. En enda sak är jag nöjd med....

Har funderat på vad jag gjort dom här tre åren egentligen. Det enda seriösa (enligt mig själv) skolarbetet som jag gjort är till samhällskunskapen. Vi skulle göra en intervju om värderingar av livet med en som var jämnårig. Jag visste inte vem jag skulle intervjua, men så kom jag i kontakt med Tobbe. Jag kände han inte, hade knappt träffat människan, men beslutade mig för att intervjua honom, (dom flesta andra intervjuade sin bordskamrat typ) och jag måste säga att det var det bästa som jag nånsin har gjort. Jag är faktiskt stolt över mig själv. Att jag lyckades med att göra en intervju så att till och med läraren sa flera gånger att den var nånting speciellt. Nästan ett år senare så kommer han fortfarande ihåg min intervju.

Tack Tobbe!


"En höjdpunkt från mitt liv som jag aldrig kommer att glömma är nog när brorsan kom hem från behandlingshemmet och han var ren. Den dagen kommer alltid att finnas kvar, likaså den dagen som han lades in på behandlingshemmet…"

"Jag måste försöka sluta med inbrott och undvika bråk, jag vill inte hålla på med sånt. Jag vill bli en vanlig medelsvensson… Men det är ingen som förstår hur svårt det är. Jag vill verkligen försöka komma ifrån allt dumt, men hur lätt är det när alla kompisar står bredvid och hejar på?"

"En annan sak som har format mitt liv mycket, det är min kärlek till AIK. Jag står alltid upp för mitt lag! Även när det går dåligt."

Jay Smith

2010-12-13 - 21:44:51
Förresten så har jag gått och blivit kär i den här mannen. I alla fall när han sjunger. Jag kan inte bestämma mig om Calle (förra årets tvåa), han äger ju också...

För att göra en lång historia kort

2010-12-13 - 19:23:04
Det finns absolut ingen värme idag, just nu är det kring 20 minusgrader. Men det blåser så hemskt så det känns kallare, det vet jag... Jag gick ner till biblioteket (igen) och innan jag var framme så hade jag ingen känsel i vare sig händerna eller hakan. Hade nån gett mig en käksmäll så hade jag garanterat inte kännt nånting!

Alla skriver om i explosionerna i Stlhm, men varför? Det finns inte så mycket att göra åt saken, faktsikt. Det kommer aldrig att sluta finnas självmordsbombare och nu var det Sthlm's tur att utsättas, tråkigt nog.

Resten av kvällen är det täcke som gäller, mysigt! Kanske ska gå ner en sväng också, kan inte sitta här och isolera mig hela kvällen heller...

Cya

2010-12-12 - 23:18:10
Jag har inget liv, det är bara att inse det. Sitter och konverserar med en på bdb just nu. Himla intressant...

Nu är Beck-filmen slut vilket betyder att söndagen lider mot sitt slut och likaså helgen. Dags att invänta måndagen och en ny vecka och se vad som erbjuds. En sak är säker; jag SKA gå ner på stan och ta bilder på alla fina ljus/lampor i morrn, när det är mörkt.

Söndag

2010-12-12 - 20:15:12
Ingen uppdatering idag, dålig stil. Nä men ärligt talat så har det inte hänt nått idag faktiskt, så vad ska jag då skriva? Har sett massa film idag och snart är det Beck på 4:an. En helt vanlig söndag alltså.

En livfylld dag

2010-12-11 - 18:18:54
Sådär, nu är all julhandel klar för idag. Det kryllade av människor överallt. Varför ska alla vara ute när vi är det? När vi var på icaMaxi så gick brandlarmet... Alla styrde sina steg mot utgången, dock inte vi haha! Personalen kom springades och sa att det bara var en sprinkler som hade fått fnatt. "Varning en brand har utbrutit i byggnaden. Var god och ta er till närmsta utgång. Använd INTE hissarna" och sen samma sak på engelska. Det där fick vi gå och lyssna till i typ 10 minuter.

Snart är det middag och sen får jag se vad kvällen har att bjuda på. Nått spännande hoppas jag.

God morgon

2010-12-11 - 07:48:04
Det var lite svårt att sova i natt faktiskt. När klockan var två så snodde jag mig i sängen, hade alltså huvudet i fotändan av sängen, och somnade på en gång. Jag brukade alltid göra så när jag inte kunde somna när jag var mindre och det funkar än. Hur gör ni när ni inte kan somna?

Nu är det dags att äta frukost, havregrynsgröt, och sen bär det av mot Umeå. Lite julhandel med familjen slår ju aldrig fel.

WARNING!

2010-12-10 - 19:39:53
Nu varnar jag för dom kommande bilderna. Skyll inte på mig att ni inte har blivit varnade sen...

Jag har en kusin som heter Therese. Hon har en förkärlek att göra bildalbum till personer. Det är inte alltid dom vackraste bilderna, men det är roligt att sitta och titta i dom! Jag fick ett album när jag fyllde 12 år och ett när jag fyllde 18. Här kommer några av bilderna, några är inte från albumen. Så gått det gick så försökte jag sätta dom i åldersorning. Alltså första bilden är när jag är typ 5 år och den sista är tagen för några dagar sen.

Här kommer min (o)seriösa sida!! Haha...

Alltiallo

2010-12-10 - 17:24:31
Vill ni höra en sak? Jag ska fösöka att inte använda mina glasögon så mycket under vintern. Anledning? Det är så förbaskat jobbigt när dom immar igen när man kommer in efter att ha varit ute. Haha nån som känner igen sig?

Mina nya linser har i alla fall kommit, så nu måste jag ju börja nötta på dom. Roligt, roligt. Dyrt, dyrt.

Är det nån som följer Nobelfesten då? Inte jag i alla fall. Det är ju synd att det ska vara i dag, en fredag å allt. Det blir alltså inget På spåret ikväll *buuhhu*.

Jag känner att det har blivi lite lite bilder här nu på sistone. Lite tråkigt kanske, men jag har så mycket annat att göra... Jag ska skärpa mig, snart. Jag kan ju alltid bjuda på lite gammla bilder, det blir väl bra?

Superkit från Björn Axén

2010-12-10 - 13:44:41
Jag var bara tvungen, vet inte hur jag hamnade där men sen såg jag nått som jag inte kunde gå miste om. Jag är i alla fall med och tävlar om ett superkit från Björn Axén. Vem skulle inte säga nej till det liksom? Och jag som önskar mig en plattång i julklapp, här har vi den!
Tävlingen, eller julklappskalendern som det är, finns hos Dennism.se.

Hästar som springer runt

2010-12-10 - 13:24:19
Det finns inget bra att se på tv. Det resulterar i att jag ser på trav. Ehh?? Men ja, så är det.
Och förresten, jag var inte uppe med tuppen i morse. Jag var inte vaken klockan nio, inte tio och inte klockan elva heller. Tjugo minuter över tolv slog jag upp korpgluggarna. Det betyder att jag har sovit tolv timmar, det behövdes!

Jag är ensamn hemma och Vimsan stirrar på mig från sin plats i fönstret. Galen kisse, men hon bor ju där hon bor också.

Kanske ska ta ur diskmaskinen nu som jag lovade, innan päronen kommer hem.

Lite variation

2010-12-09 - 23:50:17
Som det kanske har märkts så har det börjat dyka upp allt fler boktips här och nu är det så att jag tycker rätt så mycket om att läsa. Faktiskt. Men nu jäklar anamma ska jag gå steget längre, nu ska jag ta mig ann en bok på engelska.

Jag har alltid haft problem med engelskan, har alltid legat där på gränsen i betygen. Jag läste engelska b bara för att man måste ha det om man ska plugga vidare, annars hade jag aldrig ens kommit på tanken att läsa den kursen. Men nu ska jag alltså läsa en bok (en riktig bok, inte nån bok på 20 sidor) på engelska. Varför kom jag på den idén nu då? Jo, boken på svenska var utlånad så jag tänkte "Ähh vafan" och reserverade den engelska versionen.

Dom flesta har nog sett Millenium-trilogin, så även jag. Men jag har aldrig läst böckerna, av Stieg Larsson. På lördag får jag förhoppningsvis hämta den första, The girl with the dragoon tattoo eller som den heter på svenska; Män som hatar kvinnor.
Önska mig lycka till...

Diagnos: GISSLAN av Peter Gissy

2010-12-09 - 20:09:13
Ett spektakulärt bankrån utanför Göteborg går helt överstyr. Rånarnas byte blir litet, och de skjuter ner en väktare. Snart måste de också överge sin flyktbil. De tvingar sig in i en Mercedes där det sitter två personer och försvinner sedan spårlöst.

Akutläkaren Robert Krüger får reda på att ena i gisslan är hans svärfar Sven. Kort därefter hittar polisens utredningsgrupp en mördad man som kan kopplas till rånarna. När den döde identifieras som en av rånarna ökas mystiken. Slår de ihjäl sina egna? Varför?

Jag tror inte att jag behöver skriva så mycket mer, det är i princip samma som med dom andra två böckerna. Rekomenderas starkt.

http://image.bokus.com/images2/9789155236533_large

At home

2010-12-09 - 19:35:58
Jag hann inte spela nått tv-spel innan jag skulle gå till bussen... Jag ville ju inte väcka han som sov på soffan. Aja, jag tror att jag klarar mig ändå.
Nu är jag i alla fall hemma. Ser lite på tv och tar det bara lugnt.
I morrn ska jag försöka gå ut och ta lite bilder, plus städa mitt rum. Ingen sovmorgon i morrn, jag ska vara uppe med tuppen!

GTA

2010-12-09 - 12:16:12
Senare idag så bär det av hemåt. Klockan fyra går bussen så då ska jag vara packad och klar och hunnit ta mig till busstationen.
Just nu väntar jag på att filluren som ligger och sover på soffan ska vakna så att jag vågar spela lite tv-spel. Vill ju inte väcka han... Det pågår ett 4 dygns-lan här nere i källaren och nu är det en som vilar upp sig. Jag tycker dock att han har vilat klart... haha!

Och angående tv-spelet så blev jag lite fast i gårkväll (natt). Jag ville spela lite need for speed, eftersom att jag tycker det är roligt att köra bil, men självklart så funkade inte det. I stället tyckte Johan att jag kunde få spela lite gta (?) och det tog typ tre minuter, sen var jag fast. Jag nästan känner hur det kliar i fingrarna efter att få spela lite, men då var det ju sömntutan då.
Hoppas han vaknar snart ;)

http://api.ning.com/files/vvHEZw33BGo-sIwAFh7Ej32lYFSaWgIJkDWiQCbKH*E_/Splendid_GTA4.1.jpg

God morgon

2010-12-09 - 06:45:29
Klockan är kvart i sju och här sitter jag och gäspar. Tur att det är helg snart... Närmare bestämt om cirkus tre timmar.
Måste väl käka nått nu. Magen kurrar.

Diagnos: STRYPT av Peter Gissy

2010-12-08 - 21:43:28
En tidig morgon exploderar en sprängladdning i Göteborgs hamn - en människa faller offer för ett blodigt attentat. Den sista som har kontakt med honom innan han avlider är akutläkare Robert Krüger vid Sahlgrenska sjukhuset.
Deras hastiga möte får dramatiska konsekvenser för Krüger. Inom kort dras han in i en desperat polisjakt på en kallblodig mördare och flera personer går en skoningslös död till mötes. Gemensamt för offren är att de har något som mördaren vill åt.
Kriminalinspektör Mia Baltzardotter och hennes kolleger vid våldsroteln går en hård kamp mot klockan i sina försök att hitta gärningsmannen.
Robert Krügers situation blir alltmer utsatt och tillsist är det han som befinner sig i mördarens skottlinje...


Boken har samma upplägg som Diagnos: MÖRDAD. Korta kapitel och lätt att hänga med i svängarna.
Det finns inte så mycket att säga, den är bra! Jag har suttit konstant all min lediga tid i två dagar och läst, man blir lätt fängslad av handlingen. I alla fall jag. Det är bara att springa till biblioteket och låna.

http://www.bokia.se/jackets/large/28/9789155234928.jpg

Onsdag, inget mer med det

2010-12-08 - 20:48:58
Vilken tråkig dag. Den längsta i mitt liv tror jag. Det har inte hänt nånting spännande alls, förutom att jag såg två poliser som käkade pizza. Och hur spännande kan det vara?

Jag tänkte försöka sova snart, så kanske den här dagen också tar slut. Men först ska jag försöka få med Johan på en promenad. Kan bli lite svårt för han ligger och sover, men jag ska lyckas.

Diagnos: MÖRDAD av Peter Gissy

2010-12-08 - 01:05:34
Första knivmordet sker utomhus en stormig natt i centrala Göteborg. Det andra mitt i ett bostadsområde. Allmänheten är livrädd. Gärningsmannen går fri på gatorna medan polisen står maktlös när ytterligare ett dödsfall sker.
Akutläkare Robert Krüger, nyligen hemkommen från utlandstjänst med Läkare utan gränser i Somalia, blir oförskyllt indragen i polisjakten på mördaren medan han försöker ordna upp det trasliga samlivet med sambon Jonna och drygt ettåriga dottern Hilda.

Robert inleder motvilligt ett samarbete med den lynniga kriminalinspektören Mia Baltzardotter vid Göteborgspolisen för att kunna ringa in förövaren.
Överraskande vändningar, högt tempo och stor dramatik är ingredienserna i Peter Gissys suggestiva kriminalroman. Här introduceras den nya hjälten Robert Krüger, som arbetar som akutläkare vid Shalgrenska universitetssjukhusets akutintag i Göteborg.

Jag läste den här boken för några år sen, men jag tycker ändå att den är värd att ta med här. Dels för att den är spännande och dels för att jag har läst/ håller på att läsa dom andra två böckerna i serien.
Boken är lätt att läsa, det är korta kapitel och inget massa onödigt tjafs.


Många kriminalare kan vara ganska överdrivna och inte allt för trovärdiga, men Diagnos: MÖRDAD är, enligt mig, väldigt trovärdig. Dessutom får man följa det mesta ur en läkares perspektiv, vilket gör boken lite annorlunda. Och annorlunda är bra!

Ibörjan var jag inte så intresserad av att läsa boken, tyckte inte att den verkade särskillt spännande. Jag har tagit tillbaka allt det där, nu har jag läste boken två eller tre gånger. När jag upptäckte att det fanns fler Robert Krüger-deckar, ja då var det bara att fortsätta.

http://www.ginza.se/Archive/Images/item_img_verylarge/602094.jpg

En liten inblick i vad jag vill ha i julklapp...

2010-12-07 - 18:06:09

Sömnlösheten fortsätter, mohahaha

2010-12-07 - 15:27:39
Jag har kommit in i en period (igen) där jag varken behöver eller kan sova. Jag ligger vaken större delen av natten och väntar på att väckarklockan ska ringa, typ.
I natt låg jag dock och läste en bok fram till klockan var halv fyra i alla fall. Klockan fem skulle Johan upp och då var även jag pigg och vaken, så jag tog fram fysikboken. Vad är det för fel på mig egentligen??

Jag har sovit superlite i en vecka nu, men inte är jag trött för det...

Bilder från skoterturen i Lördags

2010-12-06 - 23:26:38

Jag har genomlidit kvällen!

2010-12-06 - 22:40:08
Hela kvällen har jag suttit och gjort allt möjligt som man kan göra med en dator. Jag har med andra ord haft ganska tråkigt.

Som synes kanske så har jag ändrat design (igen) här. Jag kan aldrig bestämma mig, men eftersom att jag gillar svart/vitt/grått (även när det gäller bilder, men det blir såklart inte bara svartvita bilder som kommer upp här) så är det dom färgerna som får användas här. Jag har försökt med lite färgglatt, men nää det känns inte rätt. Jag ska hålla mig till dom tråkiga färgerna, så är det bara.

Jag har även hunnit se en film. Kommisarie Späck. Hur klockren var inte den filmen?? Jag skrattade så att tårarna rann (nästan...). "En seriesjälvmördare".

Ny vecka, nya möjligheter

2010-12-06 - 13:43:12
Helgen är slut och ny vecka har tagit vid. Det blev ju som sagt en tur hem i helgen. Johan hade med sig skotern, så på lördagen var vi (Johan, Emil och jag) och körde lite. Nu har jag träningsvärk i armarna... Igår hände inte så mycket, tog det bara lugnt.

Idag är det matte som gäller. Jag ska tillägga att jag inte är det minsta sugen på att börja en ny vecka. Framgår det att jag är skolless? Några år efter alla andra haha.
Jag har ganska säkert bestämt mig för att inte plugga vidare direkt till hösten, utan ska vänta ett år i stället. Om jag är less nu, vad skulle jag inte då vara till hösten liksom?

Lördag

2010-12-04 - 18:13:43
Premiärturen med skoter (för mig) den här vintern. Nu har jag smått i mina armar... Men det var hur kul som helst att köra omkring lite!

Ikväll ska vi hälsa på hos dom på andra sidan ån och kolla läget där.

Mumsiga clementiner

2010-12-03 - 19:33:56
Är fortfarande kvar i stan, men hoppas på att få åka hem snart.
Har just ätit en god liten clementin. Jag har levt på clementiner den här vecka. Jag har säkert ätit minst 5 stycken varje dag. Det är några stycken... Men dom är så goda!
Nu är det väl bäst att packa ner datorn om den ska följa med ut i vildmarken!

Testet 2010

2010-12-03 - 16:52:28
Året 2010 är snart slut. Dags att göra testet 2010!


1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? - Studenten, började på universitetet.
2. Höll du några av dina nyårslöften? - Hade inga löften
3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? - Ja
4. Dog någon som stod dig nära? - Nä.
5. Vilka länder besökte du? - Finland och Italien
6. Är det något du saknar år 2010 som du vill ha år 2011? - Inget som jag kan komma på nu.
7. Vilket datum från år 2010 kommer du alltid att minnas? - Inget speciellt datum från 2010 tror jag.
8. Vad var din största framgång 2010? - Började på basåret!
9. Största misstaget? - Inga misstag i år!
10. Har du varit sjuk eller skadat dig? - Nä, lite förkyld nån gång bara.
11. Bästa köpet? - Inga nämnvärda köp iår.
12. Vad spenderade du mest pengar på? - Skolböcker...
13. Gjorde någonting dig riktigt glad? - Johan.
14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2010? - Vet inte, jag lägger inte sånt på minnet.
15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? - Gladare!
16. Vad önskar du att du gjort mer? - Pluggat.
17. Vad önskar du att du gjort mindre? - Ingenting eller allting.
18. Hur tillbringar du nyår? - Med släkten i Lillvännäs?
19. Blev du kär i år? - Blev och blev, var.
20. Favoritprogram på TV? - Sporten haha.
21. Bästa boken du läste? - Svart Hav av Pär Fontander.
22. Största musikaliska upptäckten? - Hmm.
23. Något du önskade dig och fick? - Jag fick mig ju en kamera på studenten!
24. Något du önskade dig men inte fick? - Jag vet inte faktiskt.
25. Vad gjorde du på din födelsedag 2010? - Satt och lysnade på en av biologolärarna.
26. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? - Nää tror inte det.
27. Hur skulle du beskriva din stil år 2010? - Coool
28. Vad fick dig att må bra? - Johan
29. Vem saknade du? - Alla som inte finns här mer.
30. De bästa nya människorna du träffade år 2010? - Vet inte ens om jag har träffat några nya människor i år haha!

Pepparkakshuset av Carin Gerhardsen

2010-12-03 - 14:39:00
En måndag i november, klockan är fyra, det mörknar och blöt snö faller över Stockholm. Mannen sätter sig tillrätta i tunnelbanan med sin kvällstidning. När han ser alla trista, gråbleka ansikten runt omkring känner han sig tillfreds. Han är ju själv framgångsrik, lyckligt gift och far till tre barn. Allt kan bara bli bättre.

I fönstret ser han spegelbilden av en luggsliten typ som verkar stirra på honom. Syns det utanpå att han är lycklig? Stör det? I så fall kan han leva med det.

Tåget bromsar in, mannen gör sig beredd att stiga av. Han märker inte att den dystra figuren reser sig också han.

På kort tid inträffar flera bestialiska mord i Mellansverige. När kriminalkommissarie Conny Sjöberg vid Hammarbypolisen börjar ana att de hör ihop blir han iskall inombords. Det finns en människa därute vars drivkrafter är mycket personliga och som inte kommer att backa undan för något.

Igår läste jag ut Pepparkakshuset av Carin Gerhardsen. Enligt min mening så var boken superbra, med ett oväntat slut. Väldigt bra skriven och lätt att hänga med i vändnigarna. Dessutom är morden ganska väl detaljerade. Pepparkakshuset är första delen i en serie om tre böcker. Pepparkakshuset, Mamma pappa barn och Vyssan lull.

Jag kommer garanterat läsa dom andra två också, men inte nu på en gång. Den andra boken är utlånad just nu, så jag får ta en annan bok så länge.

Nu är det helg!

2010-12-03 - 14:24:43
Ska åka hem i dag/kväll! Ska vara där hela helgen, känns mycket bra. Johan ska också följa med och det lät som att han skulle ta med sig skotern. Kanske det blir en liten skotertur då. Men innan jag ens kan lämna stan så måste jag fixa ihop mina saker som ligger här. Plus att jag måste diska, dammsuga och massa annat. Och hämta en bok på biblioteket!! Usch, hur ska jag hinna..?

Jag kom just på att jag inte har ätit nått idag! Inte bra. Jag får äta en clementin eller två, även om jag inte är hungrig... Men lite måste jag ju få i magen.

Har ni nån gång frusit som en gås? Det har jag.

2010-12-02 - 21:54:22
Besöket på lilja var skojsigt. Nu orkar jag allvarligt talat inte skriva mer, känner mig som en frusen gås. Antingen så är det nån sjukdom på G eller så är det bara lite allmän frossa.

Ny frisyr

2010-12-02 - 15:53:48
Nu har jag hunnit klippa mig, ha fysik och promenera i kylan. Numera är jag korthårig. Inte som en igelkotte, men det är inte långt ifrån. Eller jo, det är nog ganska långt ifrån.

Ikväll är det öppet hus på Liljaskolan. Tänkte kika förbi där en sväng, måste ju kolla läget där också. Och Emil som har blivit stor och ska välja till gymnasiet efter jul. Måste ju ge han några goda råd när han också ska kolla ikväll.

Skidskytte

2010-12-01 - 16:44:02
Världscuppremiär i skidskytte, damer. Jag sitter och och tittar och hoppas att Helena Ekholm vinner. Dock har hon en bom nu...

Det är så härligt när alla vintersporter börjar igen! Jag har verkligen längtat!

http://www.ostersund.se/images/18.2ed310711a7c48d9f980001180/Skidskytte_CJBergman.jpg
Här var en bild på herrar, men det går väl lika bra.

Klippning

2010-12-01 - 14:39:59
Tänk, så snabbt har jag inte lyckats få en klipptid nån gång! Gick dit igår, dom ringde idag och i morrn ska hårskallen friseras. Dessutom är det gratis! Varför? Joo, jag ska vara hårmodell (höhö). Det är en elev som ska visa vad hon/han kan och då ska hon/han få låna mitt hår. Känns ju lite spännande, men det kan ju inte bli värre än vad det redan är i alla fall.
Och när det är gratis, då måste man passa på. Det kostar ju nästan 500:- att klippa sig där på Attityd.
Jag är nöjd, än så länge.

Några julkalendrar som är ett måste

2010-12-01 - 08:25:41
Årets julkalender, Hotell Gyllene Knorren, kan nog vara ganska bra. Lite smårolig sådär.

Men inte lika bra som Mysteriet på Greveholm... Dagens julkalendrar är inte på långa vägar lika bra som när man var liten. Den sista julkalendern som jag tyckte var bra, var nog Allrams höjdarpaket och den julkalendern gick 2004. Det är sex år sen!! Men det var tider det...

Julkalendrar som är värda att komma ihåg (från "min tid")

 • Klasses julkalender (1992)
 • Tomtemaskinen (1993)
 • Jul i Kapernaum (1995)
 • Mysteriet på Greveholm (1996)
 • Pelle Svanslös (1997)
 • När karusellerna sover (1998)
 • Kaspar i Nudådalen (2001)
 • Diselråttor & Sjömansmöss (2002)
 • Allrams höjdarpaket (2004)
Äldre julkalendrar

 • Ture Sventon privatdetektiv (1989)
 • Trolltider (1979 och 1985)
 • Teskedsgumman (1967 och 1976)
 • I Mumindalen (1973)

Bra start på 1 december

2010-12-01 - 07:07:37
Vad är det här?? Jag som ville se julkalendern och nu funkar inte tv:n. Det var ju själkvklart... Jag har försökt i en halvtimme nu att få den att funka, men det går bara inte. Jag blir så ledsen.
Nu måste jag se julkalendern på datorn, men det är ju inte alls samma känsla...

God morgon förresten.
RSS 2.0