Dålig uppdatering, men det är sånt man får ta

2010-07-30 - 11:42:55
Det blev rätt så sent igår kväll, med tanke på att jag skulle jobba idag. Men trevligt var det i alla fall. Allsång där mer än hälften sjunger falskt och boulespel, man skrattar alltid! Vi var hemma vid ett, så då var det bara marsch i säng.

I morse när väckarkolckan ringde, fattade jag inte vad det var... Det kopplade ingenstans, förns 15 minuter senare! Hela morgonen har jag gått omkring som i dvala, men fick allt gjort i alla fall som jag skulle göra. Dock var det lite problem med minnet, kom aldrig ihåg vars jag hade gjort vad eller inte. Dessutom började jag blöda näsblod, säkert till följden av för lite sömn...
Nu ska jag ta en iskall dusch, sen ska jag väl försöka packa lite. Ska till stan med 13-bussen och vara där i helgen.
Blir nog att sova på bussen kan jag lova!

Isbitar faller ur duschen

2010-07-29 - 16:26:31
Det är så äckligt varmt... Vet att jag säger det jämt, men det är ju sant! Jag tog nyss en ISkall dusch och jisses, så skönt det var. Stod där i minst 15 minuter, rekomenderas starkt!

Ikväll ska vi till Ingemars för att äta middag. Det blir nog trevligt!

Badrumsfönster i hallen...

2010-07-28 - 12:38:07
Jag satt och läste i en Hus & Hem (eller vad tidningen heter...) i morse. Jag upptäckte en sak som jag egentligen har tänkt över ganska länge. Varför ska man ha fönster i badrummet?? Alltså fönster som går ut i hallen eller liknande. Okej om det är ganska litet och har en gardin eller nått. Eller varför inte frostat glas. Min farbror och faster har ett sånt fönster, med frostat glas (tror jag) i ett badrum, det tycker jag faktiskt är rätt så snyggt. Men när det är helt vanliga fönster, stora som små, så man har i princip fri insyn in i badrumet, då övergår det mitt förstånd.
Dom jag bodde hos, när jag var i Italien, dom hade ett STORT fönster ut i trappen. Hur trevligt var det? Plus ett stort fönster ut, så grannarna kunde se vad dom ville... Eller som hos en kompis, dom har ett fönster som går ut till altanen. Inga gardiner, ingenting. Mycket nice när det är folk där!
Som det kanske märks, är jag inte så förtjust i badrumsfönster. Fast det är ju klart, tänker man över placeringen så går ju allt!

Ikväll blir det födelsedagsfika, vet dock inte vilka som kommer hit. Farmor och Leifes är ju förstås självskrivna, men man vet aldrig om det kommer fler. Ja, Johan ska väl komma också hoppas jag.
Men än är det inte kväll, jag hinner ta en power nap! Fast först duschen kanske...

Grattis Emil på 15-årsdagen!!

2010-07-28 - 11:25:18

Klart slut

2010-07-27 - 22:57:49
Jaja, nu måste jag snart ge upp storstädningen och lägga mitt huvud på kudden. Ska upp tidigt igen ju.
Dessutom så fyller ju broder år i morrn! Det betyder att det blir tårta! Och säkert jordgubbar också! Mumsigt.
Nä kudden var det, som sagt.

Ett litet citat

2010-07-27 - 19:25:34
"Klart man vill ha medalj, men jag gör ju som jag vill" Björn Ferry

Tycker det var bra sagt! Jag kör också på den teorin när jag är på tävlingar!

En nyhet!!

2010-07-27 - 16:52:05
Hör o häpna! Jag håller faktiskt på att städa mitt rum! Och rik blir jag, har redan hittat 20 kr! Det är den fina fördelen med att städa, man hittar pengar lite här och där.
Men än dröjer det ett tag innan jag är klar... Nä, dags att återgå till förvandlingen!

Hmm...

2010-07-27 - 13:36:55
På gymnasiet så säger dom att Medicinsk Grundkurs (MG) kanske räknas som Biologi A, men på universitetet säger dom att MG kanske räknas som Biologi B. Vafaan har jag läst för nått egentligen??

Regn, regn, regn

2010-07-27 - 12:01:03
Nej men så ovanligt! Det regnar. Och idag öser det ner! Jag behövde inte cykla hem från jobbet heller, mamma var så snäll som kom och hämtade mig. Annars hade jag inte varit så glad, varken glad eller torr.

Vad ska göras idag då? Ingen aning.

Lite bilder från min helg

2010-07-26 - 23:43:21

Rötmånad!!

2010-07-26 - 20:17:25
Nuu är jag hemma! Åkte in till Umeå vid ett. Jag och Johan käkade pizza, sen bar det av upp till Ersboda och kolla på lite grejer. Hittade det jag skulle i alla fall. Sen chilla hos Johan ett tag innan bussen gick hem vid sex. Snabbvisit i stan? Jajjamen!
Cyklade dessutom hem från Bjurholm. Det är äckligt fuktigt i luften nu (röten), det blir varmt även om det bara är kring 15 grader. Plus att det regnade lite smått. Men efter 15 minuter på cykelsadeln så är jag nu äntligen hemma.
Ska äta lite mjölk o flingor nu, sen får jag se vad jag hittar på för bus!

Umeå och läkarbrist

2010-07-25 - 23:20:30
Upp halv sex i morrn och sen vidare till jobbet. Alltid lika spännande, eller hur var det nu..?
Kanske blir att göra ett besök i stora staden sen på eftermiddagen? Jag vet inte än, men jag vill ju så gärna träffa Johan som varit en vecka uppe i norr, sen borde jag försöka hitta nått till min kära bror (förslag?). Jag får hoppas på att det inte regnar så jag kan cykla till bussen, eller att nån kan köra mig till bussen. Det är det som bestämmer om jag far i morrn eller inte...

Läste på VK.se att det är läkarbrist på mindre orter. Kom dom nyss på det eller? Här har det väl alltid varit det... Bor man i Bjurholm så är det nästan klokare att åka in till akuten i Umeå än att fara på vårdcentralen här. Dom kan ingenting här typ. Och läkare? Dom är sällsynta här...

Den som undrar...

2010-07-25 - 19:13:45
...vad jag har för kamera, kan ju kolla här. Duger bra!

GB-Ragnar

2010-07-25 - 18:44:00
Haha vill att alla ska veta! I morse stod en GB-glassgubbe på gräsmattan. Jag har nu luskat ut vilka som ställt dit den och vars den kommer ifrån. Men det roliga är att vi (familjen) har kommit på en fortsättning på GB-gubben Ragnars (som han tydligen så fint hade blivit döpt till) liv. Vi ska ta med han ner till älven och ställa han ute i vattnet, ta kort och sen skicka bilden till dom som ställde han på vår gräsmatta. Vi ska skriva "Ragnar nu har varit med oss på badsemester, nu är det er tur att ta med han nånstans!". Eller så lägger jag ut bilden på facebook och undrar vem som blir nästa att ha med han på semestern. Tyckte det var ett ganska kul skämt!

Det är ganska sjuk humor här hemma i Agnäs, ni får ha lite överseende tack...

Filmmys

2010-07-25 - 16:16:12
En regnig dag. Man har all rätt att ligga kvar i sängen och se en film, eller två. Eller varför inte läsa en bok?
Nä det blir nog film för min del, The Day After Tomorrow. Det är en av mina favoritfilmer, helt klart. Sen tänkte jag se The Perfect Storm också. Passar till vädret, eller hur?

Vidare så har min mobil fått fnatt. Det går inte att ladda den längre. Blir det inte "Avbryten laddning" så blir det nått annat fel. Just nu så sitter jag och håller i mobilen och laddaren, det är nog lite glappt... Men ändå så avbryts laddningen ungefär varannan minut! Irriterande.

Glasögon!

2010-07-25 - 13:42:50
Ska gå till farmor och fika nu. Annars så är det bara en väldigt regnig dag idag... Kul!

910705-080725

2010-07-25 - 00:29:12
Två år.
Två år sen olyckan.
Kommer nog aldrig att glömma den dagen.
Kommer aldrig riktigt förstå heller.
Chocken.
Att det kunde hända nån som man kännde.
Offatbart.


Tack för året som jag fick känna dig.
Du var alltid glad, med ett leende på läpparna.
Jag kommer fortfarande ihåg ditt fina skratt.
Jag kommer fortfarande i håg dig, Johanna.
OP07 blev aldrig samma klass efter den sommaren.

VILA I FRID
Johanna Karlsson
910705-080725


Man säger att gud gråter när det regnar
och han är glad när det är soligt.
Jag förstod att det var soligt,
han fick sin finaste ängel.


22.12

2010-07-24 - 22:12:09
Jaha, så var det åter kväll. Dagen har väl varit rätt så bra, kvällen i alla fall.
Nu är det bara att återgå till att ta det lugnt igen och invänta morgondagen.
Några till bilder at bjuda på kanske.

Middagen och en bild

2010-07-24 - 19:49:42
Grillat stod på menyn idag, gott var det!
Som vanligt så är det mycket skratt här på altanen.

Kor, katter och sol

2010-07-24 - 17:13:52
Här är några av dom miljontals bilder som blev tagna igår... Och kolla in värsta söta och gulliga katten med det fina namnet Puma!


Lill-vännäs

2010-07-24 - 14:08:18
Det blev ingen cider på altanen igår kväll. Vi blev bjudna till Anette och Ambjörn så vi åkte dit istället. Ingemar och Sari var också där.
Jag och Emil gick runt i Lill-vännäs och kikade. Kameran var med, så det blev några bilder (ganska många). Dom dyker väl upp här under dagen kan jag gissa.
Jag tycker att låten Walking In Memphis är hur bra som helst, speciellt med Calle Kristiansson. Men igår upptäckte jag att Marc Cohn har gjort låten ännu bättre! Gillas, gillas, gillas!!

Idag har jag hunnit följa med mamma till Bjurholm och kolla läget. Som vanligt händelselöst där...

Nordmalings marknad

2010-07-23 - 19:53:43
Har kommit hem från marknaden i Nordmaling nu. Hittade två tröjer som fick följa med hem också, ovanligt för att vara mig!
Vi åkte till Järnäs och åt middag och självklart så låg kameran hemma... Det var så otroligt fint där ikväll. Segelbåtar, två barn som fiskar och god mat. Det såg ut att vara fina vågor också. Jag vet inte hur många gånger som jag sa "meeeen kaaaameraaan..!" haha.
Snart kommer Leif, Monika och Tessan hit. Det blir att ta en iskall cider!

Bilder på tröjorna. Den gröna fick jag av Johan när vi gick på marknaden i Åsele! DEt följde med ett halsband också till den rutiga tröjan!

Emma!

2010-07-23 - 11:47:31
Det är faktiskt min "riktiga" namnsdag idag, ville bara påminna ;)

Jag och blommor är ingen bra kombination... Jag stod i idag och funderade över en blomma, om det var en riktig eller en plast. Efter typ tio minuter så kom jag fram till att det var en riktig, den hade ju ett brunt bald. Men likt förbannat så var den av plast! Jag har aldrig varit nåt fan av blommor. När jag var mindre så hade jag en kaktussamling (som mest hade jag 44 st), men dom dog... av törst! Jag ska helt enkelt inte ha blommor. Plastblommor kan funka, men jag skulle nog lyckas ta död på dom också!

Lite annorlunda nu...

2010-07-22 - 22:17:56
Har suttit och fifflat med designen lite här, fast jag blir aldrig nöjd. Men nu får det rackarn i mig duga! Blir ju knäpp på alla siffror och skit. Den som vill klaga kan ju behålla det för sig själv, jag kan faktiskt ingenting om sånt här egentligen! Simpelt och vanligt, så får det vara.

Det har regnat hela kvällen. Vi satt på altanen, fikade och lyssnade på regnet. Vi hade tänt ljusslingan under fönsterbrädet, en liten mysfaktor. Jag fick jordgubbar av farmor, inga köpta (som alla söderbor stoltserar med...)!
Himlen är jättefin nu efter regnet upptäckte jag. Det är som ett guldfärgat sken över skogen!

Lite fakta om mig och mitt liv

2010-07-22 - 18:44:24
Personligt
Fullständigt namn: Emma Maria Madelen Andersson
Kön: Tjej
Ålder: 18
Längd: 1,73
Födelsedag: 11 oktober
Hårfärg: Brun/Blond
Ögonfärg: Blågrå
Boende: Hemma
Skostorlek: 40-41
Vänner: Klart
MSN: Används inte så ofta längre

Familj
Mamma: Mari
Pappa: Bert-Ove
Syskon: Emil
Husdjur: Katten Vimsan

Vänner
Antal: Man ska aldrig räkna sina vänner, dom ska ändå finnas
Välj en vän som du litar på: Jag litar på alla...
Får dig glad: Jeppe
Du skrattar ofta med: Elin
Är saknad: Johan
Du vill träffa: Sandra ;D
Du känt länge: Linda
Känner dig väldigt bra: Johan
Du gjort mycket med: Elin

Känslor
Har du gråtit för att du varit arg?: Jaa
Har du varit kär i någon du inte haft chans till?: Ja
När grät du senast?: Nån vecka sen?
Visar du oftast inte när du är sårad & ledsen?: Jag visar oftast inte
Menar du det du säger?: Klart jag gör det

Ditt Eller Datt
Pengar eller kärlek?: Kärlek
Singel eller förhållande?: Förhållande
Sola eller bada?: Bada
Mobil eller dator?: Mobil
Gröna Lund eller Liseberg?: Liseberg tror jag
Mc Donalds eller Burger King?: Frasses!
Dans eller sång?: -
Fotboll eller innebandy?: Innebandy
Flyga eller åka båt?: Båt, men flyg är inte helt fle heller

Ärlighet
Lovar du att vara ärlig?: Jaa
Har du varit kär i din bästa kompis?: Nej
Har du ljugit?: Ja, det har hänt
Har du fuskat på ett prov?: Nej
har du rökt utan att dina föräldrar vet?: Nej, har aldrig rökt och tänker aldrig göra det
Har du en hemlighet som bara du vet?: Ja, och inte bara en

Resor
Har du varit utomlands?: Japp
I vilka länder har du varit?: Finland, Norge, Estland, Italien
Har du åkt flygplan?: Jaa
Tåg?: Ja
Båt?: Jaa
Buss?: Nästan varje dag...
Har du bott utomlands?: Räknas veckan i Italien?
Vart isåfall?: Italien haha
Kan du något annat språk?: Engelska, tyska

Har Du..
Eget rum?: Ja
Egen TV?: Ja
DVD?: Ja
Dator?: Ja
Mobil?: Ja
Kontokort?: Ja
Över 2000 kr?: Ja
Pool?: Nej
Studsmatta?: Nej
Cross/moppe?: Nej
Pingis/biljardbord?: Nej
Jacuzzi?: Nej
Villa? Ja, jag äger mina föräldrars hus... hmm
Märkeskläder?: Tror att jag har ett par addidas-byxor ;)

Dagens
Kläder?: Shorts, linne
Smycken?: Glasögon xD
Humör?: Som vanligt
Gjort?: Jobbat och bakat
Göra?: Duscha, sen soooova
Måltid/-er?: Frukost, lunch, middag
Sötnos?: JOHAN!

Muffinsbomb

2010-07-22 - 17:18:00
Har nu bakat klart för det här året! Och resultatet? Ja, dom ser väl goda ut antar jag.

Rösta

2010-07-22 - 15:02:56
Hade lite att göra i går kväll, så jag gick med i en tävling... Inget seriöst, jag tog bara första bästa bild, men ändå. Jag vet inte heller vad tävlingen går ut på! Men ni får jättegärna rösta!
Rösta här.

Bilden föreställer Elina Georgsson när vi är nere i älven. Jag tycker bilden är lite frän, hoppas ni tycker det också och även Elina ;)

Även små ting kan vara störande nog

2010-07-22 - 14:44:29
Idag är jag verkligen trött... Vaknade vid tre i natt och kunde inte somna om pga dom irriterande myggen som hade förvirrat sig in på mitt rum. Det enda man hör är "bzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz", hur lätt är det att sova då? Tillslut när klockan var fem så kom jag på den smarta idén att starta fläkten. Två flugor (myggor) i en smäll, det blev både svalt på rummet och jag hörde inte surrandet! Men lyckan varade inte länge för en halvtimme senare så ringde väckarklockan...
Sov lite nu på eftermiddagen och jag tror inte nån kan ana hur skönt det var. Men det hjälpte inte mycket.

Nu ska jag strax börja göra dumlemuffins! Det ska ju som sagt bjudas på fika ikväll. Och jag som är en sån fantast av bakning... Eller inte?

Madelen!

2010-07-22 - 12:07:18
Wiiho! Idag är det min namnsdag! Och i morrn! Madelen idag och Emma i morrn. Det blir fika här ikväll med Leifes och farmor. Vi måste ju fira haha! Det är faktiskt bara mina namnsdagar som vi firar, för dom är på sommaren (utom Maria då).  Eftersom att jag fyller på en så tråkig årstid som hösten, så sitter det inte fel med lite tårta för mig på sommaren också.

Och tårta blir det på onsdag också, då fyller broder 15 år!

Jag skojade bara...

2010-07-21 - 23:38:14
Sa jag att jag skulle somna innan 12 ikväll? Glöm det! Jag är då pigg än så jag lär nog inte ha somnat på nån timme. Det är ju tur att jag inte är morgontrött...

S har nu upplevt det jag fruktar mest... Tack för att du ville berätta för mig!

Kvällsinlägg

2010-07-21 - 21:28:38
Det blev ingen cykeltur ikväll, vet inte vars tiden flög i väg. Det får bli en tidig kväll för mig i stället, om ens det blir av. Jag har aldrig gått och lagt mig innan 12 på hela sommaren, inte ens när jag ska upp och jobba halv sex... Men tur att jag inte behöver sova så mycket! Så jag tvivlar lite på att jag kommer kunna somna innan 12, men vem vet?

Det har pratats lite här hemma om att fara till Nordaling på fredag för att kika lite på marknaden där. Ska bli kul om vi far dit. Senast jag var på marknad i Normaling var jag nog bara sju, åtta år kanske. Det var ett tag sen.

Jag saknar min Johan <3

Vad gör du?

2010-07-21 - 19:38:58
Kom och tänka på en sak. Om man sitter typ på msn eller liknande, varför frågar man allt som oftast vad dom gör?? Det är väl ganska självklart att dom sitter vid datorn, eller hur? Jag tror inte att dom är ute på nått marathonlopp direkt... Men det är som att "vad gör du?" är en standardfråga. Jag ville vara uppmärksamma alla på mitt tankesätt!

Den ulltimata sommarmaten!

2010-07-21 - 18:36:27
Ja nu skulle det inte sitta helt fel med lite mat. Jag hör att mamma är och fixar nått i köket. Det lär nog bara bli mjölk o flingor eller nått liknande. På sommaren så orkas det inte göra nått mer avancerat. Lite variation kan man dock göra; mjölk, fil, kräm, youghurt o flingor, sen ibland kan man koka lite nudlar. Man blir ju inte heller så hungrig på sommaren så det behövs inte så mycket mer.

Kanske ska ge mig ut på en liten cykeltur senare ikväll, och ta med mig kameran. Fast jag vet inte vars jag ska cykla, norr eller söder? Eller ska jag ta med mig kameran i morrn när jag far till jobbet och sen stanna nånstans på hemvägen och ta lite bilder? Typ Tallbergsbroarna? Dom ska fotas nån gång i alla fall. Men jag tror det skulle regna i morrn så jag ska nog inte ens cykla hem...
Nä det får bli en liten utflykt ikväll, nånstans.

Flugsnack

2010-07-21 - 16:27:05
Det regnar lite nu. Lite småmysigt att höra när regnet smattrar mot taket.
Det är groteskt mycket flugor överallt. Förstår inte. Är dom inte och surrar en upp i ansiktet så ligger dom upp och ner nån stans, döda. Dom måste tycka det är jätteroligt! Funderar på att bli fluga i mitt nästa liv. Undrar om man kan lägga in en ansökan nån stans om det? Okej, det där lät väldigt dumt. Men ändå, tänk så coolt att vara en fluga, flyga om kring och irritera folk. Och tänk så mycket man kan få se.

Undrar om jag ska försöka hitta på nått spännande nu? Kanske städa rummet. Låter myyycket kul..!

Fiiikaaa

2010-07-21 - 14:48:44
Vi har precis fikat ute med grannarna. Gött! Och det ryker från elden.
Kan den här veckan ta slut nån gång? Den är nästan längre än nödvändigt ibland tror jag.

Varmt och jäkligt

2010-07-21 - 11:39:57
Har tagit mig hem ännu en gång från pepparkaksfabriken. Det är riktigt varmt att cykla, men det känns skönt när man vet att man anstränger sig lite. Fast idag gick det inte så bra, cyklade över min vattenflaska så den gick sönder!! Tur att det bara var en coca-colaflaska haha.

Jag hittade en termometer idag inne på peppen. I det svalaste rummet så var det "bara" 27 grader. Jag går om kring och fryser så fort jag är där, det är så kallt. Nä, det är äckligt varmt där. Tur att jag inte är där mer än fyra timmar varje dag. Dags för lunch!

Cykeln?!

2010-07-20 - 23:21:30
Jag måste ut och ställa in cykeln!! Höll på att glömma min älskade cykel! Inte okej, absolut inte okej!

Söt kisse

2010-07-20 - 20:18:26
Lilla Vimsan ser grym ut! Hon e' cool alltså!

Nån som vill vara min hjälte?

2010-07-20 - 18:53:35
Sitter ute på altanen och funderar på vad jag ska göra av mitt liv, nä men i alla fall vad jag ska göra ikväll. Helt allvarligt talat så vet jag inte vad jag ska hitta på. Jag kan ju inte sitta framför datorn hela kvällen, sånt är förbjudet. Kom med förslag?? Hjälp!

Grodor hoppar, paddor går

2010-07-20 - 14:19:24
Nu åkte mamma och pappa till Järnäs på en kusinträff på mammas sida. Så nu sitter jag här ensam och väntar på att Emil ska komma hem från sin lilla utflykt till Sollefteå.
Det känns som att den här dagen kommer att vara lååång. Trodde att klockan var kring fyra, halv fem... Men icket.

Tidigare hittade jag ett kuvert med mina betyg från gymnasiet i. Jag har aldrig öppnat det och kollat, jag vet redan. Men det är väl bevis nog för hur mycket jag tyckte om gymnasiet? Jag har fortfarande inte kollat i kuvertet, vill bara försöka glömma. Det är ju ändå bara ett papper...

Någon svarar inte på sin telefon, vad händer?

Skytten?

2010-07-20 - 12:21:51

(Bild 2 år gammal?)

Hur blir det i höst med skytten då? Jag vill gärna fortsätta men jag vet inte om tiden kommer att finnas. Jag kan ju gå med i Umeås förening, om jag flyttar dit. Men det är ju egentligen, som sagt, tiden som är det stora problemet. Jag kanske kan träna lite grann då och då bara?

Nyåker-Agnäs på 25 minuter, det är snabbast hittils. Drygt 12 km på cykel i värmen, det är faktiskt ganska bra gjort tycker jag. Men mitt knä spökar än, även om det är bättre än förra veckan. Snart är jag i toppform (haha)!

Är det nån större skillnad?

2010-07-19 - 22:46:23

Vet inte hur gammal jag var på första bilden, två år kanske?
Andra bilder är jag 16 år och den sista är tagen i sommar. Finns vissa likheter va?

Blåmärke, blåning, hematom, blodutgjutelse, ähh whatever

2010-07-19 - 15:46:06
Alla dessa blåmärken som jag har. Får ju dom så lätt. Hade lite tråkigt så jag räknade alla som jag kunde hitta, 21 stycken fina blåmärken. Något ska väl jag också kunna få skryta om..!

Men vem vill läsa om blåmärken?? Nä tänkte väl det... Men just för tillfället så får ni stå ut med att läsa om blåmärken, eller blåningar som man säger här men ingen fattar vad det är. Vist går det fint?

Ett blåmärke (eller hematom) är en utgjutning av blod i huden orsakad av brustna mindre blodkärl, kapillärer, vanligen efter fysisk påverkan som stötar eller slag.
Färgen på det röda blodet blir blåaktig när ljuset filtreras genom huden, då ljus med kortare våglängd har lättare att tränga igenom. När skadan läker och blodet börjar brytas ner och återabsorberas, ändrar blåmärket utseende. Märket försvinner gradvis under cirka 2 veckor; under den tiden kan det ändra färg från rödaktigt till blåsvart till grönt eller gult, och slutligen en svagt brun fläck som bleknar bort. Den gulaktiga färg som blåmärken antar efter en tid beror på ämnet bilirubin, som är en nedbrytningsprodukt av hemoglobin.

Mat och funderationer

2010-07-19 - 11:43:03
Just hemkommen från jobbet så nu är det dags att göra sig nått att äta! Är hungrig som en varg, en liten. Det är kanonbra väder också så det blir nog att ta med maten ut och läsa en bok i solen.

Jag måste ju börja fundera över vad som händer i höst också. Det lär ju bli en flytt för min del. Byta ut skoglivet här i Agnäs till stadsliv i Umeå, det lär nästan lite dramatiskt!

Sen har jag tänkt på en sak. Alla dessa frågestunder i bloggar. Det är många som har sånt och sen skriver runt till massa folk att dom ska ställa frågor. Varför ska jag ställa en fråga till en person som jag inte har den blekaste vem hon/han är? Det går väl ut på att dom som läser bloggen ska ställa frågor, inte att ha hur många frågor som helst?

Hem ljuva hem

2010-07-18 - 23:54:11
Hemkommen från Åsele. En riktigt kul helg, även fast min gröna stol blev stulen... Just nu är jag bara så trött och sliten så jag vet inte vad... Men det är sånt som man får räkna med.
Det var bra väder hela helgen, lite regn på natten mot söndagen bara.
På fredagen var det bara att traska ner till Trillen och lyssna på Lillasyster, det var bara synd att ljudet var så dåligt. Det blev lite bad på lördagen, det behövdes verkligen. Det var så skönt i vattnet, att få svalka av sig lite. Sen på kvällen blev det ett besök på öltältet och lyssna på Riff Raff Ruff, dom bästa av dom bästa! Fast det blev lite varmt där hehe.

I dag har bara varit en latemansdag. Ville verkligen inte kliva upp i morse, det var rent hemskt. Var så trött och ville egentligen bara hem. Men jag undrar om jag inte har varit så varenda söndag i Åsele? Och i morrn ska jag jobba igen. Ingen vila här inte!


Skola!

2010-07-16 - 13:19:33
Fick brev idag, från Umeå Universitet. Jag kom in på Tekniskt Basår i höst! Inte nog med att det är Åsele i helgen, jag kom in på universitetet också. Nu ska det firas!

Ååååsele marknad

2010-07-15 - 23:15:21
Ingen mer uppdatering nu förns på söndag. Åker till Åsele  i morrn mitt på dagen, innan de så jobbar jag. Ha en trevlig helg nu alla! Speciellt ni som ska till Åsele!

Prästkrage

2010-07-15 - 21:25:23


Kenneth & The Knutters

2010-07-15 - 18:08:45
Lyssnar järnet på Kenneth & The Knutters. Riktigt bra sommarmusik faktiskt, sen hör dom ju till en av mina (många) favoriter också. Favoritlåten är nog "Caroline". Den gillas starkt! Måste lägga över massa av deras låtar på ett USB och mobilen så det går att lyssna på i helgen!

OP07

2010-07-15 - 15:27:48
Studentkatalogen kom idag. Det känns så länge sen det var den 10 juni.

1 dag kvar

2010-07-15 - 12:17:06
Snart helg, en dag kvar. Vi åker i morrn till Åsele också. Det lär nog vara mycket fart där. Förutom att jag ska vara med Johan, kusiner och Sandra (om hon kommer) så har jag nu sju personer till som vill att jag ska höra av mig när jag är där. Jag kommer garanterat inte ha tråkigt en enda sekund i helgen.

Vimsan bråkade med "Bävern" (Johan döpte den guldfärgade katten...) i natt igen. Förstår inte vad den andra katten har här att göra, stackarn kan ju inte ha nått hem. Det är vad vi tror i alla fall, eftersom att hon är här nästan varje dag och bråkar och det är ingen granne som har en sån katt heller. Stackars katt egentligen.

Drömmar...

2010-07-14 - 22:46:49
Det kallas för snö och är helt underbart! Kan ingen ge mig vinter nu?? Det skulle vara skönt med lite kyla nu i varje fall, det är fortfarande kring 25 grader på mitt rum...

Stackars mig

2010-07-14 - 21:33:51
Fick ont i knäet/knävecket(eller typ i ledbandet känns det som...) i eftermiddags och nu har jag fått ett blåmärke strax nedanför knävecket. Det känns lite när jag går, men det gör mest ont om man rör där. Detta är inte okej. Får se hur det går att cykla i morrn, jag kommer inte gilla det kan jag lova. Eller om jag ens kan gå...

Har strax packat klart inför helgens trevligheter. Det går lite trögt att hitta en väska bara, min blåa som jag brukar använda har ju gått sönder i dragkedjan. Min gråa är inte heller så bra, badlakanet tar upp ungefär 3/4 av väskan. Och inte kan jag ta pappas heller för den är för stor, hela jag ryms ju nästan i den. Vilka problem man kan ha alltså. Det löser sig nog, jag får ta en ICA-kasse.

Vem har sagt att vi är normala?

2010-07-14 - 15:09:44
Ibland händer det att det spårar ur här hemma... Och här är ett bra exempel:

Två dagar kvar!!

2010-07-14 - 13:01:52
När jag kom hem idag, var mina stackars ben som spaghetti och låren var helt stumma. Så går det efter en cykeltur, mest uppförs... Det enda som fick mig att fortsätta trampa på slutet var tjurskallen!
Komms det ihåg min plan som jag hade i söndags? Om jag somnade sent på kvällen och klev upp tidigt dagen efter så borde jag vara trött på kvällen igen? Kan meddela att den planen har ingen verkan. Jag sover tre timmar, men kan ändå vakna 05.30 utan några som helst problem. Är bara lite småtrött mitt på dagen när jag kommer hem men sen går det över... Behöver man inte sova nu heller eller vad?

Nu måste jag i alla fall snart börja packa lite grejer som ska med i helgen till Åsele och Ååååsele marknad! Tessan får ta mina grejer i morrn när hon far så slipper jag ta med mig allt på bussen på fredag. Jag längtar! Åsele marknad är verkligen årets höjdpunkt. Man får träffa massa folk från Norrlands alla hörn och alla har kul (förhoppningsvis).
Det blir att sova i tält där, det hör som till. Tälta på en gräsplätt på Fågelstigen, gör man inte det så är det inte på riktigt. Lillasyster ska spela på Trillen också, det måste ses! Dom är ju ganska grymma faktiskt. Annars blir det nog bara att gå runt där på kvällarna och träffa nytt folk, brukar funka det med. Nä jag är riktigt taggad till fredag, packa klart är det som gäller nu.

Några bilder av alla 381

2010-07-13 - 23:57:16


Blöt och kall

2010-07-13 - 21:33:05
Det blev ett långt bad, två timmar! Men skönt var det. Nästan 21 grader i vattnet.
Sandra lekte lite fotograf så bilder kommer sen.

Nu är det Morden i Midsomer på SVT1. Får inte missas!!

Eftermiddagens upplevelser

2010-07-13 - 17:43:05
Sådär, hemma igen då. Vi åkte fyrhjuling upp till torpet. Pappa hade vagnen med så vi kunde åka. Det är verkligen inte ofta som man är där uppe och hälsar på. Det visade sig att dom hade tagit bort deras fina hund Peja... Jag, som inte är nån hundfantast, tyckte hon var så fin, kanske inte den lugnaste men ändå.
På den första bilden är alla (utom jag) samlade framför huset och på den nedersta bilden står farmor och Mikael.

Snart ska vi äta middag, antar jag, och eftersom att det blev så bra väder nu så ska vi bada lite sen. Sandra kommer nog med!

BTW, det är så varmt på mitt rum att en chokladkaka smälte när den låg i skuggan på skrivbordet...

Regnigt värre

2010-07-13 - 12:22:38
Det kom en liten åskskur idag, så pappa fick komma och hämta mig i Nyåker. Inte ville jag cykla hem i ösregn heller. Och jag som tjatat länge om hur mysigt det skulle vara om det började åska så man kunde sitta på altanen och njuta... Men jag menade inte att det behövde börja åska när jag var och jobbade!

Det blir mer besök hos släktingar idag. Mikael uppe på torpet och hans familj är i byn nu så vi ska dit på fika vid tvåtiden. Tror det var tre år sen jag var där sist. Men det är fint där!

God natt

2010-07-12 - 22:58:07
Det blev ingen snabbvisit hos moster. Det blev en ganska lång visit. Tre timmar med fika och allmänt prat. Jag tror aldrig att jag har varit med om att det är tråkigt att häsla på släkten?

Nu har jag tagit upp fläkten från källaren och ställt den i fönstret på mitt rum, så nu kanske jag kan sova lite bättre. Hoppas jag. Jag känner hur tunga ögonlocken är... Det kan betyda att det är dags att sova nu kanske.

26 grader, 18.28

2010-07-12 - 18:28:13
Denna värme, den tar kol på mig. Jag orkar verkligen inte göra nånting.
Har sovit drygt en timme, och nyss ätit lite nyponsoppa. Snart ska vi åka på en snabbvisit hos mostra på andra sidan ån.
Just nu är det nästan varmast hittills idag, 26 grader i skuggan. Som varmast har det varit 27 grader. Det är ju kväll? Borde det inte bli svalare då??

Var är dom?

2010-07-12 - 14:29:53
Väntar och väntar och...väntar. Mamma, pappa och Emil åkte till Fredrika vid elva för att kolla på en ny bil. Dom borde vara hemma snart tycker jag. Jag vill ha min glass, innan jag smälter bort här i solen!

Jag låg faktiskt ute i solen i hela 30 minuter tidigare! Orkade inte mer, jag blev så rastlös. Hmm som vanligt. Men det skulle inte förvåna mig om jag hann bränna mig på den lilla stunden. Då är det absolut som vanligt!
Ska höra med brorsan om han vill gå ner till älven sen och bada, skulle ju inte vara helt fel!!

Hemmaa!

2010-07-12 - 12:09:54
Konstigt nog så gick det hur fint om helst att kliva upp i morse, även fast jag hade sovit bara 2.5 timme inatt. Klockan halv sex i morse så var jag pigg och vaken, och det är jag än.

Kanske inte har skrivit vad det är jag ska jobba med? Men jag ska i alla fall städa på Nyåkers Pepparkakor. Fyra timmar varje dag, måndag-fredag i fyra veckor. Inte så jobbig alltså.
Förut så var min plan för sommaren att inte jobba alls, tyckte jag behövde få ta igen mig efter tre år på gymnasiet (dom värsta åren i mitt liv). Men efter några veckor med lov så blev det långtråkigt och sen, vem behöver inte pengar? I fredags fick jag det här vikariatet (??) så det blir toppen. Hela dagarna är fria till att göra nånting annat.
Nackdelen med att städa där är att det är minst 30 grader inomhus, man går omkring som i en bastu. Sen att det är lika varmt ute också, gör inte saken bättre. Men nu ska jag inte klaga.

Ska gå ut och sätta mig i solen nu och läsa en bok. Vem vet, jag kanske somnar där..?

Kan inte sova

2010-07-12 - 00:23:48
Är på tok för pigg. Och jag som ska upp halv sex i morrn... Fördelen är att jag kommer vara trött i morrn kväll. Ja usch ja, vilka bekymmer man kan ha.
Och inte vann Holland VM heller... Det sög.  Måste väl säga grattis till Spanien då.

Men nu ska jag ge kudden ett nytt försök, får se hur det går. Lär ju ligga klarvaken till fyra... God natt!

Till Johan

2010-07-11 - 21:03:29
Vad ska jag säga,
jag hoppas du vet hur mycket jag tycker om dig.
Det finns inga ord för att förklara.
Det spelar ingen roll att det kanske inte
alltid blir som man har tänkt sig,
du är ändå alltid bäst.
Jag vet att du inte har all tid i världen,
men du försöker i alla fall.
Älskar dig, Johan Gunillasson.


Fika igen

2010-07-11 - 19:47:42
Fika nu, dom andra dricker kaffe och käkar en chokladboll. Jag varken orkar eller vill ha nått, helst inte kaffe...
Det blir nog inget bad ikväll, det blir lite kyligare nu. Det ser även ut att kanske kunna bli lite åska senare. Det är stora mörkblåa moln långt borta bakom tallarna. Men man vet aldrig.

Nu är det finalen i det så omtalade fotbolls-VM. Spanien-Holland. Jag hoppas Holland vinner. Inte för att jag har följt fotbollen alls, men man måste väl hålla på nått lag. Eller hur? Men tur att det snart är över...
Längtar till vintern och all hockey som börjar då!

Grattis Tessan!

2010-07-11 - 18:04:16
Har kommit hem nu från 30-årsfirandet hos Tessan. Gofika och allt! Grattis till kusinen min!

Ska kanske gå ner till älven och bada lite sen, får se hur det blir med den saken. Det får bara inte bli så sent, jag ska ju upp tidigt i morrn. Nu är det tydligen middag på vår altan med grannarna. Det blir grillat!


Tycker Linda och Sari är så fina ;)

Järnäs

2010-07-11 - 13:11:00
Vi var ju som sagt till Järnäs igår och åt middag. Kvällen var super med mycket skratt, som vanligt i den här släkten. Det blev några bilder också.

++++

2010-07-10 - 16:49:24
Inte den bästa dagen i mitt liv, men det är sånt som händer.

Nu ska vi åka till Järnnäs och äta mat och fira att Tessan fyller år.

Nattis

2010-07-10 - 01:59:18
Sitter på Johans rum nu och halvsover. Tidigare hade jag ont i huvudet och var hungrig plus att jag var hur trött som helst. Nu har jag sovit 1.5 timme och Johan kom nyss upp med en macka till mig. Tack!
Nu ska vi se på film, fast jag kommer somna efter fem minuter...

Satt ju hela fyra timmar nere på kajen nu ikväll, hur fint som helst.

Vad gör man nu då?

2010-07-09 - 17:23:00
Nu har familjen åkt hem från Umeå och lämnat mig ensam kvar. Sitter i SF-parken och kikar på allt folk som sitter och fikar (eller vad dom nu gör).  Det är lite blåsigt, men det känns bara skönt i den här värmen... Ska nog snart gå ner till kajen och titta på vatten, vatten, vatten. Låter trevligt huh?

Gamla bilder

2010-07-09 - 11:41:21

Värmeslag!

2010-07-09 - 10:44:38
Så fruktansvärt varmt det var på pepparkasfabriken! Känner fortfarande den äckliga värmen...
Men ska börja på måndag iaf, 06.45 och slutar vid 11. Så tack och lov att det inte är så många timmar! Jag har ju hela dagen fri sen, ganska bra tider det där.

Väntar på att pappa snart ska komma hem så vi kan åka in till stan. Han borde komma hem strax, hmm.
Ikväll blir det att jag stannar hos Johan. I morrn ska vi ju till Vännäs och gå på marknaden. Varför ska man alltid gå på alla marknader? Bjurholm, Vännäs, Åsele... Det är ju samma varje år egentligen. I och för sig så är det trevligt att träffa folk, sen är det en självklarhet att det är lite röjj på kvällarna förstås.

Zzz...

2010-07-09 - 07:27:02
Jag är inte vaken, det är bara som det ser ut... *Gäsp*
Hoppas att jag är hemma snart igen så jag hinner sova en timme innan vi ska åka till stan.

Förresten, varför ska det alltid vara massa bråk i Vännäs? Igår kväll hade det tydligen varit slagsmål där. Ambulansen fick arbete.

Ännu ett i-landsproblem

2010-07-08 - 23:28:29
Helt allvarligt. Hur är det tänkt att man ska kunna sova när det är 25 grader inne på rummet? Går inte. Men jag ska lyckas, god natt alla små trevliga varelser!

Fotboll vs. skytte

2010-07-08 - 22:19:53
Jag som är familjens lilla "sportfåne" följer inte fotbolls-VM! Jag har aldrig förstått hur det kan vara spännande och roligt att se på när det springer runt männsikor som små ekorrar och jagar en boll. Jag har heller  aldrig fattat reglerna riktigt... FAST, jag har spelat fotboll. Inte så länge och jag var nog ganska sämst.

Det var på den tiden när man försökte hitta vilken sport som passade. Ridning, fotboll, innebandy, inget av dom var min grej. Men när jag var tolv så fick jag för mig att jag skulle börja med luftgevärsskytte. Där är jag fast än. Eftersom att jag är ganska lugn och sansad så är skytte väldigt passande för mig. Jag stressar aldrig och jag blir inte heldepp när det går lite sämre.
Jag vet inte om jag ska fortsätta till hösten, men jag hoppas det. Det beror helt på tid och rum. Alltså om jag kan offra två till tre kvällar i veckan till skytte, och var jag bor. Flyttar jag till Umeå så kanske jag börjar där, vem det?

Dags att FÖRSÖKA sova nu? Om jag ska orka hålla mig vaken hela morgondagen kan det behövas...

Bling bling

2010-07-08 - 20:47:43
Skaffade ett nytt halsband idag också. Ett sådär lagom tungt...

Mätt och belåten

2010-07-08 - 19:17:51
Det blev våfflor till middag, inte illa måste jag säga.
Har ganska nyss kommit hem från stan också, inte ens en timme sen.
Johan mötte upp mig vid ett och sen åt vi mjukglass. Sen gick vi hem till han och jag halvsov nog hela tiden jag var där. Var så äckligt trött... Har inte sovit så mycket den här veckan, max fyra timmar/natt. Somnade ju på bussen hem också, är evigt tacksam att jag han vakna när vi kom till Bjurholm annars hade jag hamnat i Vilhelmina och hur kul är det?

Ska på typ en arbetsintervju i morrn på Peppen i Nyåker (därav att jag åkte hem ikväll). Ska vara där kl åtta, så ikväll MÅSTE jag somna nån gång. Kan ju inte sitta och gäspa där ju.
Hoppas att jag får dom där fyra veckorna där, behöver verkligen pengar. Dock så behöver jag dom nu, egentligen, men jag lär väl få dom i slutet av augusti eller september.

BTW 1, jag följde inte med ut till Biltema. Får följa med i morrn när familjen ska dit i morrn (tydligen), sen måste vi införskaffa nått till födelsedagsbarnet!
BTW 2, hur stor är sannolikheten att man träffar en männsika fyra gånger på en vecka, när  man tidigare aldrig sett personen på ungefär ett år??

Biltema?

2010-07-08 - 08:43:06
Åker strax till stan. Biltema öppnar tydligen idag och det är dig broder och kusin ska, men jag vet inte om jag följer med dit? Kanske bara stannar nere på stan. Svårt att bestämma mig, nån som kan hjälpa??

Måste klä mig nu höhö!

Not another teen movie

2010-07-08 - 00:27:57
En helt klockren film! Den bästa som jag sett på mycket länge! Hela familjen att och asgarvade rent ut sagt. En blandning av Grease, American Pie, Mean girls och andra "tonårsfilmer". Jag skrattar än!
Den rekomenderas starkt till dom som vill liva upp sitt humör lite!

I morrn så blir det troligtvis ett besök i stora staden (Umeå...) med Emil och kusin Patrik. Får se om jag stannar där eller om jag kommer hem i morrn, det lär väl märkas.

Jag har upptäckt att solen nu har blekt mitt hår igen. Inte mycket, men så pass så att till och med brorsan märker det. Det är ganska fint, vill bara ha kortare lugg... Men varför klaga? Jag vet ju hur jag är. Har jag lång lugg så vill jag ha kort och så tvärt om. Fast så kanske alla är?

Film

2010-07-07 - 21:01:57
Nu börjar en film på 6:an. Kommer inte ihåg vad den heter, men jag tror att den är ganska bra. Det var evigheter sen jag såg på tv här hemma sist, kommer inte ens ihåg det. Sjukt. Men jag har ju aldrig varit nån som följer 1000 serier och liknande.

Filmtajm!!

Första doppet är avklarat

2010-07-07 - 18:23:30
Så härligt med ett dopp i älven! Vi kom precis hem och det blir kanske ett dopp till ikväll. Vi badade i ungefär en timme, jag menar jag. Emil (som väntat) stod och gruvade sig i vattnet i 30 min innan han vågade doppa sig. Dock gjorde han det inte helt frivilligt, men spela roll? Jag drog ut han mitt i älven på en uppblåsbar madrass, sen vickade han på sig och- tippade! Inte mitt fel haha!

Nu är det dags för lite mat, det behövs nu. Är jättehungrig!

Hemma igen

2010-07-07 - 16:09:47
Precis hemkommen från fika hos farmor. Hon bor ju bara några hundra meter härifrån... Jag och Emil satt nog mest och tittade på när dom skulle vända hö på åkern bredvid och stränglägga på åkern mitt över vägen. Spännande måste jag säga! Eller lite roar barn?
Efter fikat tog vi oss, jag, Emil och pappa, en tur på lagårdsvinden och kollade lite. Även en titt inne i själva ladugården. Hade dock ingen kamera med mig, så det blev några dåliga bilder med mobilen.

Jag och bror ska snart cykla ner till älven och bada. Ja, jag ska bada iaf. Emil påstår att det är för kallt, men att han ska följa med som moraliskt stöd till mig... Huh? Jag ska nog kunna få han ut i vattnet han med, om inte annat så får jag väl hota han med nått.

Grattis farmor!

2010-07-07 - 13:40:06
Kusin Anna och hennes lille Ola har varit här ett litet tag pratat. Ja, Ola var väl och undersökte gården mest med Emil.

Jag hade nästan glömt bort att farmor fyller år idag, 86 år. Blir nog fika där ikväll. Fel, det blir visst fika där nu.
Det är många som fyller år i juli... Leif, farmor, Tessan, Emil, Elin, Johan, säkert nån som jag glömt nu. Det är nästan som i januari, för då fyller ungefär halva släkten år.

"Ja, hallåå...?"

2010-07-07 - 09:02:04
Dom senaste nätterna har jag inte somnat alltför tidigt. Närmare tre, halv fyra. Och nu är det andra dagen på raken som telefonen ringer vid halv nio... Så nu är jag vaken, men om några timmar lär jag ju vara astrött. Usch, fy ovh blää.

Men solen skiner iaf! Fast hur varmt det är ute, vet jag inte. Måste sitta och vakta på telefonen idag (igen) så det blir mycket "sitta-hemma-och-göra-vad?". Hittar nog på nått tillslut.

Några bilder från Wheels

2010-07-07 - 00:58:37
Tycker att dom här bilderna förtjänar att läggas upp här också. Från lördagen när det var Wheels i Umeå.

Kvällens bekymmer

2010-07-06 - 22:38:07
Nyss kommit ut ur duschen. Det är så varmt ute så man måste duscha i kallt vatten, ja inte iskallt då. Och tur det, för pappa hade inte eldat så det fanns nästan inget varmvatten. Intressant va?
Nu ska jag lyfta arslet (hah) härifrån och sätta mig och läsa ute på altanen. Har tillbringat större delen av dagen inne på mitt rum, men vill man undvika solen så vad gör man? Solbrännan känns dock bättre nu, har inte ont som i förrgår... Nu svider det bara. Nog om detta och fram med boken!

R.I.P Mr. Humla

2010-07-06 - 16:39:45
Det låg en död humla på altanen. Stackars liten. Vi "begravde" han iaf på en av mammas blommor!


Ligger på sängen nu och lyssnar på musik, tar det bara lugnt med andra ord. Det är mulet ute och jag hoppas på att det blir ett riktigt åskväder ikväll. Sitta ute på altanen och bara lyssna till vädrets makter, kanske läsa en bok. Det är sånt som gillas mycket, från min sida.

Vimsan har förövrigt haft världens psykbryt idag och sprungit runt och anfallit allt och alla. Man kan inte hålla sig för skratt när hon sätter igång!
Det liksom förhöjer gläjden under dagen.

Mitt gammla "hem"

2010-07-06 - 14:59:34
http://3mmaand3rsson.blogspot.com/

http://3mmaand3rsson.blogspot.com/

http://3mmaand3rsson.blogspot.com/

Liten vs. Stor

2010-07-06 - 14:11:46

Liten Vimsan och en jättebil. Hon ser pytteliten och gullig ut, söt söt!

Slutar där, börjar här

2010-07-06 - 12:12:05
Okej, kände att det var dags att byta lite. Så nu är jag här ist och skriver. Varför? Vet inte, fick för mig att byta hit bara...

Välkommen till min nya blogg!

2010-07-06 - 10:31:25

RSS 2.0