Kyligt värre

2010-11-30 - 18:58:11
Jag fick inte sitta så länge och värma mig under täcket. Gick ner på stan (igen) vid fyra och mötte Sandra. Vi gick runt och kollade på allt möjligt innan detvar dags att bege sig hemåt igen. Jag är glad att jag slapp gå hem, Sandra var snäll och körde mig. Det är kallt ute, för er som inte visste det alltså.

Grattis Kusin!

2010-11-30 - 15:45:58
Huvvaligen. Det är lite småkallt ute. Närmare 18 minusgrader. Och jag har varit ute i kylan sen halv ett ungefär, inget att hurra över. 

Nu sitter jag under ett täcke och ser på tv, det är ju Simpsons. Jag ska nog ta mig en clementin också.

Och idag fyller ju min kusin Linda år dessutom! Grattis på din 22-årsdag!

Sömnlösheten fortsätter

2010-11-30 - 06:56:00
Alltså, vad är problemet? Natten till igår kunde jag knappt sova. Inte heller i natt. Låg vaken hela natten, läste lite i en bok, såg på tv, försökte sova, läste lite till. Jag har egentligen varit trött hela natten, men det var som att så fort jag blundade så blev jag pigg.
Jag sov exakt 22 minuter i natt! Och ändå är jag pigg nu, klockan sju. Kan nån förklara för mig vad som är felet?
Antingen så kommer jag att vara supertrött i kväll, eller så är det ingen skillnad...

Det är ganska tråkigt att sitta vaken en hel natt, det finns inte så mycket att göra. Ingenting att rekomendera i alla fall.

Idag hade jag tänkt göra några ärenden, vid tio ungefär. Har hemarbete idag så det passar ju fint. Sen kanske Sandra hör av sig och vill ses, nu när hon är i stan. Får se hur det blir, hon kanske inte ens vill träffa mig haha!

Tacos

2010-11-29 - 21:04:47
Jag och Johan gjorde lite tacos till middag, en lite sen middag. Men god! Nu är jag så mätt att jag nästan har ont i magen...

Våra vänners liv nu igen på svt1. Bara slöa framför tv:n ikväll!

Måndag = tummen ner

2010-11-29 - 14:52:23
Vem tycker om måndagar egentligen? Och söndagar också för den delen? Varje söndagkväll är det samma visa, det är helt omöjligt att sova. Även om man var supertrött innan. Jag har haft svårt att sova på söndagar så länge som jag kan minnas. Man vrider och vänder sig i sängen, försöker hitta en bra sovställning. Helt omöjligt. Nån mer som har samma problem?

Jag kom hem för nån timme sen ungefär. Har bara suttit ochtagit det lugnt ett tag, men nu funderar jag på om jag inte ska gå ut och gå en sväng. Det är inte allt för kallt (-13 grader) och det ingen snöstorm ute. Bättre väder än så får man inte en novembereftermiddag som denna!

Tillbaka i Umeå igen

2010-11-28 - 23:48:35
Det blev middag på O´Learys. Jag åt en cesarsallad med kyckling och vitlöksbröd, riktigt mumsigt. Sen såg vi lite teater. Improvisationteater. Hur kul som helst. Jag tror inte att jag har skrattat så mycket på länge! Jag skulle lätt kunna se dom igen

Nu sitter jag på Haga igen, har sett på Beck och nu väntar sömn. Test i matte i morrn också, är inte så jättetaggad. Men vad gör man?

God natt i alla fall!

Första Advent

2010-11-28 - 11:57:23
Är det bara jag som får en speciel känsla nu när det är första advent? Här hemma hänger julgardinerna på plats, ljusstakar i fönster, julstjärnor och annat julpynt. Det är bara mitt rum som inte har en gnutta julstänk. Tråkigt men sant.

Mamma bakar bullar, pappa dricker glögg och julmusik hörs från högtalarna. Det luktar, ser ut och hörs som jul! Det är nästan så att jag inte vill åka tillbaka till Umeå...

Vid tre ska jag åka upp till Bjurholm, gå en sväng på skyltningen och sen åka med Tessan och Maggan till stan. Där ska vi äta middag och sen se på teater. Det låter ju hur kul som helst!

Ny spellista

2010-11-27 - 22:47:28
Nu är jag klar med min spellista. Än så länge i alla fall.

Spellista på spotify


|
|
v
Jul

Julmusik

2010-11-27 - 22:14:32
Håller på att sätta ihop en spellista med julmusik nu. Förstår nihur mycket jag egentligen har längtat efter att få spela julmusik?? Mycket är det i alla fall.
När det gäller julmusik så finns det några favoriter, både låtar och sångare.
  • Snowstorm - Jul
  • Jan Johansen - Last Christmas
  • Tommy Körberg
Vem kan inte tycka att Tommy Körberg är bra? Lyssna bara!

 

Sen vidare så har vi den finaste jullåten nånsin. Snowstorm- Jul.


 

HP2

2010-11-27 - 19:21:45
Det är Harry Potter- Hemligheternas kammare nu på 5:an (reklam nu i och för sig).
Det känns väldigt skönt att vara hemma ett tag!

En hälsning från bussen

2010-11-27 - 15:38:25
Harry Potter-filmen var ju superbra! Dom där 2.5 timmarna bara flög fram. Nu är det bara att vänta på att sista delen ska komma.
Eftersom att jag aldrig har läst böckerna så har jag ingen aning om vad som kommer att hända. Jag har första boken, men den är knappt öppnad. Jag vet inte varför jag inte har läst böckerna, det har bara blivit så.

Filmen var i alla fall slut vid tolv. Klockan fyra/halv fem fick jag sova. Om man säger så här, med en merca kan man tydligen göra allt.
Det var en väldigt rolig början på lördagen i alla fall. Hur kul som helst!

Nu sitter jag på bussen på väg hem till Agnäs. Det blir bara ett kort besök hemma. I morronkväll åker jag tillbaka till stan.
Dessutom så är det skyltsändag i morrn, det kan man inte missa. Men jag hinner nog besöka det innan jag åker till stan, hoppas jag.

Förvirrad tjej

2010-11-26 - 19:42:50

Allting går, bara man kan

2010-11-26 - 18:06:01
Ja vad ska man säga? Det var tur att jag var hos optikern idag för att kolla på mina linser, för vad händer sen? Jo, jag tappar linsen. Vet inte var. Vet inte när. Vet inte hur. Vet bara att den inte fanns på plats när jag skulle ta ut den haha!

Det blir i alla fall bio i kväll med Johan. Harry Potter är filmen som ska ses. Jag har rätt så höga förväntningar ska jag meddela.
Förövrigt så har jag umgåtts med min älskade Johan
i ett år nu. Ett väldigt bra år!


Jag måste få berätta...

2010-11-26 - 12:14:19
Gissa om jag inte blev nästan totalt översnöad när jag gick i morse. Jag halkade en gång också. Det var helt omöjligt att se vars det var halt eller ens försöka sig att gå på trottoaren. Det har visst snöat en hel del i natt.

Så, där var mitt klagomål för dagen. Nog för att jag vill ha mycket snö, men i morse var det inte kul...

08.18

2010-11-26 - 08:18:09
Nyvaken och redo för att bege sig ut i snöstormen.

Sena timmen

2010-11-26 - 00:50:02
Det är sent och läggdags för länge sen egentligen, men eftersom att jag har helg nu så ska jag och Johan se en film och äta lite glass nu. Wiiho!

Fast jag måste upp tidigt i morrn för vid halv nio måste jag börja gå ner till stan. Ska vara hos optikern klockan nio.
400:- för att säga att linserna är bra...

Grafritande

2010-11-25 - 23:13:09
Jag kämpar just nu med att göra en graf på datorn. Inte det lättaste jag har gjort, men det går. När man själv håller i pennan kan man bara dra linjen mellan punkterna, men nu är det en dumburk som ska dra linjen. Jag förstår inte varför datorn drar linjen bredvid punkterna...

Kyligt

2010-11-25 - 18:36:51
Så, nu är jag ägare till vita strumpbyxor också. Kallt som rackarn var det att gå runt nere på stan och ännu värre blev det när jag skulle gå med Johan ut på Teg för att hämta bilen. Det blåste väldigt mycket på Tegsbron, brrr.
Det kanske är förståeligt att jag sitter under ett täcke nu och försöker få normal kroppstemperatur igen.
Btw, det är Simpsons på 6:an!

Årets Julvärd

2010-11-25 - 14:18:19
Kollade lite på aftonbladet och såg att årets julvärd blir André Pops, känd från Vinterstudion på svt1. Jag blev riktigt glad när jag såg det!
Jag tror inte att det finns nån mer passande som julvärd, förutom Arne Weise då. Sen Weise slutade att tända ljuset så har julvärdarna varit lite halvdanna, men i år är hoppet tillbaka!

Som Weise sa till aftonbladet "Han är kunnig, ödmjuk och snygg."

http://emmasgarderob.blogg.se/images/2010/andr-pops_118091973.jpg

Tidig helg

2010-11-25 - 11:05:51
När jag gick hem från universitetet idag så kom jag på en jättehemsk sak. Jag har inget mer sportlov!! Buuhu...
Och hur kom jag att tänka på det nu då? Jo, tänk er själva snö, sol och -10 grader. Det är perfekt sportlovsväder..! Och för min del är det alltså slut med sånt. En ledsam tanke.

Nu känns det i alla fall skönt att det är helg. Ska åka hem på lördag och på söndag är det ju skyltsöndag! Skyltsöndagen inleder julen. Har man inte varit på skyltsöndagen så kan man ju lika gärna skippa julen helt. Kanske inte riktigt så allvarligt, men det är inte långt i från.
Skyltsöndagen är alltså det enda som är planerat att göra den här helgen.

Sov Gott!

2010-11-24 - 23:58:54
Sova nu eller? Jopp.

Så skönt, i morrn har jag lektion till tio ungefär sen är det helg! På fredag ska jag till optikern på morgonen och på eftermiddagen har jag ingen lektion. Lycklig? Ja!

Nä nu sitter jag här och gäspar, bäst att pyjamas på och krypa ner under täcket!

Absoluta nollpunkten

2010-11-24 - 19:25:14
Nu börjar jag bli klar med labrapporten, men jag hade garanterat inte hunnit så här lång om inte Johan hade hjälpt mig.
Jag ska bara rita en graf och en annan bild, sen borde jag vara helt klar. Puh.


Jag har jätteont i nacke/axlar ikväll, vet inte vad jag gjort. Och inte blev det bättre när jag var ute och gick i kylan heller. Inte så roligt, inte ens för fem öre.
Det är Maria Wern klockan 21 på 4:an också, det kan man ju inte missa?? Inte jag i alla fall. Om ni missar, ja då får ni helt enkelt skylla er själva!

1307

2010-11-24 - 15:28:31
Jag kunde inte sova inatt. Såg på lite film istället. The House Bunny och Scary Movie 1 & 2. Så jäkla roliga filmer, speciellt The House Bunny.
I alla fall så var klockan 5.00 sista gången jag kollade och då kanske det är förståeligt att jag inte orkade upp i morse klockan 6.30? Vaknade istället 12.20, så då var det bara att klä på sig och åka till universitetet. Vilken jobbig dag.
Resten av dagen/kvällen kommer att tillbringas med labrapportskrivning...

Nu är jag klar med rensningen av bilder, jag ska bara organisera upp dom lite bättre sen ärdet helt klart.

Bra avslut på kvällen

2010-11-23 - 22:26:07
Nu blir det lite gurka, morötter och Harry Potter. Hehe avis? ;)

Gym

2010-11-23 - 20:00:13
Jag kommer garanterat ha träningsvärk i morrn, efter att ha varit drygt en timme på gymmet nu. Benen känns som spaghetti just nu kan jag ju säga.

Ska hoppa in i duschen, sen fortsätter kvällen med lite plugg.

http://1.bp.blogspot.com/_oDAMzY57_7w/Sq4LfIwwIkI/AAAAAAAAA4g/1oeq4ZzkjFM/s320/tr%C3%A4ning.gif

Sommaren ligger på hyllan nu

2010-11-23 - 14:57:32
Som jag tidigare skrivit så har jag suttit och rensat bort massa bilder från datorn. Gick ju då självklart igenom bilder från i sommras också. Såg då att jag har nog haft en rätt så bra sommar ändå. Jag ska absolut inte klaga.
Men nu är det dags att lägga sommaren på hyllan och invänta mer snö så att det går att köra skoter och åka slalom. Hur taggat är inte det?!

Jag har slutat nu för dagen så nu ska jag pallra mig ner till Haga. Snart är den här veckan slut också.

Här är några av bilderna från min sommar.

+-+-+-+

2010-11-22 - 21:26:59
Det är tv-kväll ikväll, men det ska även hinnas med en promenad. Just nu är det Våra Vänners Liv på SVT1, sen är det Grotesco. Humor på högsta nivå!

Jag har sån jäkla idétorka just nu så jag vet inte vad! Ni får hålla till godo med det här just nu.

1000 bilder

2010-11-22 - 15:40:55
Jag sitter och rensar bort massa bilder nu från datorn, vilket jag borde ha gjort för länge, länge sen. Det betyder alltså att det är en hel del som ska rensas. Jag har gått igenom knappt mappar och tagit bort minst 300 bilder. 60 mappar kvar då. Det här kommer att ta tid kan jag lova. Varför ska man ha så många bilder för?

En oskriven regel

2010-11-22 - 10:53:48
En av dom oskrivna reglerna som finns hemma lyder "Ingen julmusik/pynt förns första december/advent". Jag tycker jättemycket om julmusik och skulle jättegärna lyssna på det just nu, men det är ändå nånting som tar emot. Det känns nästan olagligt att bryta mot "lagen" där hemma. Jag vet att det kanske är lite fånigt, men har man vuxit upp med att det inte är tillåtet att spela julmusik i november så har man.

Men det är en ganska bra regel för man hinner inte bli så less på julen då innan den ens har börjat.

Då är det annorlunda med affärerna i stan. Där börjar det julpyntas i oktober/november, vilket jag tycker är lite tidigt. Men värst är väl ändå grannhuset här på Haga. Jag tror på håller på att konkurrera med den s.k ljusshowen här i stan. Det lysser från så mycket på den gården så det är nästan dagsljust där mitt på natten. Renar, ljusslingor, istappar, träd, buskar, och allt lyser. Så har det varit sen september ungefär.

Dom borde låna vår oskrivna regel.

En bild till

2010-11-22 - 10:13:21
Så, är hemma igen från skolbänken nu. Testet gick väl...?? Jag vet inte hur det gick. Det kändes varkenbra eller dåligt. Jag får väl helt enkelt se sen.

Senare idag ska jag räkna lite matte, eller ganska mycket faktsiskt. Test på måndag. Usch säger jag bara. Det kanske finns nån som känner för att göra testet åt mig?

Jag är lite småtrött nu, kunde inte sova i natt. Det var för varmt, för kallt, för hård kudde, ett veck på lakanet (skämt haha), osv. Det var alla möjliga fel. Men några timmars sömn fick jag ihop i alla fall. Johan sover än, lyckosten.

Flower

2010-11-22 - 00:03:11

Ser fortfarande på film, men tror att vi ska fortsätta se i morrn. Borde nog sova nu om jag ska orka upp i morrn. Dock så är jag inte trött...

Men god natt i alla fall!

HP

2010-11-21 - 22:13:19
Nu ska vi se lite Harry Potter. Måste ju friska upp minnet tills man ska se den nya filmen!

Vars tog vägen vägen?

2010-11-21 - 18:40:53
Vill kasta ut fysikboken genom fönstret. Jag är less på den nu. Men jag behärskar mig!

Ska bara plugga lite till, sen får det gå som det går på testet i morrn. Jag får vila mig i form sen resten av kvällen.

Helgen har gått för fort fram, det är ju hemskt. Sakta ner tiden! Vad har alla gjort i helgen egentligen?

Vilodagen

2010-11-21 - 14:36:10
Har sett på skidåkning nu ett tag. Borde egentligen plugga fysik, men jag orkar inte riktigt än. Snart. Det här är nog en av dom få gångerna som jag känner att söndag verkligen är en vilodag. Och jag ska utnyttja det till fullo.
Jag tänker inte anstänga mig en meter mer än nödvändigt.

Hur har kvällen varit då?

2010-11-21 - 03:43:44
Ska sova nu!! Det har blivit mycket bilåkande hit och dit idag. Först hem (vi körde umeå-vännäs-gräsmyr- hörnsjö-hem), sen till stan, snurra runt på stan, vännäs, snurra runt där, tillbaka till stan och nu är jag här.

Förresten så körde vi lite fel när vi va i gräsmyr, så turen hem tog bara 2.5 timme... Pizzakväll i bagarstugan var trevlig och som vanligt god pizza. Bowlingen var jättekul också.
Jag kom två alla gånger... Adam var för duktig haha. Men jag var också duktig med tanke på att det är minst sex år sen jag bowlade sist... Men sammanfattningsvis så har kvällen varit super!

Grötigt att läsa? Jag är astrött...

PhotoScape

2010-11-20 - 14:25:07
Eftersom att jag inte har Photoshop så brukar jag ibland använda Pixlr.com när jag ska leka med bilder. Inte världens bästa men det funkar och är gratis.
Nu har jag hittat ett annat program, PhotoScape. Jag blev kär på en gång. Jag har suttit drygt två timmar och grejat med bilder. Så sinnessjukt kul så det är ju inte sant (men jag vill fortfarande ha PS).




Härliga lördag

2010-11-20 - 11:50:14
Lördag. Vinterstudion. Hemmagjord pizza. Bowling.

Mina nyckelord för idag. Jag tycker det låter riktigt trevligt. Nu har vinterstudion dragit igång igen och jag är lycklig! Idag är det skidor som åks, i Gällivare.
Johan åkte nyss för att meka lite skoter och vid två, tre nån gång så ska vi åka till Agnäs för att käka pizza i bagarstugan. Efter det bär det tillbaka till Umeå för att (kanske) bowla med Adam och Mimmi.

Visst låter det som en bra dag?

I brist på annat

2010-11-19 - 22:03:20
Har sett på Måns Möller på tv. Han är ju så dålig att han är bra. Hoppas Johan kommer snart, bara tre timmar sen...
Jag har hunnit sova, diska, sitta vid datorn/tv, plugga, och sitta vid datorn igen under under dom tre timmarna. Nu börjar jag känna att jag har lite tråkigt här.

Jag har mysigaste tröjan ever!

Nu är det kväll!

2010-11-19 - 18:04:09
Johan är och provkör skotern utanför Vännäs och jag sitter här och filosoferar. Mys tröjan är på också.
Vi ska senare hitta på nått med Adam och Mimmi. Förhoppningsvis äta, för jag är hungrig kan jag lova!

Jag har hittat alla julklapparna nu! Jag är ju bara för bra. Nu är det bara att invänta julen och den närmar sig med stormsteg!

Äntligen fredag

2010-11-19 - 13:53:09
Som jag trodde så är jag trött nu. Och hungrig. Jag ska kolla om jag inte har kvar ett äpple i kylen, sen ska jag gå ner på stan igen. Tänkte vara duktig och se om jag kan hitta alla julklappar innan december har börjat ens. I så fall blir det rekord.
En annan anledning till varför jag gärna går ner på stan är för att det är ganska härligt att bara gå omkring och bara titta. Titta på alla saker, titta på alla människor, titta på allt som finns. Det är liksom avkopplande på nått sätt, förutom att man kan få förbaskat ont i fötterna ibland.


Bild från google.

Johanna Karlsson

2010-11-19 - 11:45:00
Jag lyssnade på en låt idag. You’re Beautiful med Chester See. Varje gång som jag hör den låten så tänker jag på en speciell person, Johanna Karlsson.

Hon gick också omvårdnadsprogrammet. Johanna var alltid glad, man fick alltid skratta i hennes sällskap. Alla smeknamn som hon kom på, nu är det bara ”Örjan” som jag kommer ihåg. Jag och Johanna var inte bästa kompisar, men så roligt jag hade.

Jag minns så väl den dagen i juli som jag fick veta vad som hade hänt, eller rättare sagt: vem det var som hade omkommit i bilolyckan som inträffade kvällen innan.

Mina föräldrar var inte hemma, bara min bror och jag. Jag skulle precis äta middag när jag fick veta. Jag bara lämnade maten och gick över till min kusin. Var det nån som var glad den helgen?

Varje dag i två år, åkte jag förbi olycksplatsen med buss på väg till skolan i Vännäs.

Att förlora en anhörig, vän, klasskompis i en olycka, kan hända vem som helst. Men dom flesta tänker nog att nått sånt kommer aldrig att hända.

Jag kan inte tänka mig in i en förälders situation att få veta att ens barn har omkommit i en olycka. Det finns nog inget värre?

Tänk vad fort livet kan ta slut. Det räcker med en bilförare som är lite vårdslös och inte ser sig för.

Johanna Karlsson
910705-080725

Sömnbrist

2010-11-19 - 06:54:31
Jag kunde verkligen inte sova inatt. Klockan tre var jag fortfarande vaken och halv sex var det dags att kliva upp. Jag skulle gissa på att jag kommer vara trött vid lunch. Fast det skulle vara skönt att krypa ner i sängen nu också...
Hmm... Ska väl börja klä mig nu och äta frukost kanske.

http://www.theptcoach.com/blog/wp-content/uploads/sleep.jpg

Ännu en bok att lägga på hyllan

2010-11-18 - 22:43:27
Nu har jag läst ut boken "Svart Hav". Jag har aldrig varit med om nått så spännande. Författaren avslutar varje kapitel så man vill bara fortsätta med nästa. "Det var en av dom sista gångerna jag såg Manolo".

Tror att det är filmtime nu. Vet inte vilken film det blir än bara. Fast jaglär väl somna efter halva eftersom att jag ska upp i morrn. Har matte på förmiddagen. Sen är det helg, så skönt! Kanske införskaffar dom sista julklapparna i morrn på eftermiddagen innan allt plugg drar igång. Vem känner sig sugen på att skriva en labrapport?

Svart Hav

2010-11-18 - 19:38:52
Just nu håller jag på att läsa en bok, Svart Hav av Pär Fontander. Jag var lite skeptisk i början men nu är jag helt inne i boken.
Jag har faktiskt aldrig läst en bok som är så spännande.


Svårt sargade människokroppar ligger en natt uppspolade på stranden i den lilla byn Castillo i södra Spanien, däribland en höggravid kvinna och en liten flicka med sin nalle tätt invid kinden. Ingen vet varifrån de kommer eller varför de flutit iland. Tjugotvå människor utan identitetshandlingar. Det enda de har gemensamt är att de är svarta - och döda.Den svenske journalisten Peter Lindh deltar i hjälparbetet denna natt. Vad han ännu inte vet är att han kommer att bli hotad till livet för att han har "sett för mycket", som det står i hotbreven han får en tid efteråt. Vad han inte heller vet är att några av de människor som står honom nära kommer att gå fruktansvärda öden till mötes. För Peter är det enda viktiga att försöka förstå hur allt hänger ihop, och tillsammans med polisen kommer han en vidrig människohantering på spåren. Det handlar om flyktingsmuggling, så mycket är klart. Men varför har offren ilsket röda märken som ett band runt midjan? Och vad betyder det att Peter får ett kuvert med en avskuren människotunga uppspikat på sin dörr?


Svart hav är radiojournalisten Pär Fontanders skönlitterära debut, en gastkramande och aktuell spänningsroman om flykting- och knarksmuggling vid den andalusiska kusten.

Tummen upp för Svart Hav.













Hello mr Bush!

2010-11-18 - 18:42:41
Nu har jag fixat hälften av julklapparna. Det känns utomordentligt bra.

Ska se lite Simpons nu och sen ska jag plugga fysik och kanske börja skriva på labrapporten som ska vara inne om en vecka. Usch, jag hatar att skriva rapporter. Speciellt eftersom att vi inte fick lära oss sånt på omvårdnad. Bara en enklare variant.

http://cultdesign.blogg.se/images/2006/julklappar_1166309906_5817816.jpg

Julklappsbekymmer

2010-11-18 - 15:26:11
Sitter här och äter ett äpple. Har precis kommit tillbaka från fysiklaben. Men här blir det inte nån ro och vila. Jag ska alldeles strax gå ner till centrum och kolla om jag hittar några julklappar och födelsedagspresenter (vissa behagar att fylla år så jäkla nära jul ;D)
Ska in på biblioteket också och hämta en bok som jag har reserverat. Jag hoppas att allt det här går fort och smidigt, kände inte för att tillbringa flera timmar där på stan. Tur att allt stänger kl. 18...

Det är redan mörkt!

Torsdag idag

2010-11-18 - 10:45:06
Idag har jag sovmorgon, börjar klockan ett. Det känns riktigt skönt. Det är lab idag dessutom. Det kände jag mig inte så sugen på, men det är sånt som måste göras.

Snart helg också, vad ska alla göra? Jag lär nog åka hem på lördagen i alla fall.

Chris and Stewie

2010-11-17 - 20:36:49
Huvudvärken är faktiskt borta nu (äntlilgen). Har hunnit vara en sväng med Johan på JULA och nu ser vi på Family Guy. Senare väntar lite fysikplugg. Inte så superkul, men det är test på måndag. Kan ju vara bra att kunna lite i alla fall.

Jag lever, typ

2010-11-17 - 17:21:50
Har sovit några timmar, pågrund av huvudvärk/migrän. Jag har fortfarande ont, men det är lite, lite bättre.
Jag måste ner till biblioteket också alt. låna om boken som jag läser på hemsidan. Vilket krångel.

Nu börjar jag må illa också.

http://agilitydream.blogg.se/images/2010/migrn-2aake-nystedt-09_107971739.jpg

God morgon alla nissar

2010-11-17 - 09:10:42
Nu är jag jätteduktig och sitter och pluggar fysik. Jag är jättetrött också, ni anar inte. Inte blir jag piggare heller av att läsa om krafter och sånt.

På tal om fysik. Jag saknar en del som fanns när man gick på högstadiet, nämligen Universum. Jag som ölskade den delen i fysiken. Nu finns den inte med. Det var faktiskt det första som jag kollade upp i fysikboken. När den delen inte fanns med så blev jag lite ledsen. Jag får läsa om det på egen hand.

Såå irriterande. Mellanslagstangenten fungerar knappt. Hur kul är det när man har skrivit en mening och alla orden sitter ihop? Jag har börjat lära mig, men det blir ändå så att flera ord ibland sitter ihop...

Spark, stötting, kalla det vad ni vill

2010-11-16 - 21:27:09
Johan och jag har varit på konsum. Och gissa vad!? Tog sparken dit! Det gick inte så jättebra, tur att det inte var så långt. Men roligt va det! Det tyckte nog alla som vi mötte också, dom stirrade :O

American Pie- The Wedding nu på tv.
Sen- SOVA..!

http://www.dermott.ca/ski/spark_an.gif

Frusen i frysen

2010-11-16 - 18:01:54
Tänk att det tar på krafterna att kliva upp klockan fem. Jag är trött. Sen har jag inte gjort nått vettigt den här dagen, förutom att jag var och bokade tid hos optikern igen. Suck.

En sak till. JAG FRYSER!

Underhållning på hög nivå

2010-11-16 - 11:21:03
Det finns inte så mycket att göra. Men nu börjar Simpsons på 6:an i alla fall.

Föreläsningen idag var inte så lång, var klar vid tio ungefär. Det mesta kunde jag faktiskt. Det var om rörelseenergi och sånt gick vi igenom ganska mycket på ambulanssjukvården.

Förresten, toppen väder idag! -8 och sol, kan det bli finare?

Det spårade lite med camen, men det är sånt som händer.

Helluu

2010-11-16 - 09:46:00
Antagligen så sitter jag nu och lyssnar när läraren babblar om fysik. Jag är nog hungrig också... Som ni kanske förstår så är det här ett tidsinställt inlägg, jag måste ju prova.
Kan ju också meddela att det var -10 när jag började gå mot universitetet. Sådär härligt sommarväder!

Bloggvärlden

2010-11-16 - 06:15:11
Okej, bloggvärlden. Det har blivit en egen värld. Fantasivärld nästan.
Igår satt jag och kollade på massa bloggar och skvallerbloggar och kom fram till att snart kommer den världen att gå under. I alla fall för alla "storbloggare". Det är väl mest dom som det kommer skrivas om just nu här.
Överallt hänger dom ut varandra, skriver skit och bråkar. Varför inte ta sånt på riktigt, alltså öga mot öga?

Min blogg är som en dagbok, en offentlig dagbok. Jag har den inte för att hänga ut folk. Jag bryr mig inte om det kommer två besökare eller hundra på en dag. Jag bryr mig inte om ingen kommenterar, fast det är ju alltid kul om nån gör det. Jag vill bara skriva av mig.

När man läser "storbloggarnas" kommentarer som dom fått, så är många av dom väldigt negativa. Till och med hot.
Det är inte bara bloggarna som har spårat ut, även många av läsarna.
Jag kikade på en blogg igår, "14 år och gravid", och hon hade fått massa dödshot. Vaa??! Det är ju hemskt, varför sitta och kommentera sånt? Eller det kanske är jättekul att sitta 72 mil bort och dödshota nån, sådär lite på skoj.
Skaffa er ett liv?

Nu är det mesta här bara ihopkok av mina tankar, alltså kanske inte det mest genomtänkta. Men det skiter jag i.

God morgon världen

2010-11-16 - 05:53:18
Klockan är snart sex och jag har redan varit vaken ett tag, sen strax efter fem. Varför? Tänkte duscha... Dumt drag av mig egentligen eftersom att det är -13 grader ute. Hoppas att mitt hår hinner torka innan jag ska gå.
Och hungrig är jag...

Jag tänkte börja med en ny kategori här. "Emma tänker till". Där ska jag berätta om mina tankar om ditt och datt. Kanske inte dom mest genialiska tankarna, men vad ska man förvänta sig? Första inlägget kommer nog troligtvis handla om bloggvärlden.
Inte spännande? Läs inte då.

Rita, Ung & Bortskämd och annat kul

2010-11-15 - 19:57:39
Pannkaka till middag, inte illa! Kan det bero på att jag pratade om pannkaka i helgen kanske?
Och bra på tv är det också. Först Simpsons, och nu Paradise Hotel. Klockan åtta börjar Ung & Bortskämd. Vid tio eller nio är det Pensionärsjävlar också.  Det är en riktig humorkväll alltså! Men bäst är nog Ung & Bortskämd. Det har bara varit ett avsnitt än men det var då så roligt att se på så jag vet inte vad!

Jag ska rita lite medans jag ser lite på tv :D

Le och va gla´

2010-11-15 - 16:43:20
Scrubs på tv. Är det en musikalversion??






Dagens plan

2010-11-15 - 12:46:53
Sitter och lyssnar på Rise Against- Hero of war. Det blir att räkna hemma idag. Och i morrn. Hade totalt missat det.
Småkallt är det också här. I och för sig så sitter jag i tjocksockar, strumpbyxor, kjol och t-shirt. Måste nog ta på mig min pippi-gula huvtröja också.

Jag har tänkt ut en liten plan för dagen, försökt i alla fall.
  • Först en liten promenad ner till kajen och ta lite bilder.
  • Sen räkna matte, plus ännu mer matte och lite fysik.
  • Och om jag hinner ska jag gyma och simma.
Jag hoppas verkligen att jag hinner med sista punkten, det känns som att det skulle behövas. Men matten tar sin tid, kan jag lova. Det är inte som i sjuan när man räknade talen och sen kunde allt. Nä, nu måste man rökna talen minst fjorton gånger för att ens förstå vad det handlar om. Ja, nått åt det hållet i alla fall.

God morgon allihopa

2010-11-15 - 07:09:02
Jag är lite småtrött, men visst får man vara det på en måndagmorgon? Jag tog mig upp i alla fall.
Dagen består av fysik och matte, hela långa dagen. Just idag så kändes inte det så superkul, måste jag säga. Men det finns inte så mycket att göra åt det. Bara att pallra sig iväg (om 40 min).

Unstoppable

2010-11-14 - 23:56:38
Har varit och sett på bio med Johan och Henke. Unstoppable. Vad ska jag säga... Lätt den bästa filmen sen Avatar!! Sjukt spännande. Jag rekommenderar den starkt! Hoppas att alla går och ser den nu.

Det var typ vi och tre till i biosalongen, varför går inte fler och ser på bio en söndagkväll klockan halv tio haha?

http://photogallery.filmofilia.com/data/media/873/unstoppable_poster_01.jpg

Kallt vatten i kranen

2010-11-14 - 16:18:56
Kom nyss ut från duschen, en iskall dusch... Varmvattnet tog slut. Men vad ska man göra, bara att hoppas att man inte fryser ihjäl haha!

Det blir 18.30-bussen till stan ikväll. Jag hoppas att det inte är så mycket folk på bussen, det blir så mycket ljud... Men det borde vara sådär lagomt med folk, eftersom att bussen startar i Bjurholm (dom andra startar i ö-sund och Vilhelmina).

Bara jag som tycker om att åka buss, eller?

Fars dag

2010-11-14 - 13:43:07
Det är söndag och jag sitter i pyjamas och ser på en serie, Veronica Mars. Det är Fars dag också. Tårta till fika och gomatn till middag, nämligen leverbiff!

Och pappa då? En hyllning till han kanske. Kort och gott: bättre pappa kan man inte ha!

Svart/vit

2010-11-14 - 01:23:27
Jag har alltid tyckt om att rita, speciellt svart/vit. Jag har nog aldrig tyckt om att använda färger.
Jag är inget proffs på att rita och ibland går det inte att rita alls, men ibland lyckas jag rätt så bra. Svårast är att komma på VAD man ska rita, det är ett alltid återkommande problem.

Ibland ritar jag katter, ibland kan jag inte ens rita ett öra.
Ibland ritar jag bilar, ibland kan jag inte ens rita ett däck.
Ibland ritar jag landskap, ibland kan jag inte ens rita en tall.

Nu har jag suttit och ritat i en dryg timme. Måne, berg, sjö och en liten stig. Jag tycker inte att det blir bra, men det är långt ifrån innan jag är klar.
Jag hittade mina kolpennor och suddpennan. Det började rent av att klia i mina fingrar! Det är bara lite kludd på ett papper, egentligen.
Jag måste ta med mig några pennor till stan. Jag vill kunna rita där också.

Jag älskar svart-vita bilder. Alla skuggor i svarta och gråa toner. Diffusa konturer. Det är något magiskt med såna bilder. Jag gillar det.

22.44

2010-11-13 - 22:44:01
Hemma från Tessan nu. Har varit det ett tag nu i och för sig. Jag funderar på om jag ska gå och sova nu eller sen? Jag är egentligen inte trött men jag kan ju alltid läsa klart min bok (som ska lämnas åter den 17:e...). Men jag kände mig inte så sugen på att läsa heller. Ser ni vilket problem jag har?!

Sak samma. Jag hittade mina rödrandiga strumpbyxor ikväll! Jag gillar dom starkt, men jag har bara använt dom
två gånger... Anleding? Jag tycker inte att nått passar att ha till. Nu ikväll drog jag bara på mig nått, det fick duga. Jag har nästan inga färgglada kläder, bara svart, vit, svart, vit, svart, grå. Och en gul huvtröja.
När vi var i Italien i våras så sa jag till en kompis att jag skulle ha mer färgglada kläder. Jag har inte lyckats så jättebra haha!


Nä, nu sitter jag ju här och gäspar. Jag ska nog krypa ner i sängen och läsa boken i alla fall. Det finns liks inget bra att se på tv:n. Mamma och pappa ser på nått dåligt program. Inte bra för fem öre.

Tv-tittande

2010-11-13 - 15:35:56
Nu har Johan åkt hem och jag sitter och ser på tv. Snart ska vi gå över till Tessan också, det är ju middag där. Men än är det väl nån timme kvar eller två.

Två bilder från gårkvällen i minisnöstormen.


Lördag idag

2010-11-13 - 11:31:34
Så mysigt med snö. Det faller små, små snöflingor nu. Vem kan inte tycka att det är härligt med vinter och snö?

Vi var en sväng till Bjurholm igårkväll. Alla småpojkar var ute och sladdade med sina epor. Haha det ser så kul ut när dom kommer där och har noll kontroll (vissa kanske har kontroll, men inte alla).
Det var ju glashalt på vägarna. Jag fattar inte varför det inte blir sandat i lilla Bjur.

Idag ska jag bara ta det lungt. Så fort jag kommer hem så blir jag trött. Det är nog den lilla stressen som man får i stan, som släpper. Då kommer all trötthet i stället.

Fredagkväll

2010-11-12 - 21:07:23
Sitter nu och ser på Idol. Har missat första timmen dock, det var ju doobidoo på ettan!
Snart kanske det blir en tur in till Bjurholm också.

Blomma

2010-11-12 - 14:31:27
Sitter och väntar på att Johan ska komma tillbaka. Har bara väntat i två timmar nu. Att det ska ta så lång tid. Jag gör inget annat än väntar på den där männsikan! Haha nä, men det är nästan sant. Fast så blir det väl om man har mycket att göra.

Nu börjar jag faktiskt bli lite hungrig och det onda i magen börjar avta. Jag ska kolla om det finns ett äpple att äta, annars får jag vänta till jag kommer hem.

God morgon, god dag och hej

2010-11-12 - 11:57:00
Jag har inte ätit nått på ett dygn, men är ändå inte hungrig. Jag har bara lite ont i magen fortfarande. En mildare variant av magsjuka kanske?
Jag ska åka hem idag i alla fall. Johan följer också med, men han åker tillbaka till stan i morrn. Jag hoppas att vi kan fara så snart som möjligt.

Måste höra om Sandra har tid att man svänger om hos hon i nån minut eller två och säger grattis. Hon fyller ju 19 år! Så grattis till Sandra!

Projektarbete: Dysmeli

2010-11-11 - 22:15:59
Ordet dysmeli kommer från grekiskans dys, som betyder onormal, och meli, som betyder lem. En annan benämning på dysmeli är reduktionsmissbildning. Dysmeli är en medfödd skada på en eller flera lemar.
Orsaken till dysmeli är inte känd, men man tror att det händer något i den femte graviditetsveckan.

I trean på gymnasiet skulle vi göra ett projektarbete. Jag skrev om Dysmeli. Det var lite småjobbigt eftersom ingen visste vad det var, det fanns inga böcker om dysmeli heller och det var inte det lättaste att hitta bra material på internet. Jag har aldrig varit i kontakt med nån som har dysmeli, inte vad jag vet i alla fall. Kanske när jag var liten och var på habiliteringen. Jag visste bara vad jag själv hade upplevt.

Dysmeli är alltså inget som är helt vanligt, varje år föds ungefär 60 barn med dysmeli. Det kan vara lätta skador på fingrar eller tår eller avsaknad av arm/ben. Det finns proteser och alla möjliga hjälpmedel. Det kanske inte är det första man ser om någon man möter har en protes.

Jag har skrivit om det här tidigare också, men jag gör det gärna igen. Jag har alltså dysmeli. Jag saknar tre fingrar på vänster hand, jag har bara tumme och lillfinger.
Jag har aldrig upplevt något större problem med att sakna större delen av handen. Jag har fortfarande det s.k. "pincettgreppet", och det är väl den viktigaste funktionen egentligen?

Åter till projektarbetet. För att få lite mer att ha med i mitt arbete så sökte jag upp en paralympicsdeltagare på facebook. En skidåkare. Jag skrev till hon och undrade om hon kunde tänka sig att berätta lite om hur hon upplevde att ha dysmeli.


Hon tävlar i skidåkning och var med i Paralympics i Vancouver 2010. Förut har hon åkt med två stavar, men nu använder hon bara en stav och hoppas på bättre förutsättningar.

Hon har bara små stumpar och tummen på sin högra hand och hon har nedsatt rörlighet i stumparna och tummen.

"När jag var yngre tyckte jag det kunde vara jobbigt att vara annorlunda, särskilt med alla dessa blickar. Jag gömde då bort handen för att slippa folks reaktioner.

Som jag kommer ihåg så har jag aldrig blivit retad eller mobbad förutom en gång när en tjej i min egen ålder tyckte att jag skulle skaffa en handprotes.

Det är också folk som har tyckt att min hand är äcklig, men oftasy har folk som jag känner tagit mig för den jag är.
När jag var liten önskade jag att mina fingrar skulle växa ut och det var mycket jobbigare än vad det är nu.

Om man ser på helheten av mitt liv så tycker jag att dysmelin har påverkat mig positivt. Jag kan göra allt som alla andra kan göra och om jag inte kan göra det, får jag testa mig fram på ett annat sätt. Jag kan vara väldigt envis, vilket nog är till min fördel.

Om jag inte hade haft dysmeli, hade nog min personlighet och migg utseende sett annorlunda ut. Det hade då inte varit jag.

Jag har inte använt mig av något hjälpmedel förutom kroppslig hjälp, t.ex. som munnen, handleden eller andra handen. Jag har förstås använt mig av hjälpmedel i min skidåkning då jag använder stavar."

Träning ger färdighet, eller hur?

Du, jag och Dupree

2010-11-11 - 21:01:19
På en timme har jag hunnit gå till konsum, gå förbi garaget och kolla vad grabbsen håller på med, gå hem, duscha och nu skriva det här. Det gäller att vara effektiv.

Nu är det film på 6:an. Du, jag och Dupree. Hoppas den är bra, för nu börjar jag få det riktigt tråkigt här!

Nalle Puh

2010-11-11 - 18:52:32
Det blev inte så mycket rita, det blev mer skriva. Några klocka ord från Nalle Puh. Han är så söt.




http://2.bp.blogspot.com/_nlzGKTJ-bOw/S99N_wD5JLI/AAAAAAAAA54/sF9b9Dht384/s400/NallePuh.png

I ♥ Secrets

2010-11-11 - 15:07:42
Jag har så grymt ont i magen just nu så jag vet inte vad jag ska göra. Undar om det beror på den där lilla chokladbiten jag åt tidigare...
Jag ligger bara och ser på tv (datorn just nu i och för sig) och försöker andas så djupt som möjligt, smärtan känns mindre då.
Det känns ju lite bättre nu ändå, så jag tror att jag ska rita lite. Det var så himla länge sen nu. Skaffade mig en perfekt bok igår, för att kludda i. 29:- på Lagerhaus, inte så farligt.

Kortdag!

2010-11-11 - 10:50:30
En riktig kortdag idag. På torsdagar är det lab. Varannan torsdag på förmiddagen och varannnan på eftermiddagen. Idag var det alltså på fm. Jag var klar vid tio och fick traska hem. Jag var vrålhungrig när jag gick, trodde inte att jag skulle orka gå ända till Haga! Mn det gick bara finfint det där. Nu sitter jag och äter en yoghurt och ser lite på tv.

Ni vet dom där yoghurterna, med müsli, som visas på tv-reklamen, dom är skitgoda! Dessutom håller man sig mätt länge.

Gaaahh!

2010-11-10 - 21:45:03
Jag har inget att göra!! Jag har plöjt igenom fysiken och matten och ändå är det massa tid kvar av kvällen. Jag har dessutom suttit i timmar och gjort en lite mer vinterlik design (F5), nu när snön är här.
Johan påstod att jag skulle få följa med ut och köra merca ikväll, men var är han då? Vad ska jag hitta på? Jag kan ju inte sitta framför datorn och tv:n hela kvällen, tycker jag...

Kommer nog inte på nått, så det lär väl bli att jag glor lite på dataskrämen ett tag till.

Snööö

2010-11-10 - 15:40:39
Igår - ingen snö.
Idag - massor av snö!

Det har snöat massor inatt och idag! Jag blir så glad. Den här gången kanske snön stannar. Det var dock inte så roligt att gå upp till universitetet idag. Snö i mängder, både på backen och i luften, gjorde det lite svårt att ta sig fram. Trottoarerna har inte varit helt gångvänliga idag. Men ändå, det är sånt som hör vintern till.

Som det troll jag är.

2010-11-09 - 19:55:25

Vad gör man om man har lite att göra Jo, man försöker göra håret så stort som möjligt och blir sen besviken när håret fortfarande ser ut som en helt vanlig dag.

TV-kväll

2010-11-09 - 18:43:57
Jag har inte feber, jag har inte huvudvärk, jag har inte ens ont i halsen. Ändå känner jag mig hängig? Jag ska gå ut och gå en promenad, då borde jag ju bli piggare. Eeelleer.... Det är ganska bra på tv:n hela kvällen. Simpsons, Paradise Hotel, Simpsons/Äntligen Hemma, Ondskans Spår. Jag kanske sitter framför tv:n hela kvällen, käkar en morot och bara tar det lugnt. Jag tror jag satsar på det!


One Step Up

2010-11-09 - 14:14:16
Hemma nu. Det är var inte direkt sommarvärme att promenixa i. Fast det var inte så många minusgrader nu, -6.
Dagens lunch åts på Café Station, vid filmstaden. Jag åt en ljuvlig köttfärspaj, med lite vitlökssås. Mmmm säger jag bara. Tack snälla kusin som bjöd på maten!

Nu ska jag nog läsa lite fysik och sen kolla lite i matteboken. Och där var kvällen slut...

Minusgrader

2010-11-09 - 07:47:16
Det är visst -13 grader ute. Samma som igår. Jag tror på det Johan så; "Nu lär det väl inte bli så många plusgrader mer." Det är nog rätt så sant, för nu kommer VINTERN!!! Som jag har längtat. Minusgraderna är här, nu är det bara snön som fattas. Mycket snö alltså, den som ligger på backen nu räknas inte. Den kan man ta för frost.

Nu ska jag traska iväg. Jag hoppas att det inte är så jäkla halt uppför gammliabacken. Jag vill inte behöva krypa uppför den.

God Morgon!

2010-11-09 - 06:48:55
Jag har varit vaken sen halv fem!! Jag var hur pigg som helst när jag vaknade, även fast jag har vaknat minst två gånger varje timme under natten. Det var bara för att Johan skulle upp som jag var pigg o glad, annars hade jag nog legat kvar till klockan sju, minst. Det känns lite annorlunda, vad ska jag göra? Normalt så har jag klivit upp en halvtimme innan jag måste kila iväg till universitetet. Nu har jag drygt en timme kvar och jag har redan hunnit duscha och klä på mig. Jag ska nog snart gå in och äta frukost. Rätt så skönt att ha tid på sig, jag är tillbaka i gamla goda tider!
Förut, på gymnasiet, så klev jag upp 1.5 timme innan bussen gick. Jag kunde sitta och äta frukost i 30 minuter, hur skönt är inte det??

Just nu är det såndär reklamtv på 6:an, inte så mycket att se men det är den kanalen som är på i alla fall. Jag ser på det där varje morgon, samma reklamer, samma tider. Jag börjar kunna det där utan till nu.

Justja, dagen då? Först fysik, sen matte på eftermiddagen. Idag kryddas dagen lite extra för jag ska äta lunch med kusin Tessan, Sara och Madde. Jag kommer nog att överleva den här dagen också, som det ser ut just nu!

Storhandlat

2010-11-08 - 21:56:18
Nu har jag varit duktig och storhandlat. Äpplen, morötter och youghurt med müsli. Nu har jag lunch för hela veckan och hela kalaset gick på 60 kr! Yey! Billigt och bra.
Men jag kunde inte motstå saftsoppan, så dt följde med en liter hem av sånt också. Jag älskar saftsoppa (ej varm)! Jag ska ta lite nu och käka vindruvor, sen ska jag sova.
Johan ska upp 05.30 i morrn och då ska jag också försöka ta mig upp för att ställa mig i duschen. Hur som helst så är det jag som måste väcka Johan.

God natt på er!



Vad hände med statistiken? Den rusar uppåt just nu!!

Ung & Bortskämd

2010-11-08 - 20:19:45
Ser på Ung & Bortskämd nu på SVT1. Vad ska man säga?? Dom är verkligen bortskämda! Det är helt otroligt, dom kan ju inte ens handla lite mat... Och vilka pengar dom har lagt ut på shopping och annat! Jag blir ju rädd. Nä, jag är lite chockad.

Hej, hur mår du?

2010-11-08 - 17:10:13
Jag känner mig inte helt i form. Har sovit i nästan två timmar och känner mig fortfarande slö. Jag har ont i halsen också, och så där lagomt ont i huvudet. Om jag nu ska bli sjuk, varför kan jag inte bli det på engång istället för att dra ut på det i cirkus tre veckor?? Det är lite drygt att vakna upp lite nu och då och ha huvudvärk och halsont. Jag har till och med haft hosta en sväng. Svinkul.

Ikväll blir det matteplugg. Får se hur mycket jag fattar... Nån gång måste jag ju lära mig det där.

Fysik

2010-11-08 - 13:49:56
Har haft första Fysik-lektionen idag. Jag tror att det kan bli en rolig och spännande kurs. Har alltid gillat fysik så varför skulle det bli ändring på det nu?
Dock så är det dyrt... Jag har varit på Bokia och köpt fysikboken, 450 kr. Tur att Johan har formelsamlingen, annars hade jag blivit ännu fattigare! Jag var tvungen att kolla vad dom andra böckerna, som jag ska ha senare, kostar och jisses! När jag har gått klart det här basåret, kommer jag att ha köpt böcker för 3540kr!! Tänk så mycket kul jag kunde ha gjort för dom pengarna, om jag hade gått natur på gymnasiet i stället... Haha jaa, ibland gör man dumma drag här i livet.

Tillbaka till verkligheten

2010-11-07 - 21:18:23
Jag hade jätteroligt igår, med Linda och Anki! Vi gjorde kycklingsallad till middag och sen satt vi bara och "pjöllre" lite. Efter tio så traskade vi iväg till Wärdshuset. Inte så jättevärt där kanske, om det inte vore för sällskapet. Min kväll slutade vi tre ungefär, så där lagomt.

Idag är jag bara lite trött, men annars är det bra. Jag har kommit mig fram till Umeå också. Och nu är det filmdags! Flugornas Herre står överst just nu.

I morrn: Skola...

Smile

2010-11-06 - 14:32:00
Dags att åka till Kusin Vitamin nu.

http://trjkghghisawsome.files.wordpress.com/2009/09/smiley-face.jpg

Coolasås

2010-11-06 - 11:37:37
Vad händer idag då? Det är ju ändå lördag! Jooo, senare i eftermiddag så ska jag till Linda! Linda, Anki och jag ska försöka hålla oss vaken enda fram till sent på natten med hjälp av lite god mat, surr, alkoholhaltiga drycker och efter nio nån gång ska vi dra oss upp mot Wärdshuset (förhoppningsvis så är det lite fart där).

Nu ska jag byta sängkläder så att jag bara kan gå och lägga mig när jag kommer hem. Är det bara jag som tycker att det är extra mysigt att krypa ner bland täcken och kuddar när det är rens sängkläder som luktar gudomligt? Nä, trodde väl det.

P.S. Fråga inte om rubriken, jag vet inte själv....

Kvällens Outfit..!

2010-11-05 - 22:24:49
Ska jag också börja med "Dagens Outfit" som alla andra? Här kommer det i alla fall, eller kvällens outfit i alla fall..:



Stor mysig tröja: Tessan
Mjukisbyxor: Liljaskolan

Haha, jag är så seriös! Jag har dålig humor för jag sitter just nu och skrattar åt det här!

Men nu är det slut på det roliga... Jag fick just veta att Elins kissemiss inte finns mer... Han som var så fin.

R.I.P Beckham 20080607-20101105

Kyrkogården

2010-11-05 - 18:36:14
Jag följde med mamma till kyrkogården för att tända några ljus (blev bara ett, det var redan tänt överallt annars). När vi stod vi mormor och morfars grav så kom jag att tänka på när jag var ute och gick för nån dag sen.
När mormor gjorde pannkakor så var det en speciell lukt, det luktade mormos pannkakor helt enkelt. Och när jag var ute och gick så gick jag förbi ett ställe där det luktade "mormors pannkakor". Vilka minnen.





På bussen

2010-11-05 - 13:32:16
Är på väg hem nu. Johan kunde inte följa med så jag åker buss. Vilket är skönt med, att åka buss alltså. Det är bara så osköna säten i den här bussen... Jag skulle ha tänkt på det tidigare och tagit 16.15-bussen i stället. I den är det grymt sköna säten, eftersom att det är Östersundsbussen (långfärdsbuss).

Nä, ska sluta snacka bussar nu och fortsätta lyssna på min musik i stället. En finfin blandning som jag fick förra helgen av Johans kompis Jojjo.

Datorproblem

2010-11-05 - 11:48:00
Jag hatar min dator.
Jag kan inte ta hem den senaste versionen av msn och det resulterar i att jag bara kan ha version 7.0. En gammgamm version alltså. Inte helt smidigt, men vad gör man... Jag är ingen flitig användare av msn men ibland så. Sen är det ju det här med offline-meddelanden. Jag kan inte se dom på min dator, och jag kan heller inte skicka meddelanden till nån är offline. Men när jag loggar in från en annan dator (med en nyare version...), då kommer alla offline-meddelanden upp. Typ 30 stycken... Jättehärligt... not. Man blir alltid lika glad över att sitta i 10 minuter för att klicka bort allt.
Sen är det mitt fina tangentbord. Jag har tidigare skrivit att Å och Ä inte alltid var på topp. Nu fungerar dom tangenterna. Nu är det S i stället som knappt fungerar. Jag får gnugga igenom hela tangenten för att den ska fungera. Det är inte alltid som man kommer ihåg det så då kanske det ser lite roligt ut...

Det här är ett riktigt I-landsproblem, jag vet, men jag ville bara att ni skulle veta så att ni kan tycka synd om mig. Lite i alla fall?

Matematik D

2010-11-05 - 09:47:34
Vars har jag hamnat?? När matematiken består av mer bokstäver än siffror, då har man gått för långt... Och det är där jag har hamnat, utanför gränsen. Nångång kanske jag fattar nått av cos, sin, tan och allt som matten har att bjuda på, men inte idag. Allt är så jäkla nytt just nu.
Ny grupp, ny lärare (en gammal gubbe som är frän), ny bok och nytt klassrum. Just nu är det rast och jag försöker smälta allt som har blivit sagt hittills. Fast egentligen är det inte så mycket att smälta eftersom att jag varken förstod eller kommer ihåg nått...


Haha jaa, det är min dag än så länge! Jag ska gå hem vid lunch och packa lite saker och hoppas på att jag kan åka hem lite tidigare. Det vore ju toppen. Johan kanske skulle följa med och i så fall så behöver jag ju inte passa nån buss.

Usch vad jag vill hem nu...

http://monaspusselbit.blogg.se/images/2009/snurrig_50648056.jpg

Fantasi?

2010-11-04 - 20:58:40
Väntar på att American Pie 2 snart ska börja och att Johan ska komma hem. Är egentligen ganska trött, men jag vill inte sova än...

Vet inte vad jag ska skriva. Matte D i morrn och på kvällen åker jag hem till Agnäs! Det var allt för nu. Sov gott alla!

Massa reklam på TV

2010-11-04 - 10:36:07
Torsdag. Snart är det helg igen. Linda ringde nyss och berättade lite planer inför lördagen. Kan bli en väldigt bra kväll det där!
Nu ska jag kila ner på stan (igen) och hälsa på hos optikern för att meddela att dom nya linserna är jättebra. Jag blir inte alls lika torr i ögonen som med dom förra, pluspoäng.

Never Alone Always Alone

2010-11-03 - 23:34:09

Fråga får svar

2010-11-03 - 21:17:02

 

För att svara ärligt på frågan så vet jag inte riktigt. Jag går med inriktningen civilingengör, så det lär väl bli där som jag hamnar om jag inte hittar nått roligare.
Största anledningen till varför jag går basåret är för att jag inte visste vad jag ville göra efter gymnasiet plus att jag tycker att det kan vara kul att ha alla dom där ämnena haha.

Unspoken Words

2010-11-03 - 15:25:17
Jag är deprimerad just nu... Nä men mattetentan gick inte alls bra och man måste ha mycket mer än 50% rätt för att bli godkänd. Inte som på gymnasiet när man bara behövde ha typ 20% rätt. Det känns så jäkla surt. Nu hatar jag mig själv för att jag gick omvårdnad och inte natur. Är det nån som kan komma och trösta mig?
Dessutom så slutar inte den här veckan som jag trodde. Jag börjar matte D på fredag... Jag som trodde att jag skulle få åka hem ikväll eller i morrn. Nu är jag alltså ledig i morrn och på fredag så har jag matte hela dagen. Jag är inte alls nöjd.

Jag har hunnit vara ner på stan en snabbis för att kolla om jag hittade Fysik A-boken. Men ikket. Den är då svindyr i alla fall kan jag gissa. Jag tröstade mig med att köpa nya strumpbyxor på H&M. Dålig tröst dock, kan jag säga.

Usch vad tråkigt inlägget blev, men mitt liv är tråkigt just nu. Finns inget mer att säga, det bara är så.

Update

2010-11-02 - 22:54:12
Har nyss duschat och nu har jag tagit på en myströja, sitter och äter en clementin och ser på 2 fast 2 furious. Den och liknande filmer är som småbra.
Jag har lagt matteboken åt sidan nu och hoppas på att det går bra i morrn på tentan. Jag har suttit hela dagen med derivatans definition och alla deriveringsregler... Jag är måttligt less på allt det där nu faktiskt.
Ska fortsätta se filmen nu, som slutar snart... Men sen blir det SOVA!!!

What???

2010-11-02 - 13:38:20
Är det nån som blir förvånad när jag skriver att jag pluggar matte idag..?

Sjukdomen slår till

2010-11-01 - 18:02:15
En taskig nyhet, jag börjar känna av min "kvällsfeber". Innan jag blir sjuk på riktigt så brukar jag ha lite feber på kvällarna, vilket jag tror att jag har nu + ont i halsen. Så himla kul... not.
Bara jag är frisk till på onsdag så är jag nöjd, men hade gärna varit frisk på lördag också eftersom att det är utgång i Bjurholm då. Håller tummarna för att jag inte blir sjukare än såhär.

Ring of Fire

2010-11-01 - 16:37:26
Det är Simpsons nu på 6:an! Tänkte bara om ni ville veta...


Färdig för idag

2010-11-01 - 13:05:56
Nu är tentan klar... Jag ska inte säga att det gick bra, men inte heller dåligt. Jag bara hoppas! Usch...

Nu ska jag varva ner lite innan det blir lite matteplugg. Nästa tenta kommer på onsdag!!
RSS 2.0