Sov Gott!

2010-10-31 - 23:29:00
Skönt att slippa biologiboken ett tag. Har sett Beck-filmen på 4:an. Jag vet inte hur många gånger jag har sett "Flickan i jordkällaren" men den är ändå lika bra, som alla Beck-filmer.

I morrn klockan nio, då sitter jag förmodligen och tuggar på min penna. Då börjar nämligen min tentamen i Biologi A. Jag har ingen aning om hur det kommer gå, jag vet bara att jag har j*vla massa bananer att käka! Har varit på ICA Maxi och köpt bananer och drickyoughurt som jag kan äta under provtiden.
Johan är mer nervös än vad jag är inför tentan. Jag är mer nervös över hur jag ska hitta var jag ska skriva... Ja, jag vet att jag är konstig!

Sova nu, så jag orkar upp i morrn!

Den fina pumpan som iakttog oss hela gårkvällen.

Hej igen!

2010-10-31 - 17:00:26
Urkass uppdatering, men jag har verkligen inte haft tid. Jag har i princip bott i min biologibok i helgen.

Igår kväll var det lite "häng" hos en av Johans kompisar. Mycket trevligt, med mat och allt som hör till. Vissa kanske fick lite för mycket av "det som hör till" haha!
Idag har jag bara tagit det lugnt. Jag och biologiboken. Jag var tvungen att ringa hem och fråga vad klockan var tidigare. Jag var inte säker på om min telefon hade ställt om till vintertid eller inte... Mamma tyckte att jag var lite förvirrad.

Tenta i morrn. Huvva. Jag hoppas så mycket att det ska gå bra!

Bra? Dålig?

2010-10-30 - 17:17:49
Saw 3D. Den var varken bra eller dålig. Bara en sak, lika vidrig som dom tidigare filmerna! Enda skillnaden att i den nya filmen så kommer tarmbitarna flygandes mot en... Men om man gillar blod och tarmar så bör man gå och se Saw 3D!

Nu har jag lite brottom, så höres!

Saw 3D

2010-10-29 - 17:20:26
Det blev ingen skola idag, inget plugg överhuvudtaget. Mamma och pappa var i stan idag så jag följde med dom istället ICA Maxi, Elgiganten, Biltema, OBS, Expert. Blev en tur på nästan fyra timmar. Så trevligt så.

Halv sju ska jag och Johan gå och se premiären av Saw 3D. ASTAGGAD! Dessutom så kommer jag att premiärtesta mina nya linser ikväll. Dom ska tydligen ha bättre genomsläpp av syre så att ögat inte torkar ut lika mycket. Direkt när jag tog upp dom ur förpackningen så tyckte jag om mina nya linser, så nog tror jag att dom är bättre än dom förra!

Nu är det nog snart mat här tror jag. Och sen är det bara att traska ner till Filmstaden.

http://rstvideo.com/trailer/flv/saw3dhype.png

En trött Emma

2010-10-28 - 17:00:49
Har varit på stan sen tolv! Ätit lunch, Johan har köpt nya skor, besök hos optikern och sen pluggat på biblioteket. Nu är jag trött och less och vill bara ta det lugnt resten av kvällen... Jag vill inte gå ut igenom den där ytterdörren en gång till idag!

Lite matte

2010-10-28 - 10:10:52
Bestäm linjernas skärningspukter med koordinataxlarna.

a) 5y-3x+12=0

b) 2y+1/3x+1=0

Beräkna k-värdet för linjen som går genom

a) (-1, 3) och (-4, 12)

b) (1,5; 2) och (2,5; 4)

God Morgon!

2010-10-28 - 08:25:45
Sitter nu i Naturvetarhuset på universitetet. Snart börjar matten också, kanske dags att börja söka sig dit?
Jag var sådär lagomt trött i morse, veckarklockan ringde femtioelva gånger tror jag. Minst. Men jag tog mig upp! Vet dock inte om det var så värt... Det är urkasst väder ute (mindre stormigt än igår) och jag har skola i bara två timmar idag.

Det börjar komma mer och mer folk nu, så det är väl dags att börja gå mot lektion!

http://ingforum.haninge.kth.se/matCD/Mattebok.GIF

1+1=11

2010-10-27 - 23:24:39
Har nu kämpat igenom några sidor i matteboken. Några frågetecken har faktiskt rätats ut och nu har lite mer lagts till i min kunskapshylla. Blööörk... Nu är jag less och vill sova!
I morrn väntar ännu mera matte, både på skolan och på fritid. Ska även hinna med ett besök hos optikern (dyyyrt) kl 14 i morrn. Och efter det? Matte!

Det känns som att det enda som jag skriver om nu mera är matte, och lite biologi... Kanske inte det roligaste att läsa om men håll ut, nästa vecka är det slut (hoppas jag)!

Nu ska jag gå ner och kolla vad som händer där, sen ska jag nog sova så GOD NATT!

Ministrom ute

2010-10-27 - 21:39:31
För er som inte visste: DET REGNAR! Har nyss kommit in från en två timmars prommenad i regn , blåst och halka. Nu är jag väldigt blöt och kall.
Matteboken väntar nu och sen blir det kanske film. Hoppas jag. (Vill inte räkna matte..!)

Nytt

2010-10-27 - 18:59:34
Ny design och header (igen), tryck lite på F5 om det inte syns. Har haft väldigt tråkigt, så vad gör man... Men nu ska jag gå och simma lite!!

Min arma tå

2010-10-27 - 13:09:00
Jag vet inte vad jag har gjort, men jag har sjukt ont i min vänstra fot (stortån)... Har haft så nu i två månader och det blir sakta men säkert värre. Jag har hele tiden trott att det ska bli bättre, men det verkar inte så.
Det gör bara ont när jag går och går jag en längre sträcka så gör det ont i tån länge efteråt också. Jag har funderat på att kolla upp det, men det får vänta ett litet tag till.
Det har bara blivit så att jag underviker numera att gå så mycket...

Idag är det bara repetition på matten. Jag sitter och räknar lite och snart är det dags att gå hem. Om nån timme eller två.
Jag och Johan ska plugga lite mer matte hemma sen också. Plugg, plugg, ännu mera plugg. Det tar aldrig slut.
Ska även hinna simma ikväll, lääängtar.

Bär något lila den 27/10 för att säga en självklarhet.

2010-10-26 - 22:41:17
I morrn är det den 27 oktober och då ska man bära nått lila, för att säga en självklarhet.

Onsdag 27 oktober vill jag uppmana alla - oavsett sexuell läggning, ursprung, kön och ålder - att bära något lila. Gör du det säger du "it gets better" till alla HBT-ungdomar (och vuxna) i Sverige som ännu inte har mod att vara öppna.

Det räcker med en näsduk synligt virad om handleden, ett halsband eller en mössa. Det viktiga är att det syns.
Länk

Jag äger inget lila klädesplagg. Ingenting som är lila faktiskt. Konstigt eftersom att jag tycker att svart och lila är en fin kombo... Men jag tror att jag har en lila hårsnodd, som jag köppte nyss! Jag får köra på en hårsnodd i morrn helt enkelt.

Bär något lila den 27 oktober för att säga något självklart

Häxan Surtant

2010-10-26 - 14:49:58
Har varit på skolan fram till två idag. Det var lite sura miner där på slutet på grund av ett grupparbete och en lärare som inte tyckte samma som vi.
Snart ska jag och Johan gå till biblioteket och räkna matte. I många timmar... Det kommer bli mycket plugg den här veckan!

Duktiga jag

2010-10-25 - 23:45:09
Tänk så duktig jag har varit ikväll. Jag har hunnit simma nästan en timme, gå en promenad på drygt en timme och plugga massa matte. Matten är jag mest stolt över! Jag lyckades ju till och med hitta ett fel i facit.

I morrn blir det ännu mer plugg. Först matte, sen grupparbete. Johan ska hämta mig på universitetet när jag slutar och sen ska vi gå till biblioteket och sitta där och plugga matte och kanske lite biologi. Tentorna närmar sig!! Men jag ska fixa dom, jag ska!

Nu är det slut på pluggandet för ikväll, ska sova nu så jag orkar upp i morrn... Känns inte så lockande egentligen att kliva upp halv sju.

En önskevante?

2010-10-25 - 17:08:04
Har nyss kommit tillbaka från biblioteket där jag har suttit i några timmar och läst biologi. Nu har jag knappt 100 sidor kvar att läsa, sen borde jag kunna det här ganska bra.

Jag gick även en liten sväng på stan också och införskaffade en liten spegel. En så fint kallad sminkspegel... 59 kr på Lindex, det tyckte jag var väldigt bra. Men när man gå på stan så går det ju inte att undvika alla kläder och sånt. Jag hittade massvis med vantar som jag vill ha!! Men jag kan aldrig ha dom. Det är såna gånger som jag önskar att jag hade en "normal" hand. Nu måste jag be mamma göra vantar till mig i stället. Surt. Men tur att mamma är duktig på att sticka vantar till mig och även sy som köpta.
Den här säsogen ska jag använda samma vantar som i fjol, mina goa gröna lovikkavantar som är lagade 1000 gånger + mina svarta lovikkavantar som är nästan oanvända, men lite för stora haha!

Funderingar under filmen

2010-10-25 - 11:02:42
Paranormal Activity 2. En mycket sevärd film, om man tyckte att första filmen var bra. Slutet på andra, början på första.

Alla som har sett Paranormal Activity känner igen ljudet (musik?) som ökar när nått kommer att hända. Det där ljudet tycker jag inte om. Hela tiden igår satt jag och tänkte, när det där ljudet var, vilka möjligheter filmskaparna har.

När hela publiken sitter på helspänn, för dom vet att nått kommer att hända, dom bara sitter där och hör ljudet öka och spänningen likaså, då... Då kommer ett "skräckansikte" upp på hela bioduken! Filmen skulle i och för sig förstöras om det blev så, men jag lovar att större delen av publiken skulle skrika och bli mycket, mycket skraja.

Det var min tanke under större delen av filmen, det var det som jag var rädd för... Därför hatar jag det där läskiga ljudet. Men annars var filmen jättebra!!

Idag är mitt öra bättre faktiskt, om än väldigt lite.

Paranormal Activity 2

2010-10-24 - 19:17:24
Det blir bio snart med Johan. Paranormal Activity 2! Hoppas att den är lika bra som första. Annars blir jag besviken.

'_'

2010-10-24 - 16:10:03
Satt och spelade kort med brorsan igårkväll. Annars var det en väldigt lugn kväll.

Idag åkte hela famljen till Umeå. Jag fick mig 1½ par nya skor. Ett par stövlar och ett par lite lägre. Dom lägre ska jag och mamma ha delad vårdnad om. Happy!

Sitter nu på Johans rum igen. Åter till verkligheten. Det är konstigt, förut var det när jag kom hem till Agnäs som verkligheten började igen. Men inte nu längre, nu är det semester när jag får komma hem. Allting ändras.

Dansbandskampen

2010-10-23 - 21:45:03

Har sett på Dansbandskampen på ettan. Fanns några som var riktigt bra, men jag måste säga att det kommer alltid att vara dom gamla hederliga dansbanden som gäller för mig. Lasse Stefanz, Vikingarna... Det är dom som är bäst och kommer alltid att vara!

Ja, jag tycker att dansband är riktigt bra. Men jag gillar mest dom lite lugnare låtarna, sånna som man kan varva ner till.

 

Himlen Gråter För Dig & När Inte Himlen Är Så Blå


Bebissjuka

2010-10-23 - 14:37:53

Hela veckan har jag kännt mig lite halvknöl och igår kväll började jag få lite ont i högra örat. I morse när jag vaknade hade jag ännu mer ont. Öroninflammation (typ). Ingen feber, inte ont i halsen, bara ont i örat och täppt i näsan. Super.
Tävlingen idag var rolig (även fast jag inte var med). Orkar inte dra så detaljerat, det skulle ändå inte vara nån som fatta.

Snön vräkte ner igår och nu är det jättefint ute. Ungefär en decimeter snö på backen och solen skiner. Det gillas starkt. Snart öppnar backen! Ett tag kvar men ändå. Lääängtar!

Agnäsarn

2010-10-22 - 20:21:55

Nu sitter jag hemma igen, har precis ätit middag. Har även hunnit vara upp till skyttehallen och "hälsat" på. Jag visste inte att jag längtade så mycket efter det där stället, men jag jättetaggad på att få fara dit. Jag frågade mamma femtioelva gånger om vi kunde fara nån gång.

I morrn är det då den där tävlingen i Bjurholm som jag ska vara hjälpreda på. Borde vara klar senast tre. Resten av helgen har jag ingen aning om vad som händer. Jag får gå ner till stranden kanske.
Och har jag tur så får jag skjuts av pappa ner till stan på söndag, hoppas!


-10


-06

Packa pappas kappsäck

2010-10-22 - 12:06:14
Just nu håller jag på att packa en väska med saker som ska med hem. Bussen går om en timme ungefär. Ska bli skönt att få vara hemma i helgen.

I morrn är det tävling i Bjurholm, men jag ska bara hjälpa till. Ska bli kul att få träffa Elin också. Har inte sett hon sen mitten av sommaren tror jag. Det är alldeles för lång tid.

Nä, om man skulle fortsätta med packningen så jag hinner med bussen.

Lyxfällan

2010-10-21 - 20:36:11
Snart börjar Lyxfällan på trean. Ikväll måste jag bara se det! "Jag lever på det guldiga kortet." Höh?!? Nån som inte har koll på verkligheten tror jag...

Lite blandat

2010-10-21 - 16:54:47
Torsdag, torsdag, torsdag... Kan man bara inte hoppa över torsdagar? Har ingen bra anledning, men det känns som bra.

Jag var på gymet i morse innan jag gick till skolan (började sent). Skönt att få sringa av sig lite. Tänkte simma en stund ikväll också. Plus en massa plugg. Roligt liv jag har just nu!? Eller inte. Sådär lagom kanske.

Det ska bli skönt att åka hem i morrn. Få komma hem till familjen, slippa stan, slippa alla bilar... Jag är helt enkelt inte nån som kan tänka sig bo mitt i stan resten av livet.

Nu ska jag vila lite....

Godis eller inte?

2010-10-20 - 22:08:53
Jag har i flera omgångar varit godisfri. Som längst i tre år. I år har jag ätit godis. I våras sa jag i och för sig att jag skulle sluta igen, men det sprack. Nu har jag bestämmt mig igen, inget mer godis för mig nu. Jag har aldrig varit en sån som har världens sötsug och MÅSTE ha nått sött att äta. Jag har mer varit en sån som bara äter godis för att jag blir bjuden eller som nu på senaste när jag har lågt blodsocker och bara måste ha nått snabbt tills jag hittar nått vettigt att äta.

Under dom åren som jag inte har ätit godis har det dock varit lite småjobbigt att hela tiden säga till alla att jag inte äter godis. Speciellt när jag var i 10-årsåldern.

Det började som ett skämt till nyårslöfte, sen blev det som en tävling med mig själv; hur länge klarar jag? Första gången så höll jag upp i ett år, sen åt jag godis i ett år innan jag höll upp i två år, åt i ett och höll upp i tre år. Ska jag följa mallen och hålla upp i fyra år nu då? Det känns faktiskt taggande.

Movie

2010-10-20 - 20:10:40
Ojojoj, sitter och kollar på vad som visas på bio nu och hittade nått mycket spännande. Paranormal activity 2 har premiär på fredag!! Jag har längtat efter den filmen sen jag såg första filmen!! Äntligen säger jag bara. Sen den 29:e så har Saw 3D premiär, måste ses!! Jag är lycklig nu!

Gääääsp

2010-10-20 - 19:53:40
Så sjukt trött jag är. Har sovit en timme innan middagen, men jag skulle utan problem kunna somna här och nu också. Sitter bara och gäspar.
Ska höra med Johan om han vill ut och gå en liten stund (jag skiter i gymet idag) och sen se nån film. Jag tycker att det låter som en superbra idé.

Promenader

2010-10-20 - 17:59:56
Nu har jag ont i mina ben.

Mötte upp kusin Maggan på stan för att äta lunch, kinesisk buffé. Mycket gott och trevligt. Sen gick vi och kollade på lite leksaker, det var ju utförsäljning på Lekbiten haha! Sen begav jag mig upp till universitetet för lite matte och senare promenad med Jesper.
Och sen då? Jo, då gick jag ner till centrum igen! Tänkte gå och kolla på Stadsbiblioteket om det fanns nån bra bok att låna. Hittade faktiskt en bok, kommer dock inte ihåg vad den heter, men jag hoppas att den är läsvärd.

Eftersom att jag aldrig var på gymet i morse så blir det en tur dit ikväll, trots alla promenader från idag.

Get Sick

2010-10-20 - 09:40:20
Men jippi vilken bra dag. Orkade knappt kliva upp vid sju, men med vissa hot från mig själv till mig själv så gick det någorlunda. Sen efter allt kämpande så visade det sig att det var helt i onödan. 10 minuters skola. Jag har alltså kämpat mig upp ur sängen och sen släpat mig upp till universitetet (tar ca. 25 min.) i ösregn, för att höra en lärare säga "har ni mejlat in uppgiften?" och sen släpat mig tillbaka till Haga, i ösregn. Det är fan inte värt! Fast jag har ju i och för sig gjort "dagens motion"!

Tänkte gå till gymet nu. Nu när jag lix är vaken... Finns inte så mycket annat att göra egentligen. Sitta framför datorn i timtal, men det blir lite långtråkigt.


Det kom då minsan ingen med ett paraply till mig idag...

Jag vill...

2010-10-19 - 21:09:01
Har extremt tråkigt just nu. Har pluggat lite och vad ska jag göra nu?

Jag vill se klart filmen som vi började se på idag, men jag måste
vänta tills Johan kommer tillbaka (vars han nu är...).
Jag vill gå ut, men det är skittaskigt väder.
Jag vill att det ska vara fredag, men det är det inte.
Jag vill supa mig redlös, men det var ett skämt.
Jag vill åka utomlands, men har inga pengar.
Jag vill ha nya kläder, pengar?
Jag vill rita, men jag har ingen fantasi just nu eller pennor.
Jag vill ha en bra bok att läsa, men biblioteket är stängt.
Jag vill...


Det är lika bra att krypa till kojs och sova, bättre än så blir det nog inte ikväll.

http://tvillingsjal.blogg.se/images/2007/b14468057_1174029384_1904570.jpg

Fullt upp

2010-10-19 - 18:18:34
Nu måste jag börja kolla upp hur mycket jag har att göra egentligen! Om man bortser från allt skolarbete så är jag "trippelbokad" tre dagar dom närmaste tre veckorna. Det är tävlingar, saker jag lovat andra att göra, osv. Det är inte lätt.
Jag har hittills i höst inte ens hållit i mitt luftgevär, men jag ska ändå tävla den 6 november. Kan bli mycket intressant..! Fast det brukar ju gå bra första gången. Men jag kan nog behöva ett "Lycka till!"...

Halvt oväder igen

2010-10-19 - 16:10:09
Nu känns det äntligen som att man har gjort nått bra! Jag har precis kommit tillbaka från simhallen. Gymade först, sen simmade lite. Så himla skönt! Jag är dessutom fattig nu när jag skaffade årskort där... Men jag tror att det är värt det.

Lite matteplugg ikväll, annars bara lugna puckar. Skönt, skönt.

Minimalt med färg

2010-10-18 - 23:39:531+1=2

2010-10-18 - 18:45:08
Har gått igenom lite matte nu, med Johan. Han förklarar mycket bättre än lärarna! Nu börjar jag i alla fall fatta vad allt handlar om. Vi ska snart fortsätta med matten, men nu är det lite rast. Hur skönt som helst!

Efter några simtag

2010-10-18 - 16:11:08
Tillbaka från simningen nu. Riktigt skönt var det! Och bara för att så ska jag Kolla in gymet där också ikväll. Det blir perfekt.

Nu är det matteplugg som gäller i några timmar. Det är bara två (!) veckor kvar till tentorna i matte och biologi! Hjälp! Tiden går så jäkla snabbt, jag hinner inte med. Men om det nu skulle vara så att jag inte klarade tentan så är det bara att göra om, tur... Men det känns ju lite onödigt.

Min mage är faktiskt lite bättre, jag kan i alla fall röra mig utan att det känns som 1000 knivar i magen. Framsteg haha!

Måndag

2010-10-18 - 14:05:29
Är hemma idag. Vaknade inatt och hade ont i magen och det hade inte försvunnit senare på morgonen heller... Det känns lite bättre nu i alla fall. Det är nog inte magsjuka i alla fall, (tack och lov..!) säkert bara nått som jag har ätit. Undrar om jag åt grädde igår? Det är ingen höjdare för mig.

Ska i alla fall fara och simma strax. Johan ska bara skriva ett mail, sen ska vi traska iväg.
Jag har snott en bild av Ida också, från i lördags. Alla är astaggade!

Idas bild

Lata klubben

2010-10-17 - 20:17:59
Jag kämmer mig så äckligt lat idag så det är inte sant! Jag har varken ork eller lust till att göra nått. Borde plugga, men skjuter upp det hela tiden. Det är inte bra, men det är så det blir...

Helt ärligt så har jag bara suttit framför datorn och tv:n idag, är det en liten bieffekt efter gårdagens trevligheter kanske? Skulle tro det. Det är bara att acceptera att jag inte kommer göra nån nytta idag. Kanske en liten promenad, på sin höjd.

I morrn är det biologi hela dagen. Det är grupparbete på eftermiddagen och jag hoppas på att vi blir klara ganska tidigt. Jag orkar inte sitta där för länge! Det är inte så superkul faktiskt. Jag ska ju även hinna med att simma på eftermiddagen. Fullt upp i morrn alltså, för det är ju även matteplugg på kvällen i ca. fyra timmar.

17/10

2010-10-17 - 13:43:46
Gårkvällen var mycket trevlig! Det blev utgång med Jesper, Ida, m.fl. Vi var på Krogen Krogen och hade kul. Det görs gärna om!

Idag är det bara en "chillar-dag", med lite matteplugg i kväll.

Over and out!

©

2010-10-16 - 14:41:39
Funderar på om jag ska gå och simma lite nu, jag som har längtat hela veckan. Men det är som att det tar emot lite nu, det är ett helt nytt ställe och så förvirrad som jag kan bli så kommer jag väl att gå vilse där inne... Eller nått liknande. Kanske ska vänta till i morrn och be Johan följa med? Skulle tippa på att det blir så haha. Dessutom så stänger dom om en timme, lite lönt att traska iväg nu då...

Förresten, igår fick jag ett halsband av kusin Linda. Tackar så mycket! En bild på halsbandet kommer här, även bilder på halsbandet jag fick av Johan (hjärtat).

-5°C

2010-10-16 - 12:15:51
Har kommit tillbaka till Umeå nu. Vilken bilfärd det blev hit! Normalt så tar det knappt en timme Bjurholm-Umeå, men idag så tog det nästan två timmar... Johan tog mercan till Bjur i går, och det slutade med att det nu inte finns nån fläktrem mer. Idag skulle vi alltså åka tidigt tillbaka till Umeå, Johan skulle vara här vid tio. Det gick jättebra fram till Vännäs, sen blev det lite varmt i motorn så vi stannade. Vi stannade inte en gång, utan minst fem! På en strecka på tre mil! Det kom s.k. magisk rök från motorhuven lite nu och då haha! Men som sagt så tog bilresan två timmar så vi var framme i Umeå vid elva. En timme sen bara..! Sen att det var iskallt i bilen och ute också, det är ju en annan sak.

Jag passa de på att ta lite bilder under stoppen i dag. Det blev några kalla bilder. Lite hipp som happ...Sömnig idag

2010-10-15 - 11:17:58
Jag kunde absolut inte sova inatt, det gick bara inte! Det känndes nästan som växtvärk i benen. En sån där känsla som gör att man mer eller mindre måste röra på benen. Jag var till och med ute på en liten promenad vid halv tre inatt!
Som kanske uträknat är jag hemma idag också. Har precis vaknat för jag lyckades faktiskt somna där nån gång efter fyra. Men jag måste ha varit trött i morse, eftersom att jag hade stängt  av tre alarm i sömnen...

I eftermiddag ska jag åka till mitt riktiga hem. Det är middag på Wärdshuset i dag med delar av släkten och nånting sånt kan man ju inte missa!
I morrn är jag tillbaka i Umeå och kanske det händer nått trevligt på kvällen, hoppas!

Jag ser det snöar!

2010-10-14 - 11:19:31
Måste berätta att det snöar! Det är rena rama snöstormen utanför fönstret just nu. Och här sitter jag med matteboken i högsta hugg och försöker koncentrera mig på dom små talen som står, men det är inte lätt. Det lockar så otroligt mycket att gå och ställa sig i fönstret och bara titta.

Jag kom dessutom på en hemsk sak. Jag har mer matte nu under en vecka än under ETT år på gymnasiet. Vaa??! Det är inte klokt hur lite mattetimmar som var utlagt på schemat! Okej, jag gick ju omvårdnad så det kan ju ha sina förklaringar där...

Jag har blivit rätt så sugen på att fara och simma så i helgen ska jag hämta mina badkläder. Förhoppningsvis så blir första simturen på söndag. Det är ju inte heller så långt till simhallen, tvärs över gatan nästan bara. Nära och bra. Jag kanske ska skaffa årskort där, det vore ju toppen! Men då måste jag först skaffa mig ett CSN-kort... Jag har inte fått nått för i år så jag måste beställa ett. Kasst! Det tar 2-3 veckor att få ett nytt. Skit!Matematik 4000

2010-10-14 - 08:48:05
Ska räkna matte hemma idag. Har redan suttit en halvtimme med två olika matteböcker i knäet plus en lärarhandledning på C-kursen.
Johans mattebok är mycket bättre än den som jag har. Det är bättre exempel och bättre förklarat. Nackdelen är ju då att genomgångarna är upplagda efter min mattebok, så jag måste ha den till skolan.

Senare ska jag gå ut och ta lite bilder på löven som ligger på backen. Det låter lite nördigt, jag vet, men det är så fint!

Johans                                             Min   
http://www.adlibris.com/se/covers/M/9/16/9162288121.jpg

Vad har hänt?

2010-10-13 - 16:54:17
Nu är jag slutkörd! Nästan i alla fall. Biologin på morgonen gick faktiskt bättre än förväntat. Det var grymt kul att kolla på alla småkryp som vi hittade i Nydalasjön igår. Men vår igel var lätt coolast!
Efter lunch var det dags för mattetest, det gick sämst. Mellan klockan två och fyra satt vi några stycken i en liten datasal (som för övrigt saknade luftkonditionering) och skrev får rapport om lavkarteringen som vi gjorde för nån vecka sen. Rapporten blev dock inte klar så vi ska fortsätta på måndag eftermiddag.

Nu har jag nyss tagit en alvedon mot min huvudvärk som har kommit smygande under dagen, och som sagt så är jag slutkörd. Jag vill bara ta det lugnt i kväll framför datorn/tv:n och ta en promenad. Just nu låter det som en helt perfekt plan!

Problem...

2010-10-12 - 21:46:57
Nu har jag haft näsan tryckt ner i matteboken i flera timmar. Fattar dock inte allt än, och i morrn är det ett test. Kommer inte gå så bra kan jag lova. Jag orkar inte plugga mer just nu, är för trött. Funderar på om jag ska ta en liten promenad i stället, är dock frusen än.

Den här veckan känns seriöst bara jobbig. Jag skulle kunna göra nästan vad som helst för att få ligga kvar och sova på mornarna. Jag tror jag har en liten svacka just nu när det gälller skolarbete... Jag skulle till och med kunna börja dricka kaffe (usch) om jag slapp skola den här veckan. Förstår ni hur illa det är?

Efter testet i morrn så är det inget mer den här veckan som är ett "måste" att vara på och då finns risken att jag inte orkar mer plugg. Jag känner ingen motivation eller glädje till att sitta sex timmar, varje dag, och lyssna/räkna resten av veckan. I och för sig så är ju motivationen mer än vad den nånsin var under gymnasietiden, men den är inte tillräcklig.

JAG VILL INTE!

Kvack

2010-10-12 - 20:07:49

Lite bilder från dagen. Det blåste kallt som s*tan där ute och inte kunde man ha vantarna på heller eftersom att vi skulle vara och grejsa i vatten. Nu sitter jag och pluggar matte och har världens frossa. Funderar på att ta på mig alla kläder jag har här.

En bild från fönstret ikväll.

Stövlar på

2010-10-12 - 10:57:28
Idag ska jag åka buss... Jag ska åka med 9:an till Istidsgatan och sen gå till Kinabron. Sen kommer det "bästa"; VI SKA UT PÅ EN MYR! Kan bli spännande. Jag visste inte ens att det fanns en myr inne i Umeå.

Om det är nån som inte har förstått så ska vi på en exkursion med biologin, studera en myr alltså. Och för dom som inte vet vad en myr är; en våtmark.

Vi ska tillbringa tre timmar där ute. Jag hoppas att dom tre timmarna kommer att rusa iväg, för jag vill inte vara ute allt för länge. Det blåser kallt ute idag nämligen och jag börjar känna av mer av min förkylning.

http://www.metrobloggen.se/UserFiles/18.23692/Image/Domesticviolence.gif

Hej igen!

2010-10-11 - 16:30:43
Nu är jag åter i Umeå (sen igår kväll) och vardagen har återigen börjat. Men idag fyller jag faktiskt år! Firandet hemma var dock igår med lite tårta till fika med familjen och på kvällen blev det leverbiff till middag! Super! Det är inte så ofta man får äta leverbiff så igår passade jag på.Annars i helgen då? Film, film, film. Jag vet inte hur många filmer jag har sett i helgen. Många är det då i alla fall. Det blev även några bilder, tagna från bron över älven i Bjurholm.
Det är väl större delen av min helg. Idag har jag tillbringat tiden med att sitta och lyssna om havets ekosystem. Inte så överdrivet spännande, men det gick an.
Viktigt vetande

2010-10-11 - 07:35:34
Idag blir jag faktiskt 19 år! Tänkte bara så att ni vet.

Cya

2010-10-09 - 16:18:45
Ser på BECK- Mannen med ikonerna just nu. Det är en ganska lugn dag hemma, vilket är jätteskönt. Tidigare var jag i Bjurholm och tog lite bilder på och från bron.

Den här helgen kommer att fortsätta vara lugn så det kommer bli dålig uppdatering från min sida. Ska slänga datorn åt sidan nu!

Home sweet home

2010-10-08 - 10:34:08
Jag har nog hemlängtan, jag hade noll koncentration på matten plus att jag hade glömt mobilen (igen) hemma så jag kunde inte lyssna på musik heller.

Nu ska jag packa ihop mina saker, sen vid tvåtiden så bär det av hem!

Sjuka tider

2010-10-07 - 22:40:51
Det blev ingen promenad med Jesper. Han har visst gått och blivit förkyld den stackarn. Krya på dig Jesper! Det blev alltså en lugn kväll i stället.

I morrn åker jag hem till Agnäs, hääärligt! Jag har inte varit hemma på två veckor så det är på tiden nu att jag åker hem. Johan följer med också.
Det är surströmmingsfest nere i byn på kvällen. Det blir nog kul, fast det blir varmkorv för mig!

Men nu är det dags att säga godnatt, såå GODNATT!

En ny mössa till samlingen

2010-10-07 - 17:35:31
Har hunnit vara ner på stan en snabbis i eftermiddag. Fyndade en väst på H&M för 50 kr, inte illa! Det blev en mössa och nya leggings också.
Sen kan man ju säga att jag verkar inte vara allt för beroende av mobilen att jag måste ha den i handen hela tiden. Jag sa till Johan att han skulle ringa mig när han slutat så kanske jag kunde åka med han från stan. Men jag hade tydligen inte mobilen med mig... Det händer ofta att den ligger kvar på nått bord eller nått haha! Eller så är jag glömsk?

Ikväll ska jag gå en promenad med Jesper igen. Kanske ska ta med mig Ticko också?

God morgon!

2010-10-07 - 07:14:32
Jag har varit vaken i snart en timme. Och jag ska inte ens till universitetet idag! Tänkte sitta hemma och räkna idag, det är ju en dugga (prov) snart.

Men varför jag är vaken så tidigt är för att jag skulle väcka Johan, sen tänkte jag att det är lika bra att äta frukost också (min mage kurrade). Jag ska snart öppna matteboken och räkna i en eller två timmar, till att börja med.

Visa i Vinden

2010-10-06 - 17:50:40
Snacka om storm ute! Jag vill helst inte gå ut nått mer ikväll, inte så länge risken att blåsa bort finns i alla fall...
Nyss följde jag med Johan och Henke och åt på Ronyas (stavning?). Nu är jag mätt så jag klarar mig till frukosten!

Jag är så trött just nu. Ska bara sitta och ta det lugnt hela kvällen. Ångrar att jag inte har varit på biblioteket än och hittat mig en bra bok... Måste gå dit i morrn!

Lunchdags

2010-10-06 - 11:35:31
Det blev en kort förmiddag idag, på skolan. Har suttit hemma sen halv elva och spelat the Sims 3, men nu ska jag nog kanske äta nått. Börjar igen klockan ett. Då är det matte som gäller i ungefär två timmar. Dagen kommer gå fort.
När jag har slutat så ska  jag följa med Johan till Teg och hämta hans bil. Hoppas att det inte blåser lika mycket!

Ett inte så givande inlägg

2010-10-05 - 21:12:34
Johan och jag var ute på en promenad i världens blåsväder för en stund sen. Jag tror att jag nästan blåste bort.

I morrn blir det att pallra sig upp, vare sig huvudvärk eller inte, och gå till skolan. Biologi och matte (som vanligt, så jäkla enformigt). Senare på kvällen kanske det blir en promenad med Jesper igen, får se hur det blir.
Jag vet inte vad jag ska skriva om mer, det har inte hänt så mycket idag. Har mest suttit och tyckt synd om mig själv...

Skytte

2010-10-05 - 16:37:15
Ikväll är det skytte hemma i Bjurholm. Det är tredje veckan för den här säsongen och jag har inte skjutit en enda gång.
Mamma sa att förra veckan så undrade alla mer eller mindre om jag skulle komma. Det känns bra att det är så många som vill att jag ska fortsätta. Det verkar vara "småbarnen" specielt som saknar mig.
Jag får hälsa på nån gång på skytten kanske, när jag har tid.

Det ska vara läger också nästa helg, men jag vet inte om jag har tid... Det känns som att jag måste plugga istället. Jag får se hur jag gör, har till i morrn på mig att bestämma mig.

The Blair Witch Project

2010-10-05 - 14:50:35
Igår kväll såg jag och Johan på film, The Blair Witch Project. Faktiskt rätt så bra, även fast det var ett dåligt slut.


Filmen handlar om tre ungdomar som ska göra en dokumentär om "Blair-häxan". Dom har med sig kamerautrusting och bandspelare och ger sig ut på en campingtur i Black Hills Forest, där dom senare försvinner.
Ett år senare hittas deras kamerautrustning...


Det står på filmen, och andra ställen, att det verkligen har hänt. Innan filmen kom ut skrevs det artiklar om tre ungdomar som försvunnit och att man nu har hittat deras utrustning. På en hemsida finns myten om The Blair Witch där även dom tre ungdomarna står med. ----> Länk <---- Läs själva om ni vill.


Men det är ju självklart inte sant, det har inte hänt på riktigt (vilket är synd).
Allt i filmen är filmat genom egna handhålla kameror och dialogen är improviserad. På så sätt ser filmen hemmagjord ut och blir därför med trovärdig (?). Men jag rekomenderar den faktiskt.

Sover bort värken

2010-10-05 - 12:49:29
Stannade hemma idag. Min huvudvärk vill verkligen inte ge med sig och idag är det värre. Vill bara ligga ner och gråta, ungefär så känns det. Tur att jag har sovit mest hela tiden fram till halv ett.
Jag hoppas att huvudvärken försvinner snart...

Förresten, igår var det ju Kanelbullens dag. Var det nån som käkade kanelbullar?? Jag fick en i alla fall.

Mat mat mat

2010-10-04 - 19:37:06
Jag orkar ingenting... Jag ska plugga matte ikväll med Johan men som det känns nu som kommer jag inte att fatta ett skit. Hungrig är jag också. Måste hitta nått att äta, NU!

Det var bara det jag ville den här gången!

Lavkartering

2010-10-04 - 16:01:22
Kom hem för en halvtimme sen ungefär, och jag lever! Har fortfarande huvudvärk, men inte lika mycket som i morse.
Vi har varit ute och lekt i skogen idag. Nä, vi har faktiskt räknat lavar på träd (döseriösa va vi också...) Min grupp var vid Nydala. Mer intressant än så blir det inte!

Nu ska jag gå in och sätta mig vid Johans dator tror jag. Han har ju installerat The Sims 3 till mig hehe. Det är småkul att sitta och bygga hus!

Förkylning är *jippi*...

2010-10-04 - 11:58:36
Igår kväll slog jag rekord. Jag blev förkyld på ungefär fyra minuter. Snuvig, ont i halsen och huvudvärk. Och i morse vaknade jag med världens huvudvärk... Den försvinner inte heller.
Jag skulle kunna göra vad som helst för att få ligga kvar i sängen och sova men det går inte. Det är ett grupparbete idag på biologin som man måste vara med på. Dessutom ska vi vara ute i snålblåsten och kylan. Jag kommer må toppen i morrn..!

Det är nästan så att jag hoppas på att dom ser hur eländig jag är och skickar hem mig... Vore lika bra, för jag kommer nog inte vara mycket till hjälp idag. Vi får väl se hur det går.

Woho

2010-10-03 - 16:16:46
Har varit ute och gått typ hela dagen. Det är lite blåsigt ute men annars är det superhärligt väder! Fast det var lite jobbigt den sista timmen att gå. Min höft har trasat sönder helt och hållet, nästan. Den är inte bra i alla fall.

Borde egentligen plugga lite idag men jag har ingen ork just nu... Men det är bestämt att jag ska plugga 19.30 i morrn, så det kommer jag inte undan.
Usch... Helgen är snart slut också. Jag hade inte haft nått emot om helgen hade varit i nån dag till... Känns som att det skulle varit skönt med ledighet i en dag till. Men nejdå, här ska pluggas.

Guldigt vid havet och parken

2010-10-02 - 22:47:00


Kväll

2010-10-02 - 21:16:58
Sitter här och lyssnar på två bröder som bara är allmänt dryga just nu...

Den 2:a oktober gav Henrik utlåtandet att han är bäst, alla höll med.

En bild från idag, fler kommer senare när min dator mår bättre (om nån timme eller två)

En snabb uppdatreing bara

2010-10-02 - 14:35:33
Tack alla för en awsome kväll! Mycket trevligt!

Sitter vid Johans dator nu och kollar lite, medans han är ute och flyttar på sin bil. Vi ska nog snart gå ut och gå (hoppas jag). Jag kanske tar med mig kameran! *Wiie* hahaha....

Trevlig kväll!

2010-10-01 - 16:17:18
Nu ska jag börja göra mig i ordning inför kvällen. Tror att det kommer bli en trevlig kväll, så alla ni andra får också ha en trevlig kväll då!

Hade lite att göra:

Jag är en snäll kusin

2010-10-01 - 13:35:27
Min kära kusin Tessan ringde precis och hade ett litet ärende åt mig. Och eftersom att jag inte har nått annat för mig idag så kan jag lika gärna springa ner på stan nu och se om jag hittar det jag ska. Tur att centrum är så nära.

Koll på klockan?

2010-10-01 - 10:02:32
I morse höll jag på att försova mig på grund av att jag tänkte att väckarklockan gick 20 minuter FÖR FORT! Vet inte alls vars jag fick den idén ifrån... Men jag tyckte att det kändes jätteskönt att få sova 20 minuter längre. Dock kom jag på min dumhet efter 15 minuter och då var jag snabb upp kan jag lova, klockan var då halv åtta... Usch vars får jag alla mina idér ifrån?

Stackars Ticko blev stucken av en geting i tassen igår kväll.

RSS 2.0