Smile!!

2010-09-30 - 21:33:45
Skellefteå vann med 3-2, skönt.
Funderar nu på om jag ska gå ut en sväng eller duscha? Är trött också. Det blir en tidig kväll för mig, förhoppninsvis... Det lär sluta med att jag ändå inte kommer i säng förns vid tolv eller nått sånt.


Hockey!

2010-09-30 - 20:20:35
Ojojoj måste meddela att jag sitter och lyssnar spännt på hockey, Skellefteå AIK - AIK. Skellefteå leder just nu efter två perioder med 3-1! Men det är spännande, som alltid! Nu är det periodpaus så nu får mina nerver vila lite...

Torsdag :'O

2010-09-30 - 19:36:40
Jag förstår inte varför jag har fredag idag. Jag har alltså gått och trott hela dagen att det är fredag idag och sen visar det sig att jag måste upp och räkna matte i morrn OCKSÅ! Jag är inte alls taggad, fast jag slutar ju tidigt i morrn så det är egentligen inte så farligt.

Som plåster på såren sitter jag nu och lyssnar på min nya favorit, Eminem. Förut tyckte jag att han var helkass, men nu är han rätt så bra. I alla fall vissa låtar.
Men snart är det dags att byta favorit (redan ikväll). Det är höst och då tycker jag att det är perfekt att lyssna på Bruce Springsteen, dom lite lugnare låtarna. När jag lyssnar på första låten nedan tänker jag alltid på en mysig höstkväll, i en soffa framför en öppen eld. Jag vet inte varför, tanken bara dyker upp.
Sen är ju Springsteen bäst, inget snack om saken!

One Step Up- Bruce Springsteen

My Hometown- Bruce Springsteen

Nya jackan

2010-09-30 - 17:35:46
Jag har varit och införskaffat min födelsedagspresent från mamma idag! En jacka. Brun dessutom. Jag har typ alltid haft svarta jackor (förutom den limegröna). Men det var Johan som valde färg så jag får väl lita på han.
Ville ju ha en ny jacka för att den jag har nu är lite förr kall. Men det är ett problem; den nya jackan är för varm mitt på dagen. Haha tänk vilka problem man kan ha!

 

Skriver med Ida på Facebook nu och det verkar som att det blir middag ute i morrn! Blir kanoners det!

Schindler's List

2010-09-29 - 22:48:50
Har sett klart Schindler's List ikväll. En mycket bra film faktiskt. Svart-vit och allt, med en liten röd flicka som syns ibland. Handlar om judarna och 2:a världskriget, kortfattat.
Jag trodde först att filmen skulle vara skitdålig, helst när den var svart-vit men visst är det tillåtet att ändra sig? Och eftersom att den bygger på verklighet så blir den ännu bättre.

Vi får ta del av den oförglömliga, sanna historien om den gåtfulle Oscar Schindler, medlem i nazistpartiet, kvinnokarl och krigsprofitör som räddade över 1 100 judar undan förintelsen. Det är berättelsen om en man som gjorde en insatts - och om de som överlevde en av de mörkaste kapitlen i mänsklighetens historia på grund av vad han gjorde.

Titeln syftar på Schindlers namnlista över judar som han räddade genom att de fick arbeta i hans fabrik istället för att skickas till läger. Filmen är baserad på en verklighetsbaserad roman av den australiske författaren Thomas Keneally. Boken gavs först ut som Schindler's Ark på engelska, men har senare publicerats under samma namn som filmen.


Filmen är tre timmar lång, men lätt värd att se. Jag kan säga det hundra gånger till men jag tror att många skulle bli lite less då...
Nu hoppas jag bara på att Johan kan fixa hem Anne Franks Dagbok också nån dag så jag får se den med igen. Vi såg den en gång på skolan i Bjurholm och filmen etsade sig fast i min hjärna.
Jag har alltid varit intresserad av vad som hände under 2:a världskriget. Därav mitt intresse av dom tidigare nämnda filmerna.


Gula är löven

2010-09-29 - 17:27:40
Det är höst när löven ligger överallt längs gator och vägar. Och man är verkligen ett höstbarn när man tycker om att gå och sparka i löven.

Har hunnit göra ganska mycket idag tycker jag. Biologi och matte först. Sen en sväng ner på stan och hämtade (och lämnade) linser + bokade en tid för koll i slutet på oktober.
Hann även spana in en jacka som jag ska fråga snällt om jag kan få den i födelsedagspresent, annars köper jag den nog själv. Jackan som jag har nu är lite kall när det är nära nollan på mornarna.

Lånekort

Och på hemvägen gick jag in på Stadsbiblioteket för att skaffa mig ett lånekort. Lite problem var det eftersom att jag tydligen radan hade två stycken, men som jag aldrig har fått. Men efter några om och men så fick jag mig ett nytt lånekort. Så nu är jag stolt ägare av ett svart kort med tre konstiga filurer på. Coolt va?

Nu tror jag att jag måste vila fötterna mina. Har lite ont i dom från promenaden igår med Jesper. Blev en tvåtimmars promenad. Och idag har jag gått en hel del också. Jag har väl inte dom bästa skorna för att gå mycket, men jag gillar dom. Skiter i om jag får ont i fötterna. Just nu i alla fall...

Tjosan

2010-09-28 - 15:52:47
Huh. Sitter här i soffan, ser på tv och njuter av lugnet. Har ganska nyss kommit hem efter några timmar biologi. Dagens snack var gener, DNA, GMO och sånt. Rätt så intressant med tanke på att man kan få reda på hur mycket som helst genom att bara ha en bloddeoppe på 2x2 mm.

Nån som tänkt på att mycket av maten som vi äter är genmanipulerad? Eller hur skulle det vara att ha en klon av sig själv i garderoben som man kan ta "reservdelar" från? En sak jag har tänkt på är forskningen inom medicin. Lite ond men ändå, tanken finns där: mindre sjukdomar - större överlevnad - fler människor - mindre mat - mindre plats.

Ikväll blir det nog inte så mycket plugg. Kanske lite matte, men inte mer. Jag ska också gå en promenad med Jepser ikväll. Några veckor sen man träffa han.

Och nu blev det liv i stugan..!

Foton till tusen

2010-09-27 - 20:49:59
Har suttit och kollat igenom mina drygt 2500 bilder (!)... Måste rensa snart tror jag. Hittade några som jag totalt glömt bort, från när vi var i Järnäs i sommar. Minnet är kort!

Promenix

2010-09-27 - 17:21:26
Har varit ute och gått med Ticko. Från Teg till Haga och lite omvägar här och där. Det blev ungefär en timmes prommenad, skönt.
Det var lite svårt ibland att försöka styra Ticko bland alla glasbitar som låg efter vägen. Hoppas verkligen att han inte fått nån i tassen. Jag förstår inte varför folk ska slänga glasflaskor på gångbanor...

En gammal bild, från april.

Frostskador

2010-09-27 - 12:34:08
Ligger i sängen under täcket och håller allvarligt talat på att frysa ihjäl!
I morse var jag upp med tuppen (helt otroligt, med tanke på att jag bara sov några få timmar) och kände mig pigg och glad. Det är jag inte längre... Det var minusgrader när jag gick till universitetet, och min jacka är inte tillräckligt varm märkte jag. Men det är sånt som ingår när det är höst, att frysa.
Men man ska väl då ändå inte behöva frysa när man sitter vid skolbänken?? Jag lovar, det var max 17 grader i klassrummet! Jag klarade 40 minuter innan jackan åkte på igen. Innan lektionen var slut satt alla med jackorna på...

Intressant att höra om hur kallt det är va?

Hade i alla fall biologi idag. Individens genetik. Nu på eftermiddagen har vi ingenting, riktigt skönt! Jag är så trött nu så jag funderar på att sova. Eller så kanske jag borde plugga. Lär nog bli det sista alternativet.

Måste kanske äta nått till lunch också?

Bildbomb

2010-09-26 - 23:49:22

Två bilder från igår

2010-09-26 - 13:24:34
Det blev lite halvsent igår, kom hem vid halv ett. Men kul var det. Såg på Torkel i knipa, hos Sandra. Det måste vara världens mest klockrena film egentligen! Alla borde se den, kanske inte barn då.

Nu ser jag på Populärmusik från Vittula. En väldigt mysko film, men lite smårolig. "Paja ligg int i Sverige". Och tydligen så är det grymt roligt att dricka öl och titta på tvättmaskinen..! Hur kul kan man ha?
Snart ska vi gå och fika hos farmor också. Och ikväll ska jag till stan, vid halv sju. He bli naajs!


Fotodag

2010-09-25 - 20:11:14
Har varit med Sandra hela eftermiddagen och fotat. Jag fick låna en kamera eftersom att min är i stan...
Vi har varit och gått nere i byn efter älven och nu ikväll var vi i storforsen, dock var det lite mörkt... Men det blev lite fina bilder ändå. Dom lär väl komma upp i morrn, antar jag, när jag har kommit till stan.

Vimsan

2010-09-25 - 15:12:42
Vimsan hade varit försvunnen sen i tisdags, men i dag kom hon hem igen. Lite tilltuffsad svans, hungrig och väldigt kelsjuk. Fina Vimsan.
Vi gissar på att det är den gula hemlösakatten som har varit ond med Vimsan... Han är inte alls snäll med andra katter.

Men huvudsaken är att Vimsan är hemma igen!

Vad heter bandet?!

2010-09-25 - 12:58:55
Riff Raff Ruff!

Vilken superkväll det blev igår (för min del i alla fall...)!
Äkte med Linda från stan, i hennes nya bil. Sen satt vi hos hon och pratade och drack lite cider innan det var dags att bege sig till Wärsan för att äta tacos med mamma och kusinerna Tessan och Maggan. Mycket trevligt. Vid nio började lite nytt folk komma dit, plus Sandra.

När det är Riff Raff Ruff som spela och det är i Bjurholm, då behövs det inte nämnas nått mer. Inte annat än att det var trevligt och roligt! I Bjurholm händer det! Dock var det lite tråkigt att alla inte kunde ha lika kul...

Och nu har jag gått och blivit tjuv också. Snodde lite bilder av Tessan..!


Ännu en värd skoldag

2010-09-24 - 10:03:33
En väldigt kort dag på universitetet idag. En halvtimme. Vi fick tillbaka matteprovet och resultatet ska inte nämnas här, det räcker att säga att jag är nöjd.

Nu sitter jag på sängen och borde egentligen ta itu med mina saker, alltså packa ner allt i min väska. Men istället så ser jag på tv, på Barnkanalen! Det är lite småkul faktiskt.
Måste nog ner på stan också, innan jag ska åka med Linda hem. Har jag tur så kan pappa komma och köra mig ner på stan (blev lite lat). Måste till optikern (igen) och säga att den nya linsen är bra. Jag vet att jag kan ringa dit, men jag hatar att prata i telefon. Jag har en liten skräck för telefonprat haha.

Tv

2010-09-23 - 22:06:57
Har sett på Hockeykväll, men missade det mesta... Hann se 10 minuter i alla fall. Och taggat för kvällen så vann Skellefteå mot Modo också. 4-1 till Skellefteå! Nu kan jag vara glad nån dag eller två.
Ja, jag gillar hockey och ja jag gillar Skellefteå AIK, om det var nån som inte visste det. Nu behöver ingen undra!

http://blogg.passagen.se/stellbrell/resource/Internet%20Explorer%20Wallpaper.bmp

Nu är det debatt på SVT1. Kan bli spännande att se. Det ska visst vara snack om "Kungarna av Tylösand". Jag har aldrig sett dom där "kungarna", men har ju hört mycket om programmet.

http://3.bp.blogspot.com/_f7me5b15ZaI/SZLqxNkuebI/AAAAAAAAKF8/i6JkylUaxZc/s400/arguing.jpg

Pixlr.com

2010-09-23 - 19:41:58

Linser och kinamat

2010-09-23 - 17:56:07
Matte hela dagen, men jag har inte gjort nått. Haft huvudvärk större delen av dagen, pga mina linser. Började på nya linser igår men dom är nått fel på har jag kommit fram till. Vänstra linsen är suddig och den sitter inte rätt på ögat.
Bestämde mig för att gå till optikern, så vid halv fyra traskade jag ner mot centrum. I trapphuset till optikern så mötte jag min moster Sari. Jag hade till och med sån tur att jag fick följa med hon, Ingemar, Linda och Helen och käka kinamat. Inte illa! Oj, höll på glömma: fick en ny lins hos optikern att prova.

Nu ska jag städa lite här och plocka ihop mina saker. Ska bära in allt till huset ikväll, hinner inte i morrn. Det är en som ska ha lägenheten nästa vecka.
Åker hem ganska tidigt i morrn, antingen med mamma och pappa eller med Linda. Får se hur det blir. Smidigast blir nog om jag åker med Linda, eftersom att jag ska stanna hos hon.

Boktips

2010-09-22 - 23:06:29
Nu är det hög tid att sova. Kommer nog sova som en stock hela natten och inte höra när alarmet ringer i morgon bitti... Känns som så just nu i alla fall, men det kommer väl vara som vanligt att jag vaknar 10 min innan alarmet. Standard.

Ska läsa lite först. När Änglar Gråter av Sharon Sala. En riktigt bra bok faktiskt. Jag var skeptisk till boken innan jag började läsa men efter två sidor så var jag fast.

Jade har varit i helvetet- och överlevt. Men åren hon tvingades leva med sektledaren för Glädjens Folk har satt djupa spår. Under hela sin uppväxt utsattes Jade för det värsta som kan drabba ett barn.

Jades far har aldrig gett upp hoppet om att återse sin kidnappade dotter. Nu, många år senare, har han lyckats hitta henne. Återföreningen väcker sensation i pressen, vilket får oanade konsekvenser. Där ute lurar djävulen från förr, och för att Jade inte ska avslöja sin barndoms fasansfulla hemligheter är han beredd att döda.
Och nu vet han var Jade finns...

Läs, läs, LÄS!

Två bilar

2010-09-22 - 20:43:25
När jag var ute och gick såg jag en mycket vacker bil nere på kajen, en Mustang. Jag var tvungen att vända mig om och kolla lite extra på den.

 

En annan bil som man verkligen hade vänt sig om för att kolla en extra gång på är Ford f650. En gigantisk (last-)bil. Om man missade att se den bilen så skulle man vara blind.


Men fortfarande, jag blev lite småkär i Mustangen alltså. Tänk er att brumma runt i en sån! Hade varit kung!

"Vad skulle en myskoxe göra här?"

2010-09-22 - 18:41:37
Så var ännu en dag avklarad. Och jag är astrött... Mattetestet idag gick faktiskt rätt bra. Det kändes bra i alla fall. Nu ska jag ta ett litet break i mattepluggandet några dagar, är less på alla siffror och bokstäver.

Jag har hunnit ringa Tessan ikväll och höra lite hur det blir på fredag. Vi (Tessan, Maggan, jag, kanske nån till) ska ju på Wärdshuset i Bjurholm och käka tacosbuffé. Men det bästa av allt, Riff Raff Ruff spelar på kvällen! Alla måste ju dit och rocka loss! Hoppas på att det blir en trevlig kväll.

Angående rubriken så sa dom så på tv nyss...

Snart är det godnatt med min vante...

2010-09-21 - 23:07:53
Som rubriken lyder så är min vante trasig... Var ute och gick en liten sväng nyss, då jag fastnade på nått konstigt sätt med vanten i dragkedjan på jackan. Fast jag märkte inte det så jag typ slet loss vanten och vipps, nu är det ett hål i tummen... Mina älskade vantar, dom har faktiskt hängt med i fem år. Hur lyckas jag..? *Suck*
Jag får trösta mig själv med att dricka vatten (kom inte på nått bättre haha).

Jag tror det är dags att sova nu också, känner att ögonen faller igen mer och mer. Hinner jag ens publicera det här??

Året

2010-09-21 - 20:47:59
Vinter -09/10Vår -10Sommar -10Höst -10

Spellista

2010-09-21 - 18:13:42
Har en spellista på spotify för stunder då det ska pluggas. Helt perfekt, har även dessa låtar på mobilen så jag kan lyssna på när jag sitter på skolan och har matte.
Jag kan helt ärligt inte göra nått när jag är på skolan och inte lyssnar på musik, då hör jag bara alla andra och blir irriterad. Så mycket bättre då att kunna lyssna på musik. Synd bara att man inte får lyssna på musik på proven. Tror inte att jag vågar trotsa lagarna nu på universitetet! På gymnasiet lyckades jag alltid dölja att jag lyssnade på musik under proven, man har ju talang^^

Här är i alla fall SPELLISTAN

Plugg, plugg, plugg

2010-09-21 - 15:22:36
Jag har inte turen på min sida. Det ösregnade när jag skulle hem. Nu är jag blå på benen (brallorna som färgade av sig) och sitter med datorn i knäet för att jobba lite med biologin. Jag och några till ska skriva om DNA-analys, kan bli ganska spännande. Får se hur mycket jag orkar skriva på det idag, måste hinna med lite matte också och självklart lite tv-tittande. Det är ju Idol och House ikväll. Ska nog sova tidigt också, har längtat efter lite sömn hela dagen.

Sådär lagom blöt.

Måndagsgöra

2010-09-21 - 11:55:57
Regnet vräker ner! Det som såg ut att bli så bra väder idag, när jag vaknade... Men ikket. Man ska i stället bli genomsur av att gå och skaffa sig nått att äta! Inte okej för fem öre. Jag hoppas innerligt att det inte regnar när jag slutar vid fyra. Jag har inte nån lust att gå ner till Haga i detta ösregn. Fast om det ösregnar då så kommer jag vara blöt in på skinnet innan jag hunnit lämna campus-området så då är det lika bra att fortsätta gå, när man redan är blöt tänkte jag. Låter trevlig va? Ingen som kan komma med sin fina bil och hämta mig? Nähä inte de...

Medans det ännu var uppehåll i morse så satt jag och räknade matte. Jag blir ju snart galen av allt. Det är mer bokstäver än siffror som vi räknar med och då blir det svårt att hålla reda på allt. Dessutom så har vi "prov" i morrn. Det ger inget betyg utan bara extrapoäng till Tentan, vilket är bra. Men ni kan ju räkna med att det blir att råplugga ikväll.
Klockan ett börjar biologin. Om det inte vore för att det var grupparbete idag så hade jag mer än gärna gått hem och sovit. Tror inte jag hade gjort det ändå, men i alla fall.
Ska bara ta det lungt fram till halv ett, sen måste jag hitta klassrummet. Det tar sin lilla tid. Macka till lunch idag och en drickyoghurt. Mumma!

Ska stänga ner datorn nu och fortsätta läsa en bok och käka min goda ostbaguette ett tag nu, sen kan ni ju hoppas på att jag inte regnar bort på hemvägen!

Småkyligt ute!

2010-09-20 - 22:18:58
Pallade inte så mycket plugg. Har precis kommit in från en tre timmars prommenad. Gick en sväng ut på Teg och sen ut till dragonfältet. Sen har jag bara vandrat runt lite i stan, suttit på kajen och så. Ganska skönt med en långpromenad faktiskt. Det behövdes. Nu är det filmdags. Det blir Snabba Cash i stället. Har velat se den länge och nu är det alltså dags. Jippi!

Matte i morrn och biologi på eftermiddagen, ser väl om jag överlever. Johan åker upp till Kittkiöjärvi i morrn också, utan mig... Tråkigt men sant. Fast han kommer nog tillbaka på fredag, när jag åker till Bjurholm. Proffsigt!

Matematik 4000 C

2010-09-20 - 19:04:27
Matteplugg hela kvällen. Inte så jättetaggat men det måste göras. Ungefär som med städning. Fast i städning får man i och för sig inte betyg....

Hela dagen har det varit biologi också, lyssnade på genetik. På eftermiddagen gjorde vi en lab. Vi skulle titta på celldelning. Riktigt kul faktisk, speciellt när man kan diskutera på roliga personer.
I morrn ska vi börja med ett grupparbete, kan bli spännande. Hoppas på att jag får vara i en bra grupp...

Nä, åter till matteboken.

Sixten

2010-09-20 - 17:24:31

Brun

2010-09-20 - 11:31:59
Igår röstade jag faktiskt. Det var inte så spännande som jag trott... Ja och jag gissar att dom flesta vet resultatet.
Jag hann även åka till Umeå igår. På kvällen gick jag och Johan och såg I rymden finnns inga känslor. En väldigt bra film! Rekomenderas starkt om man vill skratta!

Justja, berättelsen om hårfärgen var det. För att göra den kort, på förpackningen stod det askblond. Resultatet?Dålig bild, men visst syns det att det inte är askblond..?

Cam-bilder...

2010-09-18 - 22:39:56
Har precis kommit hem från Lill-vännäs och Ingemar och Sari. När vi var där började jag fundera över hur mycket som förändras. När jag var liten så var vi i Lill-vännäs var och varannan helg och hälsade på. Ofta sov jag över hos Linda och vi lekte mycket i snön eller liknande. Aldrig en tråkig stund. Ibland kan jag sakna dom tiderna.

Men nu ska jag i alla fall traska över till Sixten och Torsten och vara kattvakt, sova alltså. Kan bli spännande, eller så somnar jag på fem röda för att jag är så trött...
Jojuste, har färgat håret också. Resultat? Heh... Kolla på bilderna nedan och bedöm själva så gott det går i svartvit. Ska visa bättre i morrn och berätta hela historien. Inte mitt fel att det blev som det blev, även om det inte blev alltför taskigt.

Flugsvamp

2010-09-18 - 15:33:37
Har varit med mamma i Bjurholm idag och där var det liv och rörelse. Det var till och med nån slags scen där med några som sjöng. I lilla Bjurholm! Monika var här på fika nyss också. Och jag har fotat lite svampar. Det var dagen hittills.
Ikväll ska jag vara kattvakt hos Tessan. Lilla Sixten och Torsten behöver sälskap. Hoppas att Sixten inte är alltför vild när jag ska sova. Har ju hört att han kan vara det! Men jag ska nog se till att han sover.


Hemma igen

2010-09-18 - 00:22:41
Har kommit hem från Tessan nu. Försökte fånga Sixten på bild, vilket inte var det lättaste. Inte ens i närheten. Men några bilder blev det.
Filmen, Prinsessan och Grodan, var riktigt bra och rolig! Disney-filmer är dom bästa. Måste skriva om disneyfilmer i morrn tror jag. Fick ju även fika hos Tessan, en mumsig kladdkaka! Gott gott.
Dags för att sova lite!
En bild på lilla Sixten, fler kommer när jag är i stan igen. Det går så segt att ladda upp bilder här hemma...

Prinsessan och Grodan

2010-09-17 - 17:38:13
Oj, tröttheten kom över mig. Somnade i fotöljen i nån timme. Blev helt plötsligt jättetrött... Nu har jag tagit mig från tv-rummet till mitt eget rum för att sitta på sängen och gäspa.

Ska fika och se film hos Tessan ikväll! Prinsessan och Grodan är filmen. Inga fördommar nu. Tecknade barnfilmer brukar vara riktigt roliga. I alla fall om man har rätt humor, vilket jag har och större delen av min släkt!
Jag har faktiskt sett framemot att få se den här filmen sen i julas när det visades lite av filmen i Kalle Anka på julafton. Det här blir helgreat


15.32

2010-09-17 - 15:32:02
Usch vad mycket folk det var på bussen idag, överfullt. Tur att jag var bland dom första som steg på, annars hade det blivit ståplats. Fick inte säga hejdå till Johan heller, han var inte hemma. Men nu sitter jag i alla fall hemma och gissa vad? Jag ska snart se på Simpsons! Jag tror att jag har blivit beroende...
Juste, kan trösta alla stadsbor med att det regnar här också+-+-+-+-+-+-+

2010-09-17 - 11:12:45
Nu är det helg! Ni anar inte hur skönt det är. Har precis ätit frukost och ser lite på tv. Nej, jag orkade inte äta frukost i morse... Mår lite småkasst på mornarna pga förkylning som är på G.
Klockan ett går bussen hem och där hemma väntar bara plugg... Måste ju fixa det här nu.
Jag ska fixa ihop mina saker nu som ska med hem och sen ska jag sooova... Nä, jag ska se Simpsons. Förvånande va?? Upptäckte för några dagar sen att det går ett avsnitt 11.20 också. Lycka för mig!
Nu är det bara reklam på tv...

Ni vet typ tvshop eller vad det heter. Jag förstår inte att folk går på reklamerna om allt som har med viktminskning att göra. Jo, men det är ju ofta nån kan gå ner 20 kilo på en månad. Eller nått sånt.
Är det inte bättre att spara dom där 1000 kronorna och gå ut och gå en extra gång om dagen istället? Funkar nog minst lika bra...

Det var min åsikt.

Vem sa att man måste vara normal?

2010-09-16 - 22:07:13
Kom nyss hem efter en liten biltur med mercan. Nu är det väl sova som gäller snart... Upp i morrn vid halv sju för att vid åtta bege sig mot tre timmar matte. Fredagseftermiddagarna är alltid fria, det är riktigt härligt.
Åker hem till lilla Agnäs vid ett i morrn. Det är ju val i helgen så jag måste vara hemma, måste och måste... Ni fattar.
Har egentligen ingen aning om vad jag ska rösta på men jag kommer nog på nått innan söndagen. Det är första gången som jag röstar så vad mer kan man begära haha? Det är nästan så att jag inte orkar bry mig ens...

Nu blir det lite tv-tittande. God Natt från mig!

Simpsons & Carte d'Or

2010-09-16 - 16:13:59
Just nu sitter jag och ser på Simpsons och äter glass. Bäst! Jag älskar Simpsons och jag älskar glass! Har två glassfavoriter; Carte d'Or Chocolate Red Fruit och den bästa Carte d'Or Rasberry Cheesecake.

Carte d'Or Smultron

 

Carte d'Or Smultron

Man vill bara ha mer när man väl har börjat äta! Nästan i alla fall, det kan hända att man blir mätt också... Men endå, dessa två rekomenderas starkt!

En ny dag, en ny början

2010-09-16 - 10:37:10
Två saker att säga som jag inte hann i går:

  1. Tänk att man är så omtyckt av småskyttarna i Bjurholm att dom blir helt galna när min mamma sa att hon inte visste om jag skulle fortsätta skjuta. Det känns verkligen bra när dom också bryr sig
  2. Jag älskar att åka buss när det är mörkt ute. Älskar att åka buss i övrigt också, men just när det är mörkt blir det mycket mysigare eller vad man ska säga. Läsa en bra bok och lyssna på bra musik.
Så nu var det gjort. Idag är det matte som gäller. Vid halv ett ska jag pallra mig upp till universitetet och lyssna lite på läraren, så var ännu en dag gjord.

När Änglar Gråter

2010-09-15 - 23:03:06
Åter i Umeå! Nu är det film med älsklingen som gäller! Dagens tillbehör:

En bild, två bilder, tre...

2010-09-15 - 11:03:31

Det är lite halvdassigt väder idag, men det är ju ändå höst. Det kommer alltså bli en inne dag idag. Läsa matte, biologi, spela spel, se film, tvätta kläder, slänga ner allt i en väska som ska med till stan och sen bara vänta på bussen. Tvätten är snart klar och pluggandet började jag med för några timmar sen, så två delar av min dagsplan är nästan bortgjorda. Snabb och effektiv.

I morse när jag vaknade så stod klockan på 06.25, exakt den tiden som jag förut brukade kliva upp när jag skulle till skolan. Nästan jämt på vardagarna när jag är här hemma så vaknar jag upp den tiden. Vet inte vad felet är.

Hittade lite bilder...När jag kollade igenom alla bilder så hittade jag bilder från våra bilresor i Norge också. Det var så himla fint där!

Kvällens aktiviteter

2010-09-14 - 22:42:00

Hälsade på hos Tessan ikväll och hennes nya kisse Sixten. Så söt! Hade inte kameran med mig så kan inte visa nån bild, men det kommer senare förhoppningsvis!

Har även hunnit med att kolla lite på matten. Ska jag vara helt ärlig så är jag inte ens i närheten av att vara lite taggad på provet som är nästa vecka... I och för sig så är det ju frivillig, men jag kan inte se nån anledning till att inte göra provet. Det blir att plugga i helgen som en liten galning.
Ska strax krypa ner i sängen och se på film, Veronica Mars. En superbra serie! Dessutom så har jag alla tre säsongerna *stolt*. Det finns en fjärde också, men inte här i Sverige. Dåligt.

Jag tycker det är är synd att min dator är så liten. Det går inte att ha spel på den för den är en anningen för seg och vars ska jag trycka in cd:n..? Jag älskar The Sims-spelen. Jag gillar att bygga hus, det är grymt kul. Jag vet att det är lite "what?-varning" men det skiter jag i. Det är ändå kul att bygga hus. Eller RollerCoaster, bygga nöjesparker. Nejdå jag gillar inte att (typ) designa, inte alls.
Men det är alltså synd att jag inte kan göra allt det där på min dator...

En snabb update

2010-09-14 - 15:23:09

Är hemma nu, sitter framför datorn med Vimsan i knäet. Tror hon har saknat mig! Jag lämnade kvar min dator i stan så jag använder "stora" datorn... Hur seg som helst! Eller det är nätet som är segt.
Nu ska jag ta och öppna min hög med brev som ligger och väntar...

Snörvel

2010-09-14 - 10:04:11
Förkylningen gör verkligen ett bra arbete... Orkade inte gå till skolan i morse. Hade ont i huvudet och halsen, snorig och kände mig sådär småless. Nu är i alla fall huvudvärken borta, framsteg!
Klockan ett idag ska jag sätta mig på bussen hem. Ska faktiskt bli riktigt skönt. Jag ska bara ta det lugnt, plugga lite och ta det lugnt igen.

Kottar- Bilder

2010-09-14 - 00:04:09

Kottar

2010-09-13 - 23:40:33
Har nyss kommit in efter en lång promenad. Nere vid kajen vandrade en ensam och ledsen igelkotte. Han var nog självmordsbenägen eftersom att han gick rätt mot älvkanten... Men jag räddade kotten. Jag lyckades valla han upp mot säkrare mark igen. Jag tror dock inte att han var så tacksam. När jag och Johan skulle gå vidare så sprang kotten mot kanten igen, jag snodde mig om och ville inte se om han druttade i älven. Skulle inte förvåna mig om han trillade i för han hade nog ingen koll... Stackars kotten.
Sen såg vi en till kotte vid ett källarfönster, det kryllar av kottar! Bilder på den första kotten kommer sen när jag får tag på dom från Johans mobil.

Nu sitter jag och kollar lite i matteboken. Jag tror att det blir plugg nu resten av veckan, det blir superbra. Har ju ett litet prov på onsdag så det kan ju vara bra att kunna lite då. I Biologin finns inte så mycket att plugga på just nu, bara att läsa igenom det vi gjort på dagarna. Men det går fort.

Linjära funktioner, konjugatreglen, kvadreringsregler, rationella uttryck... Tummen upp...

Rönnbär

2010-09-13 - 17:54:50
Slut på dagen... Nu är det kväll och bara vila som gäller. Jag har nog en förkylning på G, det känns som så. Jag är bara trött, slö och har lite småont i halsen. Skulle kunna göra vad som helst tror jag för att få vara hemma i morrn.
Ska i alla fall gå ut på en liten promenad senare, måste utnytja det fina höstvädret.

Lunchtid

2010-09-13 - 11:34:32
Morgonens lektion blev en hel timme kortare! Ni anar  inte hur skönt det kändes när jag kollade på klockan när läraren sa att han var klar. 10.29. Förhoppningsvis blir även eftermiddagens pass en timme kortare eftersom att vi ska ha lab.
Nu är jag hemma på lunch och jag är fruktansvärt trött... Det slutar väl med att jag lägger mig på soffan, somnar där och vaknar upp vid fyra..!

Nä, jag ska försöka undvika det. Jag ska ta med mig kameran när jag ska tillbaka till skolan och när jag slutar så ska jag försöka ta lite bilder när jag går hem. Det är höst!!!! Alla dessa färgglada träd. Ni måste hålla med om att september är en färgglad månad!
Än är det inte jättemycket röda, oranga, gula löv, men lite här och där finns det. Det är så fint.

Magen ropar på mat nu..!

Aj, aj

2010-09-12 - 23:25:59
Det blir nog ingen film, klockan bara rusar iväg..! Ska sova på engång istället anntar jag.

Usch, jag har lite småont i min hand nu igen. Det ilar i leden, i lillfingret och handleden på vänstra handen. Det gör inte ont så att man börjar gråta, det är bara irriterande. Jag förstår inte varför det blir så ibland... Det kan vara i allt från bara några minuter till några dagar. Och läkarna hittar inget fel, så skojigt! Men jag ska inte klaga... Jag antar att ilningarna är "tacken" för att det saknas tre fingrar.

Nu har Johan visst somnat så det är väl bäst att jag går och borstar tänderna nu och sen följer Johans exempel. Låter bra va? Jag visste väl det!

Grått

2010-09-12 - 22:38:32
Har faktiskt inte gjort nått idag. Gick ut på en liten promenad, men det är också det enda. Har mest sett på tv. Värt liv... Jag har i och för sig lekt lite med designen här också, i brist på annat. Tryck F5 om det inte är nån skillnad. Jag är ju en sån som gillar tråkiga färger som svart, vit, grå osv. Så ni får ha förståelse för om det är lite färglöst ;)

I morrn är det åter till plugget, biologi hela dagen. Inte så jättetaggat med föreläsning i tre timmar och sen tre timmar till, men vad gör man?
Däremot så är vi "lediga" (vi ska läsa hemma) på tisdag så då kan jag åka hem till Agnäs, längtar. På onsdag är ledigt på riktigt så jag åker tillbaka till stan på onsdagskvällen.

Nä, jag ska kanske ta och se nån film och sen sova lite!

Bilar bilar bilar...

2010-09-12 - 16:09:17
Tjosan!

Lördagen tillbringades i garaget och titta på när grabbarna monterade sportstolar i mercan. Det tog bara sex, sju timmar. Sen blev det lite bilåkning, först mercan och sen dodgen. Ja, det var lördagen i stora drag och idag är det värsta slappardagen. Men det är skönt, en sån här regnig dag. Ska snart ut på en liten promenad och röra lite på mig. Kan ju inte se på tv heeela dagen...

Hejsan

2010-09-11 - 18:14:40
Ingen uppdatering. Anledning? Jag är i garaget igen... Nu är det montering av sportstolar i mercan som gäller. Det känns ganska långdraget, men det är bara att hålla god min.

Mercedes-Benz

2010-09-10 - 23:20:18
Vad har hänt dom senaste tolv timmarna då? Jo, allt kretsar kring mercan just nu. Jag följde med på en åktur på eftermiddagen, piiiinsamt... Haha nä men mercan är inte allt för diskret. Tänk om den hade varit Johans "riktiga" bil... Har även hunnit med en storstädning av bilen. Dammsugning av allt. Att det kan vara så mycket skit i en sån liten bil. Nu på kvällen var det jag som fick äran att ratta bilen, på en stor vändplan ute i skogen faktiskt så ni kan vara lugna. Blev ganska mycket sladd! Kul kul!
Om nån timme ska vi ut med Dodgen och kolla läget i stan, kanske hittar nått spännande?

Några bilder från idag när jag satt och väntade i mercan.

Hårigt

2010-09-10 - 11:00:59
Jag måste bara få visa en sak, som jag upptäckte nyss. Jag har så mycket hår på skallen så min snedbena syns knappt! Alltså, det är bara ett enda tjorv.
En bild att jämföra med och två på min kaluffs! Nån som förstår vad jag menar?

God morgon alla glada!

2010-09-10 - 09:45:34
Spelade tv-spel igår kväll. Typ döda, döda, döda! Jag blir så sjukt taggad när det gäller såna spel så det är ju inte sant. Men för att vara första gången som jag spelade så tycker jag att jag var duktig, jag vann ju några gånger!

Idag är jag hemma och pluggar. Varför gå till universitetet och göra precis samma sak som jag kan göra här? Dessutom är det mindre pratkvarnar här...
Ska tydligen också merca ikväll också. Johans "fina" merca. Nä, men han har faktiskt fått den att se någorlunda ut, med vinge och allt! Kanske kan knäppa en bild på den och visa här, så får ni se... En syn man aldrig glömmer!

Annars då? Ja, min älskade mobil är inte så älskad längre. Kameran fungerar inte. Om man öppnar linsskyddet så står det bara "öppna linsskyddet" och 4:an är lite halvklapp. Sen vågar jag inte låta den dö heller, då tar det ungefär en halvtimme att starta den igen. Plus att när folk ringer mig så hör dom knappt vad jag säger, men det är ju inte mitt problem haha!

Jag HETer eMma och ÄR trÖTt... O_o

Grattis <3!

2010-09-09 - 10:53:35
Värd dag... Det är matte som står på schemat idag. Men läraren är hemma med sjukt barn! Stannar kvar på universitetet i alla fall fram till tolv och jobbar lite matte. Visst är jag duktig?
Sen ska jag hem på födelsedagskalas (hehe). Johan fyller år idag, och Henke också, så grattis till dom!

Dessutom känner jag mig som en lurventott idag...

Umeå by night

2010-09-08 - 23:24:55
Det här har inget med bilderna att göra, men tyska kortspel är inget att leka med!


God eftermiddag

2010-09-08 - 16:06:17
Hade sjukt ont i huvudet när jag vaknade i morse så jag bestämde mig för att ligga kvar och sova i stället för att släppa mig till universitetet. Gick dit på eftermiddagen, men där var jag i 45 minuter kanske. Vi fick sluta tidigt. Gick ner till centrum, det så skönt att gå även fast man alltid får höra "Men ta bussen!". Men varför ta bussen när det tar typ en halvtimme att gå bara?
Jag i alla fall skaffat mig en  stickad grå kofta nu (äntligen). Jag har i flera år velat ha en, men aldrig skaffat mig en. Men i dag så var det dags, tyckte jag. Det var alltså dagens inköp, plus fem par sockar och linsvätska. Men det är sånt som man behöver...
Jag och Johan gick även och fikade på Mekka, kladdkaka! Mumsigt!

Nu ska jag bara sitta och ta det lugnt ett tag, kände för att vara lite slö. Men det är väl tillåtet, eller hur?

Min fina kofta, fast grå.

OBS!

2010-09-07 - 18:01:40
Följande bilder är allt annat än seriösa.


Tisdagens början

2010-09-07 - 11:05:02
Hemma på lunch nu. Har suttit och räknat matte hela förmiddagen så nu är jag less. Börjar biologin kl 13 så det blir en långlunch. Nu, mat!
Köpte nya skor igår, förresten. På skokanonen. Kanon!


Hmm, dom var inte så fina på bild...

Garaget

2010-09-06 - 22:12:59
Följde med Johan till garaget ikväll, det blev sex timmar där. Men det var faktiskt roligt. Blev även en hög med bilder, som kommer i morrn.
Nu är det dags för en dusch och sen film!
God natt alla!

Rakhyvel kanske?

2010-09-06 - 15:53:18
Har nyss kommit "hem" från universitetet. Vi fick sluta nästan en hel timme tidigare!!
Biologi hela dagen, växter. På eftermiddagen fick vi kolla på lite olika växter i mikroskop. Jag och en annan tjej, alisa (typ), hittade även små skorvar som var myyycket mer intressanta än några döda växter och kottar. Skorvarna var pyttesmå, men jag var tvungen att sticka kniven i en som bara hoppade omkring. Mordiskt. Men jäklar vad lurvig han var, jag tyckte att han kunde ha rakat sig lite...

Det var dagens roliga händelser, fler kommer!

Fem

2010-09-05 - 21:41:01
Dom enda vettiga böckerna som Johan har i sin bokhylla är Fem-böckerna. Och Rona Rövardotter förstås. Men jag har i alla fall plöjt igenom en av Fem-böckerna. Vilka minnen. Jag läste alla när jag var liten, tyckte dom var så bra då. Kan ju säga att dom inte är sämre nu. Men dom är ju mer för barn...

Sandbläst

2010-09-05 - 19:47:49
Har lite att göra men vad gör det?

Remember me!

2010-09-05 - 16:34:17
Usch, jag vill verkligen inte göra nått idag! Måste ju ladda upp inför morgondagen? Har mest suttit framför tv:n hittills. Simpsons (!), Family Guy, 17 again. Nu är jag less på tv också.
Har slängt iväg ett mail också. Jag ska skicka tillbaka biologiboken som jag beställde, eftersom att det tydligen var fel... Men i alla fall så måste man skicka ett mail till bokus kundservice för att få returadressen och returnummret. Jag fick svar efter, typ, 20 minuter: "vi har mycket att göra just nu, men vi svarar så fort vi kan." Värt mail... Dom kommer säkert hinna glömma bort mig!

Helgen

2010-09-05 - 13:43:57
Grattis till Adam som fyllde 20 år igår! Det blev ett litet kalas för han på garaget på dagen, sen lite bilmek. På kvällen var det middag hos hans föräldrar. Synd att jag inte kunde äta nått bara... Men annars var det trevligt!
Vid elva så följde jag med Ida och Jesper och deras kompisar på Krogen Krogen. Det var verkligen en trevlig upplevelse måste jag säga haha! Men jag tycker synd om dom som var tvungen att cykla hem..!

Jaa, i morse var jag pigg och alert vid halv åtta... Inte mänskligt med tanke på att jag kom hem vid halv fyra i natt, efter några teuqila. Men jag vet inte hur jag är skapad, jag vaknar alltid jättetidigt när jag har gått i säng sent.
I alla fall så var det full rulle hela gårdagen. Resten av den här dagen ska tillbringas med massor av film...

Alla ser spiknyktra ut!

Fredagsmys

2010-09-03 - 21:04:59
Nu är jag med alla 47 Isfolket-böckerna. Nu är det bara att vänta nått år eller två så jag kan börja om igen! Nä men dom är så sjukt bra, man blir rent fängslad.

Ska snart lägga mig i sängen och se på film. Tror att det blir att se några avsnitt av första säsongen av Veronica Mars. Det är faktiskt den enda serien som jag har på DVD här hemma, och nästan den enda som jag har följt på TV. Eller räknas Simpsons..?

Bruce Springsteen- One Step Up

2010-09-03 - 18:42:42
Den här låten har gått varm hittills ikväll, och det kommer fortsätta så. Älskar den bara.

Woke up this morning my house was cold
Checked out the furnace she wasn't burnin'
Went out and hoped in my old Ford
Hit the engine but she ain't turnin'
We've given each other some hard lessons lately
But we ain't learnin'
We're the same sad story that's a fact
One step up and two steps back

Bird on a wire outside my motel room
But he ain't singin'
Girl in white outside a church in June
But the church bells they ain't ringing
I'm sittin' here in this bar tonight
But all I'm thinkin' is
I'm the same old story same old act
One step up and two steps back

It's the same thing night on night
Who's wrong baby who's right
Another fight and I slam the door on
Another battle in our dirty little war
When I look at myself I don't see
The man I wanted to be
Somewhere along the line I slipped off track
I'm caught movin' one step up and two steps back

There's a girl across the bar
I get the message she's sendin'
Mmm she ain't lookin' to married
And me well honey I'm pretending
Last night I dreamed I held you in my arms
The music was never-ending
We danced as the evening sky faded to black
One step up and two steps back

Heej!

2010-09-03 - 16:08:04
Är hemma i Agnäs nu. Skönt faktsikt. Sitter och ser på Simpsons som precis har börjat. Ja, jag är lite beroende av Simpsons... Spiderpig, spiderpig.
I morrn åker jag tillbaka till Umeå, ganska tidigt till och med. Men det är då det, nu ska jag återgå till tv-tittandet.

Love the Way You Lie

2010-09-02 - 19:59:10
Har pluggat matte nu, har nog fattat galoppen nu. Har även hunnit äta middag, grillad kyckling och ris. Inte illa fakiskt.
Ja vad mera då? Just nu sitter jag och lyssnar på musik, Top List på spotify. Två låtar är bäst, Love the way you lie och Not afraid med Eminem. Dom är helt klart värda att lyssna på, så ge dom två låtarna ett försök!

Jag har lite smått tråkigt nu, kanske ska ge mig ut på en promenad runt halva stan?
Nä förresten, promenaden får vänta ungefär en timme till. Då ska jag ge mig ut med kameran tror jag!


It´s Not Me, It´s You

2010-09-02 - 16:02:11
Haha alltså seriöst, jag är så sjukt sugen att fara på krogen! Det var typ två månader sen sist, det är dags nu!

Skönt med bara halvdag idag kan jag säga. Vid två gick jag och Johan ut på Teg för att hämta hans bil på verkstaden och nu har han åkt till ö-vik. Själv ska jag nog plugga lite matte och försöka få kläm på det där med att faktorisera. Spännande.
Annars blir det en lugn kväll, är lite småtrött faktiskt. Har fortfarande inte lyckats somna innan klockan tolv... Tur att jag är lätt att få upp på morgonen.

En liten, liten hare

2010-09-01 - 22:37:41
Jag och Johan var nyss ute på en liten kvällspromenad. På vägen hem såg vi en jäääättesöt liten rund harunge!!!! Jag har aldrig sett nått sötare tror jag. Han såg rätt så vilsen ut när han hoppade runt på parkeringen, stackarn.

Nu ska jag faktiskt sova. Försöka i alla fall...

Mycket på en gång

2010-09-01 - 19:00:52
Snart är veckan slut! I morrn slutar jag halv tolv och det gör jag på fredag också! Naaajs.
Åker hem till Agnäs när jag slutat på fredag. Vet inte om jag stannar hela helgen där, eller om jag åker tillbaka till stan på lördag... Det är ett ganska svårt val. Men det lär väl märkas hur det blir, förmodar jag.

Ja, sex skoltimmar kvar av veckan då och alla timmarna består av matte. Det är fortfarande svårt att hitta till salarna som vi ska vara i, eller framför allt husen. Ena dagen så ska vi vara i Naturvetarhuset och nästa dag KBC-huset... Idag var vi i Biologihuset, ja ni fattar? Jag måste hitta en bra karta över stället!

Ska nog plugga lite matte ikväll, så jag förstår vad jag håller på med... Alla dessa formler och ekvationer. Men det går! Det känns faktiskt skönt att få göra allt det här nu, läsa alla ämnen som jag inte fick ha på gymnasiet.
Nån som vill äta lunch i morrn???!
RSS 2.0