Pepparkakshuset av Carin Gerhardsen

2010-12-03 - 14:39:00
En måndag i november, klockan är fyra, det mörknar och blöt snö faller över Stockholm. Mannen sätter sig tillrätta i tunnelbanan med sin kvällstidning. När han ser alla trista, gråbleka ansikten runt omkring känner han sig tillfreds. Han är ju själv framgångsrik, lyckligt gift och far till tre barn. Allt kan bara bli bättre.

I fönstret ser han spegelbilden av en luggsliten typ som verkar stirra på honom. Syns det utanpå att han är lycklig? Stör det? I så fall kan han leva med det.

Tåget bromsar in, mannen gör sig beredd att stiga av. Han märker inte att den dystra figuren reser sig också han.

På kort tid inträffar flera bestialiska mord i Mellansverige. När kriminalkommissarie Conny Sjöberg vid Hammarbypolisen börjar ana att de hör ihop blir han iskall inombords. Det finns en människa därute vars drivkrafter är mycket personliga och som inte kommer att backa undan för något.

Igår läste jag ut Pepparkakshuset av Carin Gerhardsen. Enligt min mening så var boken superbra, med ett oväntat slut. Väldigt bra skriven och lätt att hänga med i vändnigarna. Dessutom är morden ganska väl detaljerade. Pepparkakshuset är första delen i en serie om tre böcker. Pepparkakshuset, Mamma pappa barn och Vyssan lull.

Jag kommer garanterat läsa dom andra två också, men inte nu på en gång. Den andra boken är utlånad just nu, så jag får ta en annan bok så länge.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Ditt namn:
Kom ihåg mig?

Din e-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Din kommentar:

Trackback
RSS 2.0