The Simpsons

2010-08-20 - 20:25:20
Det är Simpsons nu på 6:an. Sitter i den härliga gungstolen och njuter av lite hrlig humor. Helt perfekt!

THE SIMPSONS



I seriens centrum står arbetarklassfamiljen Simpson, bestående av pappan Homer, mamman Marge, sonen Bart, dottern Lisa och spädbarnet Maggie, samt katten Snowball II och hunden Santa's Little Helper. Handlingen kretsar kring deras liv i den på ytan typiska amerikanska småstaden Springfield. Vilken delstat Springfield ligger i är dock ett mysterium, och ett återkommande skämt genom hela serien.

Pappa Homer: Lat, korkad, impulsiv, naiv och socialt omogen, men med en stor kärlek till mat, öl (Duff), fläskkotletter, munkar, tv-tittande, Moes bar och sin familj. Han jobbar på Springfields kärnkraftverk i sektor 7G som ägs av Montgomery Burns. Homer är 38 år gammal i de tidigaste avsnitten och 40 i de senaste.
Mamma Marge: Olik Homer. Hon är en huslig hemmafru som försöker vara ett gott föredöme för sina barn, även har hon varit i fängelse minst två gånger (Homer har varit i fängelse minst sju). Hon kännetecknas av sitt stora blåa hår, uppsatt i en remarkabelt hög frisyr. Innan hon bytte efternamn hette hon Marge Bouvier.
Sonen Bart: Rebellisk pojke som åker skateboard, klottrar (under namnet El Barto) och tycker om att skämta och busa. Är dock allergisk mot räkor (får man se i ett nyare avsnitt). Bart är 10 år gammal och går i fjärde klass. Bart samlar även på frimärken.
Dottern Lisa: Smartast i både familjen och sin skola. Hon tillbringar stora delar av sin tid inomhus, har få vänner, är vegetarian, spelar saxofon och är engagerad i miljö- och rättvisefrågor och mycket musikalisk. Lisa har avsagt sig kristendomen för att bli buddhist , är 8 år, går i andra klass och har 159 i IQ.
Spädbarnet Maggie: Hörs vanligen inte säga ett ord. Hon skriker sällan utan suger mest på sin napp. Har haft tre stycken icke kanon repliker senast i avsnittet "Coming to Homerica" där hon upprepande gånger säger "Ja" på norska.

Serien innehåller många återkommande repliker. I själva verket har de flesta rollfigurer en eller flera repliker som de har i nästan varje avsnitt: Homer har till exempel sitt "D'oh", Bart har sitt "¡Ay, caramba!"/"Eat my shorts", Marge har "Hmmmmmm", Mr. Burns har sitt "Excellent", Nelson sitt "Ha-ha", Barney har sina rapar, doktor Hibbert sitt skratt och grannen Flanders sitt säregna "di-de-li-ho"

Jag är lite småtrött... Jobbigt. Det faktiskt bli skönt att få sova senare i kväll.

Cya!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Ditt namn:
Kom ihåg mig?

Din e-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Din kommentar:

Trackback
RSS 2.0