Kludd och ösregn

2010-08-31 - 21:08:57
Första "riktiga" dagen är nu bortgjord. Matte i tre timmar sen biologi i tre timmar. Det värsta var ju att biologin skulle vara i Östra paviljongen... Visste inte vars det var, visste bara att det var en bra bit på sidan!!
Ringde till slut min kusin Tessan som fick förklara... Hela min lunchrast gick åt för att söka efter den där paviljongen, som till slut visade sig ligga typ på Ålidhem och långt från allt andra. Där satt jag sen i tre timmar, utan rast (och på osköna storlar...), och lyssnade på en introduktion av biologi A. Jag höll faktiskt på att somna några gånger, plus att jag var jättehungrig... Men om man ritar och kluddar så håller man sig vaken OCH lyssnar bättre, så den teorin körde jag på.
Sen gick jag från Ålidhem Centrum ner till stan (lååååångt, orkade inte vänta på bussen som aldrig kom.) i ösregn... Jag blev 450 kr fattigare pga. en biologibok... Vem har sagt att kurslitteratur är billigt..? Efter det gick jag till Haga, fortfarande i ösregn. Dagens motion räcker alltså för en hel vecka haha!

Här är dagens kludd:Mhm...

2010-08-30 - 20:26:40
Första dagen på universitetet är bortgjord. En mjukstart, vi var klar vid halv 12. Skööönt! Jag fick däremot lite ont i huvudet på eftermiddagen... Har lite småont fortfarande.
I morrn börjar jag halv nio. Då har jag tre timmar matte att se fram emot. Sen är det tre timmar biologi också. Underbart!

Nu, lite bilder från lördags kväll.

Beautiful Blogger

2010-08-30 - 18:03:02
Jag har fått en award av min kära kusin Annah!


Med detta award så följer vissa förpliktelser:
♦ kopiera in awardbilden i din blogg för att visa att du har fått den
♦ tacka och länka till den som nominerade dig
♦ nominera sju andra bloggare och länka till dem
♦ berätta sju intressanta saker om dig själv

  1. Som vanligt så ska jag dra upp min rädsla för sifoner, ni vet avloppsbrunnar i duschen...
  2. Jag tycker att Bruce Springsteen är bäst i alla lägen, det är nog inte många som vet.
  3. Jag är jättevelig... Vill helst att nån annan ska bestämma. Det blir bäst så!
  4. Jag tävlar i luftgevärsskytte. Ska jag skryta och säga att jag är hyffsat duktig också?
  5. Jag har väldigt mycket kvar av barnasinnet!! Vem gillar inte att gunga tex??
  6. Jag äger inget rosa klädesplagg, har nog aldrig gjort det och kommer aldrig göra det heller.
  7. Jag är en vandrande busstidtabell... Jag har alltså lätt för att lära mig tidtabellen, för många bussar.
Det får räcka med sex stycken nominerade...
Linda
Magdalena
Frida
Jennifer
Mimmi
Emma

Fiiilm

2010-08-29 - 18:12:37
Är i Umeå nu och strax ska jag och Johan gå ner till filmstaden och boka biljetter till Predators. Kung!
Hörs sen!

Hej jag gillar svart och vit

2010-08-28 - 18:24:42
Nu ska vi strax åka till Annah och Markus. Det är kräftor som gäller, och tacos för oss som inte äter kräftor. Mumsigt! Jag hör till taco-gänget, kanske jag ska säga. Det kommer nog bli en lång och trevlig kväll.
Emil stannar hemma, han har en förkylning på G... Stackarn.
Jag märkte att jag inte är så färgglad, svart/vit från topp till tå! Men det är två lätta färger att kombinera i alla fall, eller vad sägs..?

Nostalgi!

2010-08-28 - 15:12:52
Vi satt här hemma och pratade om filmer som vi (broder och jag) såg på när vi var små. Gud vad man vill se alla igen! Dagens barnfilmer ingenting om man jämför med dom som fanns när jag var liten. Vad sägs om Skogsfamiljerna, Planeten Pi, Landet för länge sen, Smurfarna eller varför inte Bluffarna?
Vi sökte lite på youtube och snacka om nostalgi!

Grodan Boll

2010-08-28 - 13:59:46
En liten söt groda som är på besök!

Skor i all ära

2010-08-28 - 09:49:45
Jag gillar skor! Inte så att jag har 50 par och 30 som jag inte använder, men skor är ju liksom ett måste? Har suttit och kollat på skor nu ett tag och hitta några som är mmm! Jag har ju skor så jag klarar hösten egentligen, men det är väl inget fel att titta? Jag har ju mina favoriter, dom svarta så kallade "fjortisskorna" (...) och mina svart/gul-rutiga. Men jag blir nog ganska blöt om fötterna om det skulle hittas på att börja regna, vilket det garanterat kommer att göra.
Nog om det, här kommer några fina saker i alla fall. Klicka på bilderna för att komma till länken. Inga av skorna är ens liknande av vad jag nånsin har haft, men lite variation har väl ingen dött av..?Och så klart drömskorna <3 :

Justin Bieber

2010-08-27 - 22:51:37
Hahah jag döör av skratt!! Lyssnade på musik i godan ro, på musik som jag knappt har hört förr. Sen var det bara av ren slump som jag kollade vem det var som sjöng, när en låt spelades. Jag var ju helt inne på att det var en tjej, men ikket. Det var Justin Bieber! Ni vet, han som alla småtjejer är kär i. Men allvarligt, jag trodde det var en tjej som sjöng. Okej, han har väl inte kommit i målbrottet än men så tjejig röst?

Oj när jag kollade hur gammal han är så visade det sig att han är 16 år??! WTF? Han ser ut att vara 12...

Har i alla fall fått mig ett gott skratt ikväll (och raderar Justin Bieber från spellistan)!

Fredagkväll

2010-08-27 - 20:27:04
Jag måste byta lånekort på biblioteket? Typ alla fick ett nytt på Liljaskolan, men inte jag? Som vanligt alltså. Varför missar dom alltid mig, vad det än gäller? Roligast var väl när vi började i fjol efter sommaren och då fanns jag inte ens i klasslistan... Min mentor hittade inte mitt schema heller och när syon skulle kolla hur vi låg till med betygen så missade hon att ta med sig mina papper (tack och lov så fanns dom i alla fall...).
Jag reflekterade inte då över att alla fick nya bibliotekskort, men nu. Nu undrar jag varför jag inte gick och sa till! Nu är det en till sak som jag måste fixa i stället. Tur att det inte är nån brådska i alla fall.

Har äntligen börjat packa nu (!). Ska ju komma hem igen nästa helg, men jag gör i ordning det jag ska ha med då nu också så blir det lättare. Bara att slänga in i bilen/bussen och åka. Jag är lite smart också ;)
Det enda som jag egentligen inte vill glömma är att packa ner tjocksockar! Ett par eller så, dom är så bra att ha på kvällarna. Blir fötterna kalla, blir hela kroppen kall! Enligt mina erfarenheter...

Gammal bild.

--------

2010-08-27 - 18:34:15
Jag blir så less...

+-+-+-+

2010-08-27 - 13:29:37
Nu sitter jag framför tv:n och ser på 16 and pregnant, igen! Se, det kommer alltid nått ivägen när jag ska försöka packa... Men det är tur att dagen är lång, även kvällen! Har inget mer att säga just nu, så ciao!

Anne Frank

2010-08-27 - 00:00:12
En film som jag skulle vilja se igen är Anne Franks Dagbok. Vi såg den på skolan en gång när jag gick sexan, sjuan (?). Jag har även läst boken och jag rekommenderar den verkligen.
Men filmen, den vill jag se igen. Av det som jag minns av filmen, tycker jag att den var bra. Det är svårt att förstå nått sånt verkligen har hänt och ännu svårare att förstå hur dom kunde överleva i så många år gömda och på koncentrationsläger.
Det är när man ser en sån film som man verkligen uppskattar det man har...

Anne Franks Dagbok


Det är glödande hett. Alla människor pustar och svettas, och i den här värmen måste jag gå till fots överallt. Nu först inser jag, hur underbart det är med spårvagnar, i synnerhet de öppna. Men det är en njutning som inte mer existerar för oss judar.

Gå under jorden! Var ska vi gå under jorden? I staden, på landet, i någon byggnad, i en stuga, var, hur, när? Margot och jag började packa ner det nödvändigaste i våra skolväskor.

Jag var dödstrött. Fastän jag visste, att det var sista natten jag sov i min egen säng somnade jag i alla fall genast och väcktes 06.30 nästa morgon av mamma. Lyckligtvis var det inte längre så varmt som i söndags. Hela dagen strömmade ett ljumt regn. Vi klädde allesammans på oss så tjockt som om vi skulle övernatta i ett kylskåp. För vi ville ju ta med oss så mycket kläder som möjligt. Ingen jude i vår situation skulle våga gå på gatan med en resväska i handen. Jag hade på mig två linnen, två par strumpor, tre par byxor och en underklänning, över det en klänning, så kjol och så jacka och sommarkappa, mina bästa skor, pampuscher, schal, mössa och alla möjliga saker. Redan innan jag gick hemifrån höll jag på att kvävas, men det var ingen som brydde sig om.

Det pinar mig också mer än jag kan säga att vi absolut inte får gå ut och jag är rädd för att vi ska bli upptäckta och skjutna. Det är ju en mindre trevlig framtidsutsikt.

Gårdshuset är i uppror. Skulle verkligen den länge efterlängtade befrielsen närma sig? Befrielsen, som man har talat så mycket om, som är alltför underbar, alltför sagolik för att nånsin kunna bli verklighet? Ska äntligen året 1944 ge oss segern? Det vet vi inte ännu, men hoppet håller oss uppe, ger oss mod, gör oss åter starka. Vi måste bära ångest, umbäranden och lidanden tålmodigt.

Det bästa med invasionen är att jag har känslan av att det är vänner som nalkas. Nu gäller det inte bara judarna, nu gäller det Holland och hela Europa. Margot säger, att jag kanske kan börja skolan igen i september eller oktober.

Annes dagbok slutade den 4 augusti 1944. Då bröt sig Gestapo in i Gårdshuset. Anne avled i koncentrationslägret Bergen-Belsen i mars 1945. Hon fick aldrig fylla 16 år.

Källa

Många vuxenpoäng

2010-08-26 - 21:17:13
Nu har jag fått mig en såndär liten dosa till internetbanken så jag kan betala räkningar (huvva!). Då räknas man väl som vuxen? Eller? Måste fundera över det där lite... I alla fall så är det som vanligt min bankenanställda moster som hjälpt mig, tummen upp!

Jag har även ansökt om studiebidrag så det här blir kung. Hoppas bara på att jag hinner få min bok i morrn, annars går det illa. Inte jätteilla, men det är nog inte så bra att komma till skolan och inte ha boken med sig. Äh, jag är ju bra på att hitta på trovärdiga bortförklaringar haha!


Och i morrn måste jag packa ner lite kläder som jag ska ha i veckan. Hinner inte göra det i helgen för på lördag är vi bortbjudna till Annah och Markus och på söndag så åker jag till Umeå.
Jag som tyckte att den här veckan segade sig fram, nu är det ju snart helg?! Jag får inte ta det lika lugnt dom resterande dagarna av veckan som jag har gjort hittills... Jag och packa, ingen bra kombination. Antingen så tar det 10 minuter eller 10 timmar. Jag skulle tippa på att det tar lite längre tid i morrn (jag hittar alltid på nått att göra som drar ut på tiden...). Även om det bara är kläder, böcker och sånt...

Huh kom på att jag ska följa med till affären i morrn också och lämna in papper så jag får mitt ICA-kort. Fullt upp hela dagen, för jag kommer garanterat sova till tio..!

EmmA

2010-08-26 - 18:46:43
Vill ni veta nått fränt? Eller ja, det är lite småkul i alla fall. Jag heter Emma Maria Madelen Andersson. Om man tar första bokstaven i alla namn så blir det EMMA. Fränt va? Jag måste ju liksom skryta lite om det, inte alla som har så inte! Mamma och pappa tänkte inte på det heller när dom gav mig namnen, utan kom på det senare.

Emma- är ett kvinnonamn med tyskt ursprung och betyder Den Värdiga.
Madelen- är en fransk form av namnet Magdalena och betyder Kvinna Från Magdala.
Maria- är en grekisk eller latinsk form av det arameiska namnet Mariam. Den vanligaste betydelsen för namnet är Älskad (härstammar från det egyptiska ordet mry, älskad). Andra betydelser är Rebellisk, Önskat barn, Den Vackra, Havets Stjärna.
Andersson- son av Anders. Anders är en form av Andreas, som kommer från Grekland, och betyder Den Manlige.
Källa


Tjoho

2010-08-26 - 15:45:05
Hemma från tandläkaren nu. Har fortfarande lika fina tänder som alltid! Hoppas jag får ha så länge... Dessutom så var det sista gången som jag gick gratis till tandläkaren, nu är jag vuxen. Suck.

Käftis

2010-08-26 - 13:05:14
Wioho! Ska till käftis i eftermiddag. Och tandläkaren är INTE sjuk idag, helt otroligt! Jaja, besök lär väl inte ta mer än 15 minuter om jag får gissa. Sen kanske jag får hämta min bok som jag beställde i förrgår! Tralallala^^

Jag måste återgå till att få nån ordning på mitt rum nu, låter roligt va..?

Falling Inside The Black

2010-08-25 - 22:55:38
Snacka om en låååång dag. Har inte gjort nått. Kan man inte bara sudda ut såna här dagar? Johan kom i alla fall hit en sväng nu i kväll. Det är alltid trevligt! Inte hindrar sju mil inte... haha!
Nä, kanske ska avsluta den här dagen nu då och sova lite? Låter som en bra idé

16 and Pregnant

2010-08-25 - 13:55:31
Det var absolut omöjligt att sova i natt. Sista gången jag kollade på klockan så var den halv fyra nästan. Vaknade dessutom klockan sju i morse, inte mycket sömn här inte. Kommer somna ikväll i alla fall!

Vimsan har varit galen hela morgonen. Bara för att mamma inte är hemma nu så springer hon runt fötterna på mig i stället. Tog nyss på mig tjocksockar, för ibland anfaller hon och biter i fötterna. DET gör ont om mna inte har sockar!

Nu ser jag på 16 and Pregnant på MTV. Det är bara helt galet. Jag tycker synd om alla 15-16-åringar som är med. Dom verkar ha noll koll på vad dom ger sig in på. Just nu är det en liten diva som vill festa varenda kväll och låter sin mamma ta hand om ungen. Och killarna bara sticker, dom har tydligen inget ansvar.

Ja jag är vaken

2010-08-25 - 02:09:26
Det går inte att sova! Jag är för pigg. Har tråkat med lite bilder nu i nån timma, men inte är jag trött för det...

Don´t Wake Me

2010-08-24 - 21:50:04
Nu har jag beställt hem Biologi A och aktiverat e-postadressen på umeå universitet. Ska också börja fundera på vad jag ska ha med mig till stan när jag nu halvt ska bo där. Plus vad jag behöver införskaffa... Typ en KALENDER. Jag har haft många, men dom har jag knappt rört. Nu är det på tiden att jag skaffar mig och som jag kommer att använda, för jag tror att det kommer behövas. Sen skulle ett ämnesblock vara toppen, slippa ha massa olika kollegieblock... I och för sig så är det ju bara två ämnen åt gången som jag läser, men det kan vara skönt ändå.

Gahaahh! Jag är grymt taggad inför kommande vecka!!!!

Money Money Money

2010-08-24 - 19:30:03
Nu är min älskade vän tom... Hans mage kurrar konstant efter mer att fyllas med. Men just nu är den tom, det ekar. Han får vänta tills jag har skaffat ny näring.
Jag tömde min spargris och Monika får sätta in dom på banken. Superbra med en moster som jobbar på banken! Fick andra delen av min lön idag också, känns fint. Det kan nog behövas alla pengar jag kan få, här fram över. Jag klarar mig ett tag till i alla fall.

Den Onda Dagen

2010-08-24 - 16:39:19
Nu har jag snart läst ut alla böckerna i serien Sagan om Isfolket! Det är så spännande i bland att man inte kan lägga ifrån sig boken. Även om jag redan har läst alla så är det lika spännande, jag kommer ju inte ihåg exakt allt som stod.
Har bara fyra böcker kvar nu och jag borde hinna klart innan skolan börjar. Helt perfekt!

Vad har jag gjort annars idag då? Inte är det mycket... Det kom hit en teliagubbe för att kolla varför nätet är så dåligt. Eftersom att vi har telefon, bredband och tv via bredband från telia så påverkas allt... I telefonerna så brusar det ganska mycket och nu dom senaste veckorna så är inte tv-signalen den bästa, inte heller internetet (tur att jag har eget). Teliagubben är den första som inte säger att det är fel på VÅRA grejor utan det är fel på telias kabel. Dom ska fixa det nån dag här framöver. Tjoho!

Snart är det kanske middag, fast jag är inte så hungrig. Har inte varit hungrig på hela dagen, vad är det här?! Säkert nån sjukdom på G...

Universum

2010-08-24 - 12:52:59
Nånting som alltid har intresserat mig är rymden, universum. Jag har så länge jag kan minnas ofta diskuterat med pappa om rymden och saker som hör dit. Det tar aldrig slut. Dom få gånger som universum var på schemat på skolan så var jag som gladast! Det första jag gjorde när vi fick Fysikböckerna var att blädra upp kapitlet om universum.När jag var mindre så ville jag bli rymdforskare. Det var min stora dröm. Det är i och för sig min dröm fortfarande, men jag får nog behålla det som en dröm.
Eller att få åka ut i rymden... Vem skulle inte vilja det?

Det är ändå lite svårt att förstå hur stort universum är. Oändligt. Det går inte att tänka sig! Men det som stör mig mest är att dom säger att universum expanderar, alltså blir större. Det går ju inte med nått som är oändligt? Jag vet att dom menar att alla galaxer, stjärnor, himlakroppar, allt, åker i från varandra så avstånden blir större, men det låter ändå fel i mina öron att säga att universum expanderar.Jag äger ju till och med en stjärnkikare, en kass sådan. Ni vet på den tiden som man sålde jultidningar... Jag valde mig en stjärnkikare!
Den ligger nerpackad i sin kartong nere i källaren, men jag funderar på att ta upp den nån kväll och kolla om den verkligen är så dålig som jag minns. Får göra det nån molnfri kväll.

Autum

2010-08-24 - 00:06:52
Det är snart höst. Inte riktigt än kanske, men det är nära. Så nu är det även lite höst här också. Bara sådär lagom.
Tryck F5 om det inte är nån skillnad!

Vad gör jag?

2010-08-23 - 20:59:03
Äter glass och leker med det photoshop som jag inte har... Nä, jag har faktiskt inte photoshop. Jag får använda mina kunskaper på annat sätt. Det funkar, men det är såå mycket drygare och tar längre tid plus att jag kan inte göra allt som jag vill. Åter till lekandet!

The Older I Get

2010-08-23 - 14:40:32
Den här dagen känns lång... Hela veckan känns lång. Emil har börjat skolan, mamma jobbar och pappa jobbar halvt. Jag är ensam hemma halva dagarna och vet inte vad jag ska göra. Jag tror att veckan kommer att krypa fram med snigelfart. Som jag skrev i ett tidigare inlägg, veckorna innan skolan börjar känns som en mellanlandning...

ZzzZzzZzz...

2010-08-23 - 12:03:18
Ensam hemma och trött som aldrig förr. Kunde inte sova inatt. Jag var inte trött, inte ens i närheten. Det positiva är väl då att jag kommer somna i kväll i alla fall. Jag längtar redan haha!
Pappa borde snart komma hem. Han sa att han skulle vara hemma vid tio. När han väl är hemma så blir det lunch, typ mjölk o flingor för min del. Standard.

Nä nu ska jag skaffa mig vuxenpoäng och tvätta lite kläder!!

Back to School

2010-08-22 - 23:24:31
I morrn är det många som bröjar skolan igen. Det är nog många som är nervösa eller tycker det är urtråkigt, men det finns många som längtar efter skolan också. Jag var en av dom som längtade, sista veckorna av sommarlovet kändes bara som att dom var nån slags mellanlandning mellan sommarlov och skola. Jag längtar nu också, efter att börja skolan. Fast jag börjar inte förns nästa måndag.
Det är nog många som tycker jag är konstig som längtar efter att få börja skolan och tycker det är ganska kul. Men skolan är som en fast punkt, man vet vad man ska göra och vad som kommer att hända. Även fast jag kände att jag valt helt fel linje på gymnasiet så tyckte jag att det var kul (fast det har nog inte framgått...). Jag längtade inte precis efter att få ta studenten, jag hade INGEN aning om vad som skulle hända efteråt och det var något som fick mig att må skit egentligen.
Jag är inte alls redo för att börja jobba än, jag vet ju inte ens med vad eller inom vilket område jag vill jobba... Jag måste få några år till på mig. Därför passar Basåret mig perfekt.

Såå... Alla ni som börjar skolan i morrn, eller redan har börjat, tänk lite och ta vara på tiden. Vänta bara tills ni står där efter studenten och inte har nån aning om vad som kommer att hända. Det är inte så för alla så klart, men många.

Konstiga människor

2010-08-22 - 21:05:08
Dom har klart och tydligt skrivit ut adressen till hemsidan där det ska gå att köpa kurslitteraur, även tanten från universitetet som ringde sa att man kunde köpa kurslitteratur där. Inte ett ord om kurslitteratur står nämnt där, inte nån annan stans heller. Jag blir galen! Jag har insett nu att det är bara att sätta sig på bussen och pallra sig till stan nån dag här i veckan (troligast fredag) och fixa det jag behöver. Det blir lättast så. Men jag ska syna igenom hela hemsidan fjorton gånger till, för säkerhetens skull... Eller så hittar jag nån annan sida!

Oväder

2010-08-22 - 19:06:02
Himmlen öppnade sig nyss... Regnet VRÄKER ner och det åskar lite på avstånd. Snart är det nog en stor sjö på gräsmattan...

Okej jag ändrar mig. Det åskar ganska rejält. Det lät nyss som om hela huset skulla braka ihop! Nu ska jag sätta mig på altanen och läsa lite och lyssna på åskan.

Bilder från veckan

2010-08-22 - 18:53:32Musik som den bör vara

2010-08-21 - 23:37:20
Sitter och lyssnar på musik. Sån där småmysig musik, ni vet? Musik som man bara kan lägga sig ner och blunda och glömma allt. Enligt mig då... Här kommer några av låtarna.


Åter i Umeå

2010-08-21 - 20:56:12
Nu är jag äntligen hemma, nästan. Är i Umeå, mitt andra hem. Bilfärden tog bara åtta timmar, inräknat stopp för mat, bensträckare och fixa nått med bilen med nån konstig dosa... Har ingen aning vad det var, men jag var duktig och fixade det. Att sitta och trycka på en knapp och vrida av/på nyckel var inte så svårt... Kanske ska sikta på att bli bilmekaniker? Jag ser en ljus framtid inom yrket (hoppas samtliga förstår ironin)!

Nu är jag lite småtrött, men det är på tok för tidigt att sova än. Jag vet inte heller vad jag ska hitta på för roligt att göra... Förresten, det står en cirkus här mittemot!! Tänkte bara nämna det.

Nu är det fler tangenter som knappt funkar... m, å, g....

Byebye

2010-08-21 - 10:52:14
Nu är det hemfärd snart... Tråkigt men sant. Hade gärna stannat längre. Fast det ska bli skönt att komma hem också föstås, men helt hemma är jag inte förens i morrn.
Nu ska vi bara plocka ihop alla grejer, sen vid tolv så åker jag och Johan till Umeå. Jag antar att nästa gång jag skriver så sitter jag på Haga!

The Simpsons

2010-08-20 - 20:25:20
Det är Simpsons nu på 6:an. Sitter i den härliga gungstolen och njuter av lite hrlig humor. Helt perfekt!

THE SIMPSONSI seriens centrum står arbetarklassfamiljen Simpson, bestående av pappan Homer, mamman Marge, sonen Bart, dottern Lisa och spädbarnet Maggie, samt katten Snowball II och hunden Santa's Little Helper. Handlingen kretsar kring deras liv i den på ytan typiska amerikanska småstaden Springfield. Vilken delstat Springfield ligger i är dock ett mysterium, och ett återkommande skämt genom hela serien.

Pappa Homer: Lat, korkad, impulsiv, naiv och socialt omogen, men med en stor kärlek till mat, öl (Duff), fläskkotletter, munkar, tv-tittande, Moes bar och sin familj. Han jobbar på Springfields kärnkraftverk i sektor 7G som ägs av Montgomery Burns. Homer är 38 år gammal i de tidigaste avsnitten och 40 i de senaste.
Mamma Marge: Olik Homer. Hon är en huslig hemmafru som försöker vara ett gott föredöme för sina barn, även har hon varit i fängelse minst två gånger (Homer har varit i fängelse minst sju). Hon kännetecknas av sitt stora blåa hår, uppsatt i en remarkabelt hög frisyr. Innan hon bytte efternamn hette hon Marge Bouvier.
Sonen Bart: Rebellisk pojke som åker skateboard, klottrar (under namnet El Barto) och tycker om att skämta och busa. Är dock allergisk mot räkor (får man se i ett nyare avsnitt). Bart är 10 år gammal och går i fjärde klass. Bart samlar även på frimärken.
Dottern Lisa: Smartast i både familjen och sin skola. Hon tillbringar stora delar av sin tid inomhus, har få vänner, är vegetarian, spelar saxofon och är engagerad i miljö- och rättvisefrågor och mycket musikalisk. Lisa har avsagt sig kristendomen för att bli buddhist , är 8 år, går i andra klass och har 159 i IQ.
Spädbarnet Maggie: Hörs vanligen inte säga ett ord. Hon skriker sällan utan suger mest på sin napp. Har haft tre stycken icke kanon repliker senast i avsnittet "Coming to Homerica" där hon upprepande gånger säger "Ja" på norska.

Serien innehåller många återkommande repliker. I själva verket har de flesta rollfigurer en eller flera repliker som de har i nästan varje avsnitt: Homer har till exempel sitt "D'oh", Bart har sitt "¡Ay, caramba!"/"Eat my shorts", Marge har "Hmmmmmm", Mr. Burns har sitt "Excellent", Nelson sitt "Ha-ha", Barney har sina rapar, doktor Hibbert sitt skratt och grannen Flanders sitt säregna "di-de-li-ho"

Jag är lite småtrött... Jobbigt. Det faktiskt bli skönt att få sova senare i kväll.

Cya!

^.^

2010-08-20 - 18:27:55
Idag blev det en liten tripp till Finland. Bilfärden varade i tre timmar kanske. En sådär lagom lång biltur. Värre är det i morrn när vi ska hem, den turen tar sex till sju timmar ungefär.
Nu sitter vi och vilar maten ett tag och ser på tv. Snart bär det av med fyrhjulingen igen, till Parkalombolo.

Igår kväll var vi på en liten miniutflykt till en sjö. På hemvägen (när jag körde, ehe!!) såg vi en liten söt räv! Den var jättegullig och satt fint och stilla för att bli fotad. Den såg mest nyfiken ut, men så gullig.

Dagens trevligheter

2010-08-19 - 20:45:46
Har kört massa bil idag! Så kul det var! Finns massa små skogsvägar här omkring som man kan köra efter, så Johan lät mig köra hans bil. Modig gjort av Johan måste jag säga..! Det var massa renar efter vägen också, några fastnade på (suddiga) bilder. Såg även en räv, men bilden som jag  tog på den blev extremt suddig. Räven och bilen rörde på sig, så det var inte det lättaste. Vi fick även se en liten exotisk thailändare. Han satt ute i skogen på en sten...

Nu är det snart dags att besöka bastun. Ska bli skönt att sitta där ett tag.
Senare, när mörkret har anlänt, ska vi kanske ut på en tur med fyrhjulingen och köra till nån sjö här tror jag. Vi kanske får se fler stjärnfall, och ännu bättre: norrsken! Hoppas!

Tre bilder som tar upp det mesta av dagen.Torsdag idag?

2010-08-19 - 11:16:32
Jag tror inte att det blir nån fiskning idag. Det är gråmulet och småregnar. Kanske om det slutar regna, annars är det inget kul att fiska.
Ska strax äta frukost också. Är vrålhungrig. Var ju hungrig redan när jag gick och la mig, vid halv tre... MAT MAT MAT!

Linda, därför:

2010-08-19 - 01:56:27
Nu ska jag förklara för min kära kusin Linda varför jag tycker det är roligare att fiska när det INTE nappar. Visst kan det vara roligt ibland när man får en fisk på kroken, OM det finns nån i närheten som är villig att ta bort fiskskrället från kroken... Jag vägrar ta i en fisk, jag får hurvens bara vid tanken ju haha! Därför föredrar jag när det inte nappar...

Jag och Johan tog en promenad ut på udden som är här i närheten. Vi satt där ute ett bra tag, i kylan. Satt där och tittade ut över (den gigantiska) sjön.
Det är nog nån minusgrad ute nu skulle jag tro, hösten närmar sig med stormsteg.

Rubriktorka

2010-08-18 - 20:38:01
Nu är det dags för en film tycker jag! Ska se A Nightmare On Elm Street tror jag. Eller ska jag se alla åtta? Värsta marathonet... Skulle aldrig orka. Jag skulle nog somna efter två eller tre filmer. Kanske går ut en sväng efter filmen i stället.

I morrn ska vi nog ut och fiska, om inte planerna ändras. Fiska är kul, så länge man inte får napp...

En fyrhjuling har fyra hjul

2010-08-18 - 17:11:55
Nu har vi varit ute och raceat med fyrhjulingen. Vilken fart! Fast det blåste lite, så nu sitter jag på soffan med en tjocktröja under ett varmt täcke och kollar på Family Guy. Mycket mysigt. Hungrig är jag också.

Det blir inga längre inlägg, men jag orkar inte sitta och skriva en massa.

Kvällen igår

2010-08-18 - 11:34:42
Nu är man pigg och vaken. Igår kväll gick vi en liten promenad ner till en badstrand. Jättefint när solen är nästan helt borta. Tog några bilder med Johans telefon.Det gick förvånansvärt bra att lägga upp bilder, så det kommer nog upp en hel del under veckan ändå.
Nu ska jag fösöka få nått liv i Johan...

Kitkiöjärvi

2010-08-17 - 21:34:55
Vars är jag? Mitt ute i ingenstans. Åkte bil i åtta timmar och nu är jag i Kitkiöjärvi, en bit ovanför Pajala. Men det är fint här, även utan snö.
Det kryllar av renar här, massor, massor. Renar är så söta. Och så dumma! Dom bara står där på vägen och väntar på att bli överkörda, typ...

Det är inte så varmt, tror det är kring 5 grader nu kanske. Fast det är ganska skönt att det inte är så varmt, vintern närmar sig! Och sjön här nedanför, så stor! Jag skulle lätt kunna bo här. Nackdelen är då att det är så långt hem till alla kändisar.

I morrn är det en fullspäckad dag, tydligen. Tur med fyrhjulingen, grillning, osv. Det kommer nog bli en hel del bilder som tas under den här veckan, men dom kommer upp här först nästa vecka. Det är så dåligt nät här så det tar ju evigheter att ladda upp. Kanske kommer en bild lite nu och då, om den turen finns.

Hej alla goa o glaá

2010-08-16 - 23:51:04
Det blev en liten kvällspromenad i det svala vädret, lite kyligt innan vi var hemma igen. Men nu är jag nyduschad och redo för att krypa ner under ett värmande täcke och läsa lite innan det är dags för att sova. Ska ju upp hyffsat tidigt i morrn, men jag kan ju sova på bilresan. Den blir ju några timmar lång.

God Eftermiddag

2010-08-16 - 14:04:10
Jaha, så har man vaknat till liv här i stan. Det var några timmar sen, men tänke bara informera om det i alla fall. Vet inte vad dagen har at bjuda på. Gå ner till kajen kanske och sitta där och filosofera. Nu blev jag taggad på att gå dit! Jag kanske kan få med mig Johan om jag har tur.

Såg en helmysko film igår kväll, The Devils Rejects. Rekomenderas INTE, bara om man har sjukt tråkigt och vill se en så kallad skräckfilm som är helt sjukt konstigt. Jag såg inte ens hela, somnade efter typ 45 minuter... Och den är nästan 2 timmar lång. Filmen var helt enkelt... konstig.

Det blir ingen resa idag, åker i morrn i stället.

Trollslända

2010-08-15 - 22:38:29
Har suttit och läst hela kvällen. Hann med en promenad på stan också, med Johan och Henrik. En kort promenad bara, men funderar på att dra ut på en till. Sen kolla på en film kanske? Eller bara sova, jag är rätt så trött... Har ingen anledning till att vara trött, är det bara.

Bilder från 14/8

2010-08-15 - 19:45:22
Här kommer lite bilder från gårdagens lastbilsmässa. Både dags- och kvällsbilder och lite fyvrkerier.
Ingen kan titta och nysa samtidigt...

2010-08-15 - 11:07:27
Kvällen igår var trevlig! Mycket folk och rörelse, på litet område. Jag tror vi var hemma strax innan ett nån gång, vi stannade inte där bort så länge.

Nu ska jag packa och dona. Ska följa med Johan till stan idag för att sen följa med upp till Kitkiöjärvi i morrn. Kan bli mycket roligt.
Bäst att sätta igång då...

Lastbilsmässa

2010-08-14 - 18:58:58
Ja idag har vi då kollat in alla snygga lastbilar (bilder kommer i morrn). Många fina!
Snart ska vi dit igen. Riff Raff Ruff spelar och det är väldigt fränt när alla lastbilar står och blinkar och lyser! Ni som inte är där, missar mycket!

Stjärnfall

2010-08-14 - 01:01:42
Har precis kommit hem från en liten nattlig tur. Jag och Johan satt på flaket på hans bil, uppe på berget, och kollade efter stjärnfall. Vi (jag i alla fall) fick se en hel del faktiskt. Det var inte lika mulet som igår kväll, det var stjärnklart och fint. Jättevackert rent av!

Ska sova nu och ladda inför morgondagens lastbilsmässa!

En liten update

2010-08-13 - 18:15:04
Orkar inte stå och pilla in linserna ikväll så det blir glasögon istället. Hemskt, jag vet.
Lisbeth och Lennart är snart här och ska äta middag. Mycket som ska göras i ordning innan dess. Det blir grillat kött till mat i alla fall. Det blir gott.
Johan ska också komma hit, senare ikväll. Han får skylla sig själv att han missar gomaten! Haha!

Dysmeli

2010-08-13 - 14:11:41
En blogg om dysmeli (kolla nederst sen), hur bra är inte det? Jag själv har dysmeli, handdysmeli, och jag tycker att jag har haft ett fullt normalt (fast vem betsämmer vad som är normalt?) liv.

På vänstra handen har jag bara tummen och lillfingret (ser ut som en klo faktiskt). Handen är ganska liten, den rymms i min högra handflata. Men det har inte hindrat mig från att gör det jag tycker om. Aldrig. Jag kommer på en lösning på ett eller annat sätt. Jag har ju tagit mig långt i luftgevärsskytte, eller hur? Mamma har fått sy många handskar som jag ska ha när jag skjuter, det är ganska mycket pyssel. Jag förstår inte hur hon orkar.
Hon har alltid fått sy om vantar/handskar på vintern när jag var liten, även nu också. Som sagt, ett riktigt pyssel. Jag är glad att min mormor, farmor, och andra i släkten kan sticka. Har fått många vantar på så vis. Men något större problem ser jag inte med handen.

Det är många som jag känner, som jag kännt i flera år, som nyligen upptäckt att min hand inte ser ut som alla andras. Min dysmeli märks inte så mycket i vardagen, det kan också bero på att jag ofta (utan att jag tänker på det) gömmer undan handen. Men många gånger får jag frågan "Hur känns det? Att ha två fingrar?". Det måste vara den dumaste frågan... Hur ska jag svara på den? Jag har ju haft så hela mitt liv. Hur känns det att ha fem fingrar? Men det är bättre om folk frågar, än att dom bara står och glor. Det syns, och känns, alltför väl när nån står och stirrar. Det är obehagligt.

Annars då? Ja, jag har genomgått två operationer. Inte några stora. Dom har fixat till fingrarna, så jag ska ha bästa möjliga grepp. Mer än så är det inte.
Visst, man kan göra operationer, ta en tå, och sätta på handen så det ser ut som ett finger. Men jag skulle aldrig vilja göra det för utseendets skull, aldrig. Jag tackar mina föräldrar att dom inte kom på den idén. Jag är inte emot en sån operation, men jag personligen skulle inte vilja göra en sån.
När jag var liten tänkte jag ofta på hur det skulle vara om jag hade fem fingrar. Det gick inte, jag kunde inte förstå hur folk kunnde ha fem fingrar. Jag tyckte att det inte skulle vara "Emma" om jag skulle haft fem fingrar, det skulle vara en annan tjej. Handen är en del av min personlighet, helt enkelt.

Så, jag klarar allt bara jag vill. Möjligtvis att det kan vara lite svårt att klättra, kan ju inte greppa med fingrarna på samma sätt. Jag har hittat en sport som jag tycker om, som samtidigt tränar vänstra handen/armen. Ingenting är omöjligt.

Kolla in den här (länk) bloggen också. En tjej som också har handdysmeli och ska börja på en kockutbildning. Jag tycker det ska bli roligt att läsa om hur hon lever med sin dysmeli!

En länk till er också som vill veta lite mer om vad dysmeli är: Svensk Dysmeliförening

Duktiga jag

2010-08-13 - 13:30:38
Nu har jag varit duktig och dammsugat kök, badrum, hall, vardagsrum och altan! Jag måste erkänna att jag är... stolt haha! Nä, nu ska jag nog snart kravla mig ur pyjamasen... Snart, snart.

Drömmarnas land

2010-08-13 - 11:12:51
Jag brukar drömma när jag sover, men jag kommer oftast inte ihåg vad drömmen handlade om. Inatt så vaknade jag i alla fall av att jag höll närmast på att skratta ihjäl mig... Jag hade drömmt om Vimsan. Drömmde att hon hade ett av sina berömda psykbryt. Hon klättrade på ett skåp, runt, runt, runt. Går inte att beskriva hur roligt det var, jag har bara bilden i huvudet! Jag skrattar än faktiskt!

Fredag den 13:e

2010-08-13 - 01:08:46
För er som har missat det så är det fredag i dag. Fredag den 13:e. Otursdagen nr. 1, enligt många. Jag har länge undrat varför just fredag den 13:e ska vara otursdagen, så jag kollade upp det nu.

Det finns en myt från Jesu tid. Jesus lärjungar var tretton till antalet. Judas, som svek Jesus var den trettonde. Därav talet 13. Senare korsfästes Jesus långfredagen.

En annan myt grundar sig på att ett betydande antal ordenmedlemmar från Tempelherreorden blev fängslade av Filip IV av Frankrike fredagen den 13 oktober 1307 på order av påven Clemens V. Många av dessa torterades och avrättades dessutom.I den nordiska mytologin finns det berättat om hur sveket och ondskans gud Loke kom som den trettonde gästen till ett gästabud i Valhall. Loke lurade där den blinde Höder att skjuta sin egen bror Balder till döds av en mistelpil.


Rädsla, eller fobi för fredag den 13:e kallas för paraskavedekatriafobi. Det kommer ifrån grekiskan paraskevi (fredag), dekatreis (tretton) och fobi (rädsla).

Den myt som är mest "jordnära" är väl den om Tempelherreorden, om man kan se det så.
Jag vet inte vad ni tycker, men själv så tror jag att den mesta av oturen som kommer ske idag är självförvållat. Mycket pga. vetskapen att det är just fredag den 13:e.
Jag ska dessutom se film ikväll (alltså om typ tio timmar haha). Fredag den 13:e. Hur perfekt som helst! Det är inte planerat så att jag skulle se den filmen just ikväll, det bara blev så!

Moln...

2010-08-13 - 00:04:16
Det blir nog inget tittande upp mot himlen ikväll... Det är så mulet, tråkigt nog. Vad gör man istället? Jo, tittar på film och läser. Brorsan ser på American Pie: The Book Of Love och jag sitter och läser. Såg filmen för nån dag sen så jag kan den utantill nu. Behöver inte se den igen på ett tag.

Home again...

2010-08-12 - 22:09:01
Det blev ett oväntat besök i stan nu i eftermiddag. Familjen skulle dit så jag hakade på. Jag hittade mig faktiskt en jätte söt topp och en tunika. Billigt också! Bild visas bara på toppen!!


Jag har även suttit och funderat på vad jag ska av min hjälm som jag fick av Johan. Måste hitta nån ledig plats och ställa den på. Som det ser ut just nu så står den bara på golvet. Inte värdigt en hjälm!

Ååååå

2010-08-12 - 12:22:03
Känner mig inte pigg idag. Trött, less och allmänt slö. Förkylning på G, eller? Hoppas inte det. Dessutom så måste jag vara frisk i helgen. Kan ju inte missa lastbilsmässan.
Dom sa på radion i morse att det är stor chans att det stjärnfall i natt. Jag skulle så gärna vilja göra det! Mamma kom med ett jättebra förslag: vi åker upp till nått berg och tittar. Bara det inte är så mulet, skulle det vara helt toppen.

Det var så länge sen jag såg ett stjärnfall. Tror jag var max sju år då och det är ju några år sen.
Nånting annat som är vackert är norrsken. Jag skulle kunna sitta och titta på sånt i evigheter. I vintras när jag följde med Johan upp till hans stuga, var jag nästan helt förhäxad av norrsken ett tag. Där är dom mycket klarare och större än här. Här hemma har jag nog  bara sett några stycken norrsken, och dom är inte alls så klara i färgerna. Men det är fint. Så otroligt. Är det bara jag som kan sitta och stirra i evigheter på ett norrsken, eller vågorna på havet? Jag är nog en liten drömmare.

Irriterande... å-tangenten fungerar nästan inte. Man måste trycka hårt på tangentens högra sida och det är inte alltid som man kommer ihåg det! Så saknas det ett å nånstans nån gång så vet ni varför...

Myspys med läslus

2010-08-11 - 21:49:07
På med myspyskläder och fram med en ny bok. Här ska läsas! Har räknat hur många böcker som jag läst hittills i år... Det är inte lite, hela 53 st. Läslusen Emma... Men det är som att när man väl har börjat läsa så går det inte att sluta. Vissa år läser jag max två böcker, andra år är det hur många som helst. Som nu.

Förresten här är en liten skymt sen jag klippte mig. En hyffsat kort lugg! Det är enda skillnaden som syns... Hon som klippte mig tunnade hur håret hur mycket som helst, klippte upp det också. Sen är det även fyra centimeter kortare, men som sagt: det är bara luggen som det syns nån skillnad på.

Skola snart

2010-08-11 - 19:53:21
Jag har ju kommit på en sak. Det är mindre än tre veckor kvar tills jag sätter mig vid skolbänken igen! Sjukt taggad! Som vanligt efter ett sommarlov haha^^

Men det ska bli skönt att f nått att göra. Inte bara sitta hemma och försöka fördriva tiden på bästa möjliga sätt.
I förrgår så bestämde jag också vilka kurser som jag ska börja läsa: Matte C och Biologi A. Och innan jul ska jag även hinna med Matte E och Fysik A. Det här kommer bli kanon tror jag!
Måste bara skaffa böcker också... Dyyyrt.

Far Away

2010-08-11 - 18:11:20
Jag har fastnat för en låt, och det är Johans "fel". Men den är riktigt bra. Dessutom så fastnar den lätt på hjärnan... För lätt!


63:an

2010-08-11 - 16:15:53
Bussen hem nu, 63:an alltså. Känns lite tråkigt faktiskt, men Johan kommer nog till mig på fredag. Det är ju lastbilsmässa på lördag!

En gråmulen och allmänt tråkig dag. Fantasin är inte tillräklig en sån här dag. Orkar inte heller skriva mer, det får bli när jag kommer hem, OM  jag kommer hem (för att vara lite hemsk).

Grillning

2010-08-11 - 00:51:06
Jag och Johan har varit ute och grillat. Eller ja, bara eldat då. Inte alls fel. Man blev så där småtrött där ute, bara skönt. Nu ska jag nog snart sova tror jag. Det kommer ju en dag i morrn med, har jag hört.

Baaj!

Nolia

2010-08-10 - 20:26:18
Klev upp klockan åtta i morse och vid halv nio satt jag i bilen påväg mot Piteå. Tacka vet jag böcker... Läste större delen av färden dit upp. Men Nolia var kul. Gick runt och kikade på massa saker. Fick dock inget med mig hem, lika bra det!!
Hemvägen var kortare, kan bro på att jag sov typ hela vägen. Hade fått ont i huvudet sista timmarna i Pite. Men det var skönt att sova lite.

Nu är det väntan på mat som gäller. Sen film? Hoppas det, orkar inte så mycket mer. Möjligtvis en promenad också senare i kväll. Skulle faktiskt inte sitta fel med det!


Lätt på huvudet nu

2010-08-09 - 21:46:08
Jag har klippt mig!! Fast jag gillar det inte (som vanligt). Men jag vänjer mig väl antar jag, haha! Bild kommer väl så småning om.

Är i stan nu, hos Johan. Ska se film nu, sen ut och gå en liten promenad i regnet, hunden kanske följer med. I morrn blir det en sväng till Piteå och noliamässan. En snabb sammanfattning av dagen och morgondagen!

Alvedon tack

2010-08-08 - 21:28:39
Jag har fortfarande sjukt ont i nacken. Hoppas det går över till i morrn, jag orkar inte vara i Umeå och ha ont i nacken... Då protesterar jag. Fast i och för sig far jag ju till stan helt frivilligt, så jag får ju skylla mig själv.

Jag hatar personer som ljuger, ljuger om var dom är eller vad dom gör. Förr eller senare kommer sanningen fram. Ofta kommer jag själv på sanningen, det syns och hörs så himla väl när någon ljuger. Sen kan man ju tänka på om det personen sagt är rimligt? Lögnhalsar är inte så populära hos mig, jag kan inte lita på dom alls.

Jag påpekar inte om jag vet att du ljuger, du får fortsätta tro att du har lurat mig.

I morrn är det den stora dagen

2010-08-08 - 18:12:35
I morgon smäller det! Ingen, förutom jag, vet vad som kommer att hända! Det går nog att gissa vad det är, men jag tänker inte säga nått!

Mammas blommor

2010-08-08 - 15:50:01
Mammas blommor är riktigt fina ibland. Speciellt när det har regnat. Kanske inte är dom bästa bilderna, men det kan bero på att jag pratade i telefon samtidigt som jag fotade. Kan jag skylla på det?

Veterantraktordag

2010-08-08 - 13:10:38Du är bra

2010-08-08 - 10:16:47
Men jag är bäst! Var ju lite småtrött igår kväll, mer än vad jag trodde faktiskt. Jag somnade sittande i sängen med dator och allt. Det resulterade i att jag vaknade i morse och hade fruktansvärt ont i nacken. Det gör inte lika ont längre, men det känns än.
Tur att det är dåligt väder idag, då kan man bara sitta inne och se på film!
Telia har fortfarande nått jätteproblem tror jag...

Lördagen

2010-08-07 - 22:51:07
Ingen uppdatering på hela dagen... Usch så dåligt jag mår över det.... Nä, skämtar bara. Vem vill sitta inne vid datorn en sån här fin dag. Jag har haft fullt upp från tidig morgon till sen kväll. Bered er nu på en aningens längre inlägg än normalt:

Okej, då ska jag föröska sammanfatta dagen lite.
Vaknade halv åtta i morse (astrött) av att Johan viskar "HALLÅÅÅ?" lite försiktigt... Självklart var han jättepigg efter att ha sovit hela eftermiddagen igår. Men kanske lika bra att vakna då egentligen.
Vid tio bar det av till Näsland och Veterantraktordagen. Vi "barn" satt på höskrindan (nej, vi kunde inte köra dit den igår. Traktorn ville inte riktigt) efter traktorn som pappa körde. Mycket intressant, och superkul. Dessutom fick ju mamma den äran att köra Johans bil efter oss.

Vi stannade inte så länge i Näsland, mamma, Johan och jag. Mamma skulle vidare mot stan och jag kom på att jag och Johan kan fara på en spontantur efter älven med kanoten. Det var perfekt väder för en kanottur idag! Helt underbart. Tog även ett dopp i det blå, det ingick ju som. Men jag lovar, det var isande kallt. Inte en grad över 17 grader! Turen tog närmare 4.5 timmar. Vi började ändå inte ända uppe i Bjurholm, vi startade i Petnäset.
Att paddla kanot är riktigt rogivande just för stunden egentligen, sen på kvällen så är man så där härligt less och har lite småont i armarna. Bara bevis på att man har gjort nått i alla fall!

När vi kommer hem igen efter kanotturen så var det bara att sätta igång och tvätta Johans bil. Ett helt projekt... Avfettning, spola av, tvätta, spola av, tvätta, spola av, torka. Haha men tiden går fort och det är rätt så kul! Ja, tycker jag i alla fall.

Nu är jag trött och less och längtar efter att krypa ner i sängen. Jag får se om Telia har fixat sitt nät i morrn (dom har haft nått fel i två, tre dagar nu) så jag kan lägga upp bilder från idag. Just nu är nätet så häääääääääääääääääääääääääär segt, det skulle ta ungefär 15 år innan jag fått upp bilderna... Och vem har tid till det??

Sova lite bara

2010-08-06 - 22:29:03
Nu säger jag God Natt! (Ska bara se en film innan sömnen kommer och anfaller)

Spiderpig, spiderpig...

2010-08-06 - 17:44:12
Ahh! Har precis sett på The Simpsons och Family Guy! Älska!
Dom är helt sjuka, så roliga. Jag har till och med fått brorsan att tycka dom är bra också. Det säger väl allt?

Ikväll blir det spännande. Pappa ska köra vår gammla traktor till Näsland och Emil, Johan och jag ska åka på höskrindan! Jag är supertaggad! Kan vara så att jag är allmänt glad idag också.
Det är traktorutställning i Näsland i morrn, så vi ska bildra med en gammal goding också. Vi kan ju inte vara sämre än alla andra, right?
Nä nu är det väl snart mat skulle jag tro, bäst att väcka upp sjusovaren!

Stad i skräck

2010-08-06 - 15:06:51
Jag vet inte vad jag ska göra! Känner mig så göralös, men vet inte vad jag ska göra. Gå ner till älven kanske?
Johan är här igen, men han sover. Ingen hjälp till idéer där inte.
Jag ska nog fortsätta läsa, jaa jag är en liten läslus! Började på en ny bok i dag, Stad I Skräck.

Får det lov att vara en pepparkaka?

2010-08-06 - 11:31:37
Jag tog min inte till Tallbergsbroarna idag heller... Fick massa pepparkaksburkar och lite andra kakor med mig hem idag från jobbet så mamma var tvungen att komma och hämta mig. Nu har vi kakor länge, länge.
För övrigt så var det min sista dag på jobbet också, så skönt. Nu ska jag njuta av dom sista veckorna innan skolan börjar.

En liten sångfågel

2010-08-05 - 23:46:05
Läggdags för länge sen egentligen. Men... who cares? Jag har lyssnat på musik och läst bok i stället, fast nu längtar jag efter lite sömn.
Men först ska ALLA lyssna på dessa två. Han som sjunger heter Robin Stahl, och jag måste säga att jag har lyssnat på klippen mer än en gång. Han sjunger så fint. Så nu gör alla som jag säger och lägger några minuter på att lyssna här nedanför, medans jag ska krypa till sängs. Sounds good huh?
God natt alla!!

Mycket spännande på gång!

2010-08-05 - 20:11:23
Sitter och drömmer. Vill klippa mig. Men det känns som att jag inte har tid nån gång. Jag vill klippa mig NU!
Jag har ingen koll på vad jag gör nästa vecka, eller om två veckor, inte ens om tre, så jag kan inte boka tid.
En sak är säker i alla fall, jag ska ha lugg! Det var så länge sen nu, minst fem år sen sist. Det blir säkert kanon.

Det blev ingen tur till Tallbergsbroarna ikväll, det var visst för mycket att göra här hemma för vissa. Jag får ta dom extra 5 kilometrarna i morrn i stället när jag ska hem. Lätt värt det. Motion på köpet också!

Jag har kommit på att jag måste höra av mig till Umeå Skytteförening. Om jag ska bo och plugga i Umeå så måste jag ju nästan träna där också. Kan bli spännande må jag säga, att träna där.
Jag som är van med en minimal skjuthall och kunna stå och prata med folk runt om kommer att känna mig helt vilse där i Umeå kan jag tänka mig. Här i Bjurholm finns det 8 banor, i Umeå finns det 40 banor. Dessutom är det elektronsika tavlor där.
Jag har ju självklart varit på tävlingar i Umeå, men det är ju bara nån gång då och då, inte hela tiden. Spännande, spännande!

En bra dag

2010-08-05 - 15:55:23
SOOOL! Det var så härligt att cykla hem idag. Förresten, sista timmarna på jobbet kommer att avverkas i morrn! Fyra timmar, sen är det slut. Det inte bara gillas, det älskas.
Mamma gjorde chokladsås idag, så till fika blev det glass med chokladsås, mums^^ Jag hade även med frysta hallon, kunde knappast bli bättre! Frysta hallon är bara mmmm, färska hallon också såklart haha!

Johan åkte hem för en timme sen, kanske han kommer tillbaka i morrn eller på lördag?


Jag har kommit på en supersmart idé också. En liten tur till Tallbergsbroarna ikväll! Skulle vara toppen. Broarna är ju rätt så fina, säkert bra offer för min kamera med. Vill ingen följa med mig dit ikväll så kanske jag tar det i morrn när jag cyklar hem från jobbet. Det blir ju bara en halvmil extra.

Film

2010-08-04 - 22:45:42
Det har blivit en hel del filmtittande i dag. Först en sommarbuskis med Stefan och Krister, sen White Coats och nu Jurassic Park. Ville bara meddela det, om det kunde vara intressant att veta...

Vad ska man göra...

2010-08-04 - 15:04:06
Vilket härligt väder vi har idag, konstant regn. Jag som ville göra nått ute, det går dåligt nu.
Johan ligger och sover just nu, ganska smart egentligen. Jag ska nog se en film, nån riktigt dålig film... Allt är bara dåligt idag.

Emma funderar igen

2010-08-03 - 23:14:21
Jag har tänkt (nu igen) på en sak. I södra delen av landet, där räknar man avstånd i minuter och här uppe räknar man i kilometer.
Hur smart är det att räkna i minuter? Det är ju inte alltid säkert att det tar 17 minuter att åka till mormor. Varför inte bara säga att det är 2 mil?
Jag har ofta funderat över det där. Fast på ett sätt är det smart att räkna i minuter, man måste ju lära sig klockan ganska snabbt...

"Bussen går om exakt sju minuter."

"Okej, det tar exakt fyra minuter att gå till hållplatsen."
"Då börjar vi gå om exakt två minuter, då har vi exakt en minut till godo."
"Ja, och missar vi bussen så går det en ny om exakt 27 minuter."

Skulle jag missa bussen om jag ska till stan, så får jag vänta i många timmar... Men bor man i Sveriges minsta kommun, får man räkna med sånt och långa avstånd.

Vad är fakta?

2010-08-03 - 20:31:29
Jag kanske också ska skriva om vem jag är?
Tror inte att jag har gjort det, inte här.
Vet inte om nån är så speciellt intresserad av att veta heller.
Skulle inte tro det.
Men vem vet, bäst vare är så kanske jag skriver lite om mig själv.
Eller vad vill folk veta?


Hej från mig

2010-08-03 - 16:57:54
Ja, vad tiden går fort... Jag har lekt med massa bilder på datorn, inte gjort nått vettigt alls. Och nu är det snart mat också! Jag har inte haft nån idé idag om vad jag ska skriva om, så det får bli som det blir. Jag orkar inte tänka..!
Jag vill bort härifrån. Jag har varit hemma hela sommaren. Jag har alltså inte varit på nån liten "semester". Jag vill se så mycket!! Vet inte om jag kommer ta mig nån stans heller i sommar, den är snart slut och min familj lär ju inte fara nånstans. Ähh orka bekymmra sig om det.

!

2010-08-03 - 14:56:44
En härligt varm dag! Inte för varmt, inte för kallt, helt perfekt.
Tessan är här nu. Hon bjöd på fika, vi stod för kaffet.
Nu är det bara massa småprat.

Jag är tröööööött!

Voff

2010-08-02 - 22:58:33
Glad vove åker bil.

Sagan om Isfolket

2010-08-02 - 21:31:46
Varit hos grannarna och ätit middag. Ris o kyckling, inte illa! Satt och tittade på massa bilder också, från julen 2007 och frammåt. Vimsan var pytteliten, Emil var kort, jag var svarthårig, mormor levde... Det känns som att det var igår.

Planen är nu att jag ska börja på den 36:e boken i Isfolket-serien, Trollmåne.
För dom som vill läsa en jättebra serie (47 böcker) och gillar lite övernarturliga händelser blandat med verkliga händelser så rekommenderar jag Sagan om Isfolket, skrivna av Margit Sandemo. Det är nog dom bästa böckerna som jag läst (har redan läst alla en sväng tidigare)!
Egentligen tycker jag inte om att läsa fantasy, men i dom här böckerna är det så verkligt. Sen att det utspelas i Norden, mellan 1500- 1900talen, gör det ännu bättre. Det berättas precis som att det står skrivet i historieböckerna. Dessutom, om man inte är nån fantast av att läsa mycket, så är varje bok i sig en fristående berättelse.
Sååå... LÄS!!!

Black & White

2010-08-02 - 16:02:42
Jag orkar inte med färger, svart/vit är toppen. Bilderna får stå för färgerna... Tryck F5 om det inte är nån skillnad... Trallala!

71% av jordens yta är täckt av vatten

2010-08-02 - 14:58:44
Det låter som att det regnar, men det ser inte ut som att det regnar. Huh?? Mystiskt.

Everybody's Broken

2010-08-02 - 12:02:35
Veckan har precis börjat och jag längtar redan till helg. Fast det gör väl alla?
Idag kom jag faktiskt ihåg att ta med mig lurar så jag kan lyssnar på musik när jag jobbar, tiden går så mycket snabbare. Jag har lyssnat sönder Bon Jovi´s låtar... Nä, men han har nog inte gjort nån dålig låt! Älskar han bara! Sen är det ju klart att det finns annat i min spellista, tex. Linkin Park, Brad Paisley, Lars Winnerbäck, Lady GaGa, Lillasyster... Men mest nött är Bon Jovi!!

Bon Jovi - Everybody's Broken

Welcome to the party

Come on in and disappear
You're feeling like a stranger
But all your friends are here
Little lines and cracks
Around your eyes and mouth
Something's trying to get in
Something's trying to get out

It's ok, to be a little broken

Everybody's broken, in this life
It's ok, to feel a little broken
Everybody's broken, your alright
It's just life

Step into the deep end

Make yourself at home
When you wonder why your breathing
Know your not alone
It's so hard to believe
It's easier to doubt
You're trying to hold in
But your dying to scream out

It's ok to be a little broken

Everybody's broken, in this life
It's ok to feel a little broken
Everybody's broken, your alright
It's alright, it's just life

Take a look around

Tell me what you see
Is who you think you are
Who you want to be

It's ok, to be a little broken

Everybody's broken, in this life
It's ok, to feel a little broken
Everybody's broken, your alright
Just keep on going
Eyes wide open
Everybody's broken

Sista rycket

2010-08-01 - 23:18:54
Tillbaka igen efter en helg i stan hos Johan. Det har varit en ganska slö helg med mycket tv-tittande och en del promenader, vilket känns ganska skönt.
I morrn är det åter till jobbet. Bara en vecka kvar, fem dagar... 20 timmar! Super! Hoppas veckan går fort, och inte sniglar sig fram.

Lite bilder från torsdagen

RSS 2.0